Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 22.05.2013.
13:42
J. Antonijević - Vesti A

U kafani četiri decenije

Vesna Zmijanac (56) za sebe kaže da je iskusan kafanski čovek i da ne zna da živi na drugom mestu osim u kafanama u kojima peva ljudima već 40 godina. Uz to imala je i više od 1.000 koncerata i vlasnik je najvećeg broja hitova u Srbiji.

- Da se ja pitam pevala bih samo moje pesme, ali zapevam povremeno i neku tuđu čisto da se zna da znam i volim da pevam i tuđe pesme. Ja sam iskusni kafanac koji voli kafanu. Obožavam pesme Ane Bekute, Dragane Mirković i Vide Pavlović. A, kada izađem u kafanu za svoju dušu najčešće naručujem Adilovu pesmu "Niko me nema", to je prava pesmetina koja ubija na mestu. I gde god da nastupam, bilo da je to splav, klub ili kafana sa jednom manje ili više kuglom što visi sa plafona meni je sve to kafana - iskrena je Vesna.


Mnoge vaše kolege žale se na krizu, a vi?
- Kod mene nema krize, niti je ikada bilo. Nastupam i u Londonu i u Beogradu, ne izbegavam splavove, jer kakva je razlika između kluba na suvom i splava. Pa gde je Aca Lukas postao to što jeste nego na splavu, kao i mnogi drugi. Kamo lepe sreće da sam pre 40 godina kada sam počinjala karijeru imala splavove. Iskreno na njima ima više vazduha, jer duva na sve strane. A i ne možemo svi da pevamo samo u Centru Sava, koji sam inače godinama punila. Gde to ja mogu da pevam u Beogradu, ako ne na splavovima.


Kad će konačno svadba sa Željkom Rstićem?
- Ja ne mogu da dođem na red. Taman sam htela, kad ono koncert u Areni za koji mi treba bar šest meseci pripreme. Pa mi je ćerka Nikolija diplomirala i mislila sam da će bar godinu dana da se odmori od fakulteta, a ona je uletela u Beograd kao iz katapulta - snimila pesmu, spot i gine svaki dan sa novinarima. Vidim opšta se frka digla, pa sada ne mogu svadbu da pravim od nje. Ali za moga života će biti sigurna jedna Arena i novi album, a da li ću da se udam, stvarno ne znam.


Imate li uopšte želju da se ponovo udate?
- Pa, šta znam. I Željko i ja smo se ostvarili. Oboje imamo decu iz prethodnih brakova. Živimo zajedno tri godine i lepo nam je, a da li će i diploma sa venčanja da nam visi negde na zidu, nije ni važno. Taj papir mi nije bitan, jer šta me je zadržalo sa prethodnim papirima. Ništa.


Retko pričate o bivšem mužu, ko je kriv za vaš razvod?

- Hiljadu puta ženama kažem, nikada ne krivite žene koje su nesrećne kod kuće dok ih muževi varaju. Ni meni moj muž nije otišao zbog toga što sam ja bila dobra kod kuće, već što sam u to vreme bila velika zvezda koja nije imala vremena za muža koji je znao da se žali orkestru na kraju turneje. Nikada on nije bio u pitanju, nego ja. I onda je došao dan kad se naš brak raspao. Niko nije dužan da trpi toliko. Ni nečiju slavu, hirove, ni ljubomoru.

Nikolija govori četiri jezika

Da li vam je drago što je Nikolija krenula vašim stopama?
- Ona je krenula nekim stopama, e sad da li će to biti mojim, verovatno neće. Moje dete i tatina ćerka, uvek je imala podršku u svemu od mene više nego od njega. Njih dvoje su intelektualci, a mama je umetnik, pa su često znali da kažu ti si kriva za ovo i za ono. Nigde i nikakvu krivicu ne vidim. Moje dete ima 23 godine, završila je prestižni američki koledž koji nije ni malo naivan, prevodi knjige sa četiri jezika. Idućeg meseca njen otac ima kongres sa 2.000 kardiologa i znate ko će biti prevodilac - Nikolija.

 

Odrasla na bini


Jel' vam smeta njen provokativan izgled?
- Ne, pa samo idite na internet i ukucajte moj spot "Rat i brat" i "Grom te ubio". Videćete šta sam ja radila pre toliko godina i što je najvažnije iza svega je stajao kvalitet. Treba više od pola sata stajati na trapezu i praviti špagu zbog 30 sekundi u spotu. Ona je dete koje je raslo na bini. Rođena je u vreme moje najveće slave. Još kao beba je oćoravila od bliceva i televizija. Nikoliju slikaju od kad je imala dva dana. Bila je popularna nizašta. Njoj je to normalna pojava.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online