Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 14.08.2013.
14:37
V. TASIĆ, D. DUŠANIĆ - Vesti A

Goca Božinovska, gospođa ministarka

Naši estradnjaci pomno prate uzburkani politički život u Srbiji, iako to mnogi od njih neće da priznaju. Većini je lakše da tvrdi da su apolitični, pa ako im se postavi neko pitanje iz oblasti politike, bezbolnije se "izvrda". Ovih vrelih dana, jedna od užarenih političkih tema bila je novi ministar kulture. Kalkulisalo se sa imenom Nenada Milosavljevića, rokera iz Niša, poznatijeg kao Neša Galija, koji je istaknuti član SPS-a.


Šta mi fali: Goca Božinovska sa ćerkom Jelenom

On je demantovao da bi mogao biti novi ministar kulture, a mnogi na estradi su, što u šali, što u zbilji, na tom mestu - videli sebe!


- Koga bih mogla da predložim kad bi me neko pitao? Ne mogu nikoga da setim... U stvari, zašto ne bih mogla ja da budem ministarka? Šta mi fali? Kad sam mogla da izađem na kraj sa onim likovima na Farmi, mogla bih, valjda, i ministarka da budem! Uostalom, zašto da predlažem druge, kad mogu lepo da predložim sebe - smeje se Goca Božinovska.

Rade Jorović kaže da se bez estrade ne može, iako se mnogima diže kosa na glavi pri njenom pomenu. Zato i smatra da uopšte ne bi bilo neprikladno da na čelnoj poziciji Ministarstva kulture bude upravo neko iz estradnih redova.


- Brojni estradni menadžeri su dali svoj doprinos raznim političkim strankama tokom predizbornih kampanji i valjano su obavili svoj posao. Svojevremeno je Zorica Brunclik, koja je bila bliska sa Mirjanom Marković i član JUL-a, pominjana kao kandidat za ministarku kulture. Većina je to dočekala na nož. Iako koleginica i ja nismo politički istomišljenici, verujem da uopšte ne bi bilo pogrešno da je tada postavljena na tu poziciju. Ona zna svima da saspe u lice sve što misli i sprovede u delo ono što je zamislila - kaže Jorke.

Mia hvali Sergeja

Mia Borisavljević priznaje da joj, kad čuje reč ministar, prvi padne na pamet pevač Sergej Ćetković.
- On mi stvarno više liči na ministra za kulturu nego na pevača. Mnogo fini čovek. A da, on je iz Crne Gore, tako da ne verujem da bi mogao da bude ministar u Srbiji. Ovde zaista ne vidim nikoga ko me podseća na njega i ko bi mogao da bude adekvatna zamena.

Nije baš da ovaj pevač preporučuje sebe za tu funkciju, ali dodaje da kad bi njemu bila poverena takva častm "grizao bi iz petnih žila" da se pokaže i dokaže. I nije jedini koji spominje Zoricu Brunclik kao ministarku kulture.


- Šta fali Zorici Brunclik da bi bila na tom mestu? Ko sve nije bio ministar, pa što ne bi mogla i ona? I Neša Galija bi mogao dobro da radi taj posao. Mogao bi i Miroslav Ilić da nema mnogo putera na glavi. Ana Bekuta ima iskustvo pored Mrkonjića, ali ipak nema školu. Eto, i ja bih za kulturu učinio mnogo više nego jedan od bivših ministara, glumac Branislav Lečić. Šta taj sve nije radio...

Da pare nekom domu kulture u Srbiji, ali uz uslov da se tamo izvede njegova monodrama za koju odmah mora da dobije pare. Ne bi me čudilo i da na mesto ministra postave nekog ko je preko kreveta ili politike ušao u Radio Beograd - kaže Dragan Pantić Smederevac.
 

Caneta za ministra: Vesna Vukelić Vendi

Da se pita, Vesna Vukelić Vendi bi za ministra kulture postavila Caneta iz Partibrejkersa, a za njegovog pomoćnika Zdravka Čolića.


- Cane bi bio idealan za to mesto jer je poseban, ima ogroman kredibilitet u narodu, dostojanstven je, nije potkupljiv, ima stav. Ne bi se ugrađivao u državne jasle. I Čola je izuzetan, ostavlja velike priloge svetinjama. Samo da ne bude neko poput Ere Ojdanića, koji ne zna ni ko je, ni koju slavu slavi - kaže Vendi.


Za razliku od mnogih svojih kolega, Beki Bekić smatra da ministra kulture nikako ne treba tražiti u muzičko-estradnim redovima jer se umetnici nisu proslavili na političkim pozicijama.


- Kakvi pevači, kakvi bakrači! Pevači, glumci, muzičari, slikari, umetnici iz bilo koje oblasti, nisu za politiku i funkcije. Tako je iskustvo pokazalo. Treba da se držimo onoga što znamo i da se ne petljamo tamo gde nam nije mesto. Dosta je bilo kojekakvih muvanja i ošljarenja. Treba, brate, dovesti stručnog i nepristrasnog čoveka iz inostranstva. Samo tako može nešto da se uradi.

POVEZANE VESTI

Sreda 14.08.2013. 18:35
Spona Farma - politika, kao što su Rističević, Raka i onaj iz Zaječara. uklopili su se vrlo dobro, možda i odlično.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online