Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 27.02.2010.
12:00
V. Tasić - S. Đurić - Vesti A

Estrada navija za Milana!

Srpski pevači i kompozitori najviše šansi da predstavlja Srbiju na "Evrosongu" daju Milanu Stankoviću! Izbor Emine Jahović, koja je udata za Mustafu Sandala doneo bi Srbiji veliki broj poena iz Turske, dok Oliver Katić ima minimalne šanse da putuje u Oslo

Milan Stanković

Izbor Emine Jahović, Milana Stankovića i Olivera Katića za tri kandidata, koja će se 13. marta takmičiti za srpskog predstavnika na ovogodišnjem "Evrosongu", izazvao je brojne spekulacije i burne reakcije na estradi.

Brojni pevači, ugledni kompozitori i muzički stručnjaci polemišu ko bi od njih troje na najbolji način predstavljao Srbiju u Evropi. Izbor Emine Jahović, doneo bi veliki broj poena iz Turske, s obzirom na to da je ona udata za tursku pop zvezdu Mustafu Sandala.

Za Milana Stankovića glasaće ljubitelji "Granda" i prema procenama stručnjaka (na osnovu rezultata SMS glasova na poslednjem finalu za "Zvezde Granda") najjača producentska kuća u Srbiji ima "mašineriju" od 500.000 do 700.000 glasača. Jedini koji ima minimalne šanse za put u Oslo je niški muzičar Oliver Katić koji je nepoznat široj javnosti.


Tri pa jedan za Oslo


Izbor za srpskog predstavnika na "Evrosongu", biće održan 13. maja u okviru specijalne televizijske emisije "Tri pa jedan za Oslo" koja će se emitovati na RTS-u. Pored takmičara, koji će svoje pesme otpevati po dva puta, pripremljen je i revijalni deo programa u kome će učestvovati Zdravko Čolić, Severina Vučković, grupa "Regina", Jelena Tomašević i drugi.

- Nisam sigurna da je izbor bio onakav kakav bi trebalo da bude - ni po babu, ni po stričevima. Ali, od njih troje, ja glasam za Milana Stankovića. Mlad je, ima odličan imidž, energiju...

Naravno, i Oliver odlično peva. Eminu Jahović ne vidim kao adekvatnog predstavnika, peva vrlo tanko - smatra Maja Nikolić.


Kompozitor Dragan Brajović Braja priznaje da je Stanković njegov favorit od početka.


- Od ponuđenih kandidata Milan je najjači. Katić je sjajan pevač, mada ne znam kako se snalazi na sceni, gde je Milan mnogo iskusniji i zato je u prednosti. Ni Emina nije neiskusna pevačica. U svakom slučaju, verujem da Brega zna šta radi i ne sumnjam u njegovu odluku - kaže Brajović.


Svi su dobri pevači: Ana Milenković
Ana Milenković, bivša članica "Bjuti kvinsa", koja ima evrovizijskog iskustva i nastupala je kao prateći vokal Marije Šerifović u Helsinkiju nema favorita.


- Srbiju treba da predstavlja neko ko je harizmatičan, da zna da peva i vlada scenom. Goran Bregović i RTS su sve to videli u Emini, Milanu i Oliveru, zato su ih i odabrali u uži krug. Bez obzira ko od njih troje otputuje u Oslo, verujem, da će uspeti - smatra Ana.


- Bezveze je što se pojavilo toliko anonimnih ljudi u igri. Nisam čula za Olivera Katića, Emina mi je super, ali ja bih najviše volela da nas predstavlja Milan Stanković. Simpatičan je, sviđa mi se kako peva, naginje ka evropskim trendovima i, verujem, da bi postigao odličan plasman u Oslu - kaže Katarina Dunjak Kaja.


Evrovizijski cirkus


"Evrosong" postao cirkus: Kornelije Kovač
- Ako gledamo kvalitet, onda bi na "Evrosong" trebalo da idu oni koji stvarno dobro pevaju, a ne oni koji su simpatični.

 

Mada, to takmičenje je postao jedan cirkus igre, zvukova, talambasa.

 

"Evrosong" je zabava i svakako bi naš predstavnik trebao da uđe u finale. Divim se Italijanima koji su se davno izvukli iz ovog cirkusa. Imaju svoj "Sanremo" i svaka im čast - kaže čuveni kompozitor Kornelije Kovač.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online