Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 19.08.2013.
14:04
D. Dušanić - Vesti A

Nada Topčagić: Narodu nije do veselja

Avgustovske dane Nada Topčagić provodi u svojoj vikendici na Tari. Šeta, bere lekovito bilje, druži se sa prijateljima. Za muziku i estradu ne mari mnogo.

Proredile se tezge: Nada Topčagić

- Nije da nemam posla, pevam po privatnim veseljima, ali nije to kao ranije. Kome je uostalom danas do pesme i veselja kad svi gledaju kako da prežive u vreme ove nemaštine i krize? Nema narod para, pa mu nije ni do pesme! - kaže Nada, koja ne pomišlja da priredi solistički koncert:


- Ma kakav koncert, kakvi bakrači, nisam luda da se sa tim bakćem! Kao što rekoh, nije situacija za takve fešte. A još kad pomislim da kolika bi armija ljudi trebalo da se angažuje u organizaciji koncerta, da se jure sponzore, trči za hiljadu stvari.

Ipak, vaše kolege održavaju solističke koncerte, kako u srpskoj prestonici, tako i u drugim većim gradovima.

- Kada bih znala da će mi doći milion posetilaca, ne bih se na takav korak odlučila. Ne pada mi napamet da išta pravim u Areni, ili u Centru Sava, Domu sindikata. Ne pomišljam o takvoj mogućnosti.

Imate li nameru da obožavaoce obradujete albumom ili bar nekom novom pesmom?
- Nema više dobrih pesma. U poslednjih deset godina nije bilo valjanog hita. Pa što da snimam CD, trošim vreme i novac samo da bi se reklo da sam nešto novo snimila?! Neću! Nema više kompozicija kakve su "Jutro je", "Izvini, dušo, izvini" ili "Treba mi rame tvoje". Hajde, koja se to nova pesma ove godine izdvojila, traži se, sluša, hit je?


Zna publika i sluša brojne nove pesme, eto, poput sa novog albuma Cece Ražnatović.
- Jeste, ali nema megahita poput "Beograde"! Slušaju se Cecine pesme, tačno je, ali po inerciji jer je ona zvezda. Retko ko od pevača i snima album, izbace pesmu-dve, ali i od toga slaba vajda.

Estradi nije mesto u politici

- Na mestu novog ministra kulture ne vidim nikog iz redova pevača, glumaca, kompozitora, menadžera. Smatram da ljudima sa estrade tu nije mesto. Za tako ozbiljnu i odgovornu funkciju mora da se izabere neko ko zna taj posao, ko je stručan i obrazovan. Šta bi bilo da se kojim slučajem meni to ponudi? Rekla bih, hvala lepo, ne dolazi u obzir. Pa, ko je lud da me predloži za takvu funkciju?! A i ja je nikada i ni pod kojim uslovima ne bih prihvatila.

Šta vama na privatnim veseljima traži publika da im pevate?
- Numere iz osamdesetih, sve stare, dobre hitove, ništa od pesama koje su snimljene poslednje decenije. Meni se, recimo, mnogo dopala pesma "Neka ide život" Alegro benda. Dobra je, ali niko je ne naručuje. Proredile su se i nama tezge, koji pevač može da se pohvali da se ubi od posla?

Zvezde Granda dobro rade, Rada Manojlović peva na sve strane, Darko Lazić...
- Kada se pomenu Zvezde Granda, ja pomislim odmah na Tanju Savić, koja se po mom mišljenju jedino izdvojila od sve te dece, koja su nesumnjivo talentovana i lepo pevaju. Ali, jedino je Tanja uspela da napravi nešto više. Ima glas, pesme, a i lepo je čeljade. Samo što je ona daleko od nove nade, bila je finalista pre deset godina, u prvom ciklusu takmičenja. Uz nju, tu je i Slavica Ćukteraš. Ostali su prisutni, pojavljuju se u medijima, ali daleko su iza nje, ili da kažem njih dve. A i u nadmetanju Zvezda Granda već se sve kreće po nekom automatizmu, narod gleda to na televiziji, navija, ima svoje miljenike. I taman kad malo upozna te pevače, dođu neki novi, i tako sve ukrug. Niti ima novih dobrih pesama, niti novih pevačkih zvezda.

Pa šta bi trebalo da se desi da se to promeni?
- Ne znam ni ja jer teško da se može izmisliti topla voda. Prvo mora da se celokupna situacija u zemlji popravi, da bude manje nezaposlenih, više para, a onda će i na estradi valjda biti bolje. Došlo je do prezasićenja u muzici, hiperprodukcija je uništila kvalitet. Podbacili su autori, ali i pevači koji pristaju da snimaju bez veze pesme.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 19.08.2013. 18:54
Nada legenda..
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online