Sreda 8. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 30.07.2013.
16:08
D. Dušanić - Vesti A

"Ne zanimaju me pesmičice"

Šeki Turković (59) odlučio je da je dosta bilo muzičke apstinencije i da je vreme da konačno objavi album. Ovih dana u studiju harmonikaša i kompozitora Zorana Vlajića završava novi CD.

Važno je šta kaže publika: Šeki Turković
 

- Biće ovo pravi narodnjački album! Nikada nisam želeo da se povinujem trenutnim muzičkim trendovima. Pravi sam narodnjak i nisam hteo da snimam nekakvu papazjaniju, mešavinu folka sa repom, tehnom, diskom, pesmičice koje traju od danas do sutra. Ja sam čovek od reči i toga sam se držao. Uostalom, na mom repertoaru je dovoljno dobrih i kvalitetnih pesama da mogu danima da pevam publici. Nije mi više važno šta će drugi da kažu jer sam se uverio da publika, pa čak i mlađe generacije, znaju da prepoznaju kvalitet - kaže Šeki.

Gledamo se preko skajpa

Hoće li unuk biti vaš naslednik na estradi?
- Admin je završio prvi razred osnovne škole, ali ne verujem da će postati pevač. Nek' je zdrav i veseo, pa neka se bavi poslom koji sam odabere - kaže Šeki.
Iako njegova ćerka s porodicom živi u Nemačkoj, svakodnevno su u kontaktu preko skajpa, čuju se i gledaju, pa zna sve što se dešava kod njih.

Mnogi pevači se žale da je teško naći kvalitetnu pesmu...
- Obratio sam se proverenim autorima, iskusnim muzičarima i ljudima od ukusa. Meni se pesme dopadaju, a verujem da će i publici. Najveći uspeh bi bio da mi narod kaže da nove numere podsećaju na ono što je za mene nekada pisao Budimir - Buca Jovanović. Jer, njegove pesme, poput "Spomenara" i "Krčme stare", koje su nastale krajem '80-ih, postale su evergrin narodne muzike, hitovi koji su me vinuli u estradne visine i izgradili moj stil. Nema nastupa da ih i danas ne otpevam.


Ko će biti izdavač vašeg novog albuma?

- To još ne znam. Prvo ću da zakucam na vrata Saše Popovića i Granda.


Znači, izgladili ste odnose sa njim?
- Nismo se nas dvojica nikada svađali, mada su nam odnosi bili zategnuti jedno vreme. I sve zbog gluposti i nesporazuma. Odlučio sam da ću prvo njemu odneti nove pesme, pa ćemo videti. Najjača su kuća, imaju brojne TV emisije, dugo su već veoma uspešni. Znam da oni poslednjih godina najviše pažnje poklanjaju Zvezdama Granda, ali valjda ima mesta i za nas starije, iskusnije.


Idete li i dalje zbog posla redovno u Americi, gde lakše nalazite angažmane nego u Evropi?
- Već godinama odlazim na po nekoliko meseci u Ameriku da pevam i isplati mi se. Ovog puta pomerio sam odlazak zbog snimanja albuma, ali čim završim, opet ću u Ameriku da publici zapevam nove pesme.


Da li ste skoro bili u Nemačkoj da posetite ćerku i njenu porodicu?
- Moja Alma, moj ponos, već više od desetak godina živi u Nemačkoj. Ona i zet su dobro, kao i njihovi klinci, moji unuci, trogodišnja Selma i osmogodišnji Admin. Nisam bio skoro kod njih, ali smo se videli. Moja supruga Emina, ćerka, zet, unuci i ja bili smo zajedno desetak dana na odmoru u u Turskoj, a početkom avgusta oni dolaze kod nas u Beograd.

POVEZANE VESTI

Utorak 30.07.2013. 19:15
Ma strasan si jebac...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online