Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 03.03.2010.
12:00
Z. Vicelarević - Vesti A

Saša i ja smo zdrava konkurencija

Dejan Matić (31) gostovao je nedavno u diskoteci "Vanilla" u Ofenbahu kod Frankfurta. Pred brojnom publikom, koja je došla iz šire okoline ovog grada na Majni, Dejan je još jednom dokazao da s pravom nosi epitet estradne zvezde.

Dejan Matić

Da li je tačno da ste u svađi sa bratom Sašom Matićem, kako se u poslednje vreme priča na estradi?
- Ne, odmah sam demantovao tu vest, koja se ipak pojavila u medijima. Igrom slučaja Sale je bio u jednom beogradskom klubu gde sam došao kasnije sa mojim društvom. Nisam ni znao da je on tamo. On je sedeo sa svojim ekipom, a ja sa svojom, što je sasvim normalno.
 

Pojedini tabloidi su objavili da ste prošli jedan pored drugog i da se niste ni pozdravili?
- Pozdravili smo se, naravno, ne znam zašto ne bi. On je moj brat i ne bih dao Saleta ni za šta na svetu.
 

Da li vam je brat konkurencija u poslu?
- Zdrava konkurencija - da. Sale je objavio dva sjajna albuma pre mene. Ali, da sam hteo da budem Dejan Matić - "Sašin brat", nikad se ne bih bavio ovim poslom. Znači, moralo se odvojiti ko je Dejan a ko Saša Matić. Mislim da sam uspeo u tome. Posle osam godina karijere, primećuje se razlika između nas dvojice što se tiče stila i pesama. Na početku karijere poređenje je bilo neminovno, a istovremeno se trebalo izboriti za svoje ime na estradnoj sceni. Kada Sale snimi neku dobru pesmu, to mi je domaći zadatak da ga prestignem.
 

Srdačan
 

- Dejan Matić je vrlo srdačan, rekao mi je "hvala ti sunce" kad sam mu rekla da je super otpevao jednu moju omiljenu pesmu. On je jedan od retkih pevača koji se trudi da ima kvalitetne pesme, kroz koje reflektuje svoj stav o ljubavi. Sviđa mi se kako pravi prelaz od balada do veselih pesama koje "teraju" publiku da skoči na noge i igra do zore - rekla je Nataša iz Frankfurta, njegova obožavateljka.

Saša važi za oštrog kritičara, kako on ocenjuje vaš rad?
- U poslednje vreme, dok radimo albume, ne konsultujemo se. Tek kada se završi posao, onda se sumiraju utisci. Ja volim Saleta kad ćuti, onda znam da je dobro.
 

Nije tajna da ste vatreni navijač Crvene zvezde i da ste često na "Marakani".
- Da, vatreni sam navijač crveno - belih, ali u poslednje vreme ne stižem da odem na Marakanu zbog posla. Voleo bih kada bi Zvezda, kao 1991. godine, ponovo osvojila Evropu, to je moja velika želja.
 

Spreman za festival

 

- Marinko Cipiripi, moj drug iz Novog Sada i ja se spremamo za Grand festival. Pevaću jednu baladu koju čuvam već sedam-osam godina. Mislim da će se dopasti publici što je i najvažnije - smatra Dejan.

Da li ste završili Muzičku akademiju?
- Nisam, ostalo mi je još sedam ispita do kraja, a onda je krenuo ovaj posao. I pevanje i studiranje traže puno zalaganja i odricanja, tako da sam Akademiju ostavio malo po strani. Ali, nadam se da ću negde pred penziju i to da završim.
 

Da li je tačno da ste u školi bili u grupi buntovnika i da ste stalno bežali sa časova?
- Bio sam i đak generacije, a u isto vreme sam bio pred isključenje zbog neopravdanih izostanaka. Retko se dešavalo da me profesori uhvate u neznanju. Voleo sam sve da ispoštujem, ali sam voleo da se dobro zezam, onako šmekerski, nikada bezobrazno.
 

Da li ste zaljubljeni i kada planirate da se oženite?
- Ja sam uvek zaljubljen, za sada ne u nekog stalnog. Sve što mi se do sada lepo desilo, bilo je naplanirano, pa će tako biti i sa ženidbom.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online