Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Subota 20.04.2013.
14:20
V. Tasić - Vesti A

Usvajanje dece samo za novine

Nataša Bekvalac bi volela da usvoji dete! Kako tvrdi, smešeći se sa naslovne strane jednog magazina, bila bi presrećna da nekom detetu bez roditelja pruži ljubav i ulepša život, a o tome je pričala i sa svojom ćerkicom Hanom. Njena izjava je izazvala različite reakcije. I dok jedni njenu izjavu tumače kao dokaz plemenitosti, mnogo je više onih koji veruju da se radi o još jednom marketinškom, estradnom triku.

Dece nikad dosta: Ceca Ražnatović

Jer nije prvi put da neka pevačica na sebe skrene pažnju sličnom pričom. Svesna da je usvajanje deteta vrlo komplikovan proces, kao i toga da žena koja nije u braku ne može da usvoji dete, Nataša priča kako bi volela da se promeni zakon koji diskriminiše samohrane majke poput nje.


Bilo bi zaista lepo da su pevačice koje pričaju o usvajanju dece zaista iskrene, ali još nijedna nije zaista i usvojila dete. Sve je ostalo samo na praznim pričama za novine. Ana Nikolić je pre dve godine ozbiljno zaintrigirala javnost svojom pričom o starateljstvu i brizi o jednogodišnjem Japancu i tako dobila gomilu naslovnih strana. Ali, istina je ubrzo isplivala na površinu i ispostavilo se da je dečak zapravo mali Kinez koga je ona "pozajmila" za slikanje. Ana se obrukala i više nije pominjala starateljtvo ili usvajanje.

Ali, njen primer ničemu nije naučio ostale pevačice, pa se svako malo neka od njih oglasi sa pričom kako bi, eto, bilo lepo da usvoji dete. Na ovu vrstu marketinga nije ostala imuna ni Ceca Ražnatović, koja ima svoje dvoje dece, a u njenom domu živi još četvoro dece njene rođene sestre Lidije.

Život kao bajka: Jelena Karleuša sa ćerkama

- Silno sam želela da usvojim nekog mališana. Znam da bi to dete uz moju decu, porodicu i mene bilo srećno i imalo svu ljubav ovoga sveta. Ali, naša zakonska regulativa zasad usvajanje dozvoljava samo bračnim parovima! Ima naznaka da bi to uskoro moglo da se promeni i zaista se nadam da će tako i biti - rekla je Ceca krajem prošle godine. Sa sličnom pričom u javnost je izašla i Jelena Karleuša, koja je u boljoj poziciji u odnosu na ostale, jer je u braku sa Duškom Tošićem, pa su zakoni na njenoj strani.


- Moja dugogodišnja želja je da usvojimo jedno dete, kome bi od života napravili bajku. Imamo sve uslove za to, primerni smo građani ove zemlje bez ijedne mrlje. Nisu mi bitni ni pol, ni boja kože. Nije mi bitno ni da li je dete zdravo ili s posebnim potrebama - rekla je Karleuša, ali je sve ostalo samo na ovim njenim rečima. Da usvoji dete volela bi i Mina Kostić, koja je i sama odrasla uz ženu koju zove majkom, iako je nije rodila. Ipak, ona redovno obilazi i svoju biološku majku, a prepreka joj je, kao i drugim pevačicama, to što nije udata.
 

Sergej i Vlada ćute

O usvajanju dece najmanje pričaju oni koji su to zaista i uradili. Sergej Ćetković i njegova supruga Kristina usvojili su dve devojčice iz Doma za nezbrinutu decu u Bijeloj, ali pevač nerado priča o tome, smatrajući da je to bio ličan i privatan čin da bi o tome raspredao po novinama. Sličan stav imaju i bivši košarkaš Vlade Divac i njegova supruga Snežana, koji pored svoja dva sina imaju i usvojenu devojčicu. Ali, nikada od ovog svog poteza nisu sebi pravili marketing.

POVEZANE VESTI

Nedelja 21.04.2013. 07:58
ni svoju decu ne čuvaju, već to rade druge žene za novac...
Nedelja 21.04.2013. 11:49
Jeftin i providan marketing, i to još na koju temu, za razliku od humanitarno dokazanih porodica Ćetković i Divac koji su usvojenoj deci obezbedili srećno i bezbrižno detinjstvo bez ikakve potrebe da o tome zvone na sva zvona.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online