Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 18.02.2010.
11:23
Vesti A

Kao zvezda "Granda" nisam imao od čega da živim

Renato Henc je iznenadno izbacivanje iz "Granda" dočekao s olakšanjem. Kako tvrdi, za prvih 48 sati "slobode" ugovorio je posao za naredna dva meseca, o čemu je u "Grandu" mogao samo da sanja. Za tri godine boravka u najmoćnijoj srpskoj izdavačkoj kući snimio je svega četiri pesme, a izdavanje albuma nije dočekao.

Izašao iz Granda: Renato Herc
 
Sada će na svetlost dana izvući kompakt-disk koji je pre nekoliko godina snimio za VIP produkciju i to pošteno platio, ali ga nikada nije izdao jer je "uskočio" u takmičenje "Zvezde Granda".

Izvisio bih i za festival
"Na prošlom festivalu je trebalo da sa Vericom Šerifović otpevam duet "Kralj i kraljica". Verica se razbolela pa sam i ja izvisio. Tu pesmu su dali Silviji i Nemanji, otpevali su je u Vrnjačkoj Banji... Za ovogodišnji festival imao sam odličnu, mušku pesmu. Ali, ona se Žiki svidela, pa je odlučio da je na festivalu otpeva njegova Dajana. Znači, izvisio bih i ove godine! Ne mogu više u redu da čekam na mrvice."

"Imam dve odlične pesme koje ću dodati onima koje već imam i eto meni konačno albuma! Već me je zvao Ćira iz "Golda", a i u PGP-u su mi ponudili saradnju. Stvari se dešavaju vrtoglavom brzinom i presrećan sam zbog toga. Više ne moram nikog ništa da pitam. Ne moram da čekam menadžera da se smiluje da mi nađe tezgicu, pa da 300 evra delim na 30 dana. Mnogo više sam zarađivao pre nego što sam došao u "Grand". Pre "Granda" sam kupio stan, auto... Nisam ja neki klinac kojeg su izvukli iz nekog podruma i stavili na vrh zgrade, koji ne zna gde je jer mu je slava udarila u glavu, pa da moram da trpim svašta..."


Koliko sam shvatila, vi ste "ukrali tezgu"!

"Zaista je ispalo da sam "ukrao tezgu". Činjenica je da sam odradio posao koji nisam ugovorio preko moje izdavačke kuće, to jest menadžera. Smučilo mi se da svaki čas zapitkujem mog menadžera Stavru ima li nešto na vidiku, a da mi on objašnjava da je teško, da ima mnogo pevača... Hteo sam da dokažem da posla ima i da mogu sam!"

Dani slave u "Grandu": Renato sa zvezdama
 
Niste valjda verovali da Saši Popoviću niko neće "došapnuti" da ne igrate po pravilima?
"Nisam hteo ništa da krijem. Planirao sam da u "Grand" dođem u utorak, na brifing menadžera, da izvadim novac i dam ga! Ali, neko me je preduhitrio, pa je Saši Popoviću i Žiki Jakšiću dojavio "da nešto muljam". Pa ne bih ja jajario za 300 evra! Meni je više bilo muka od toga da moram pozive za posao da odbijam zbog ugovora sa "Grandom". Nedavno su mi u Sloveniji nudili hiljadarku (evra) za veče, ali nisam smeo da odem... Molio sam Sašu i Žiku da sa mene skinu "tablu" na kojoj piše "zvezda", pa da mogu da radim kao čovek. Džaba meni status zvezde ako ne mogu da platim račune i da izdržavam porodicu. Nije baš tako slatko biti "zvezda Granda"."


Posle svega, ko je kriv?

"Ispada, naravno, da sam ja kriv jer sam prekršio ugovor koji sam imao sa "Grandom". Saši sam rekao da mi je krivo što su me pogrešno ukapirili. Raskinuli smo ugovor, prijateljski se pozdravili i stavili tačku na saradnju. Da se razumemo - nisu meni krivi ni Saša, ni Žika, nego kojekakvi posrednici od kojih čovek ne može njima da priđe. Razumem ja i mog menadžera Stavru, koji je morao svoju kožu da spasava. Njemu sam na kraju rekao: "Batice, hvala ti na saradnji, bio si divan!"
 

Da vam sada u "Grandu" ne zatraže da im nadoknadite ono što su uložili u vas?
"Nema šanse! Sašu Popovića sam lepo pitao: "Direktore, dugujem li nešto?" Odgovorio mi je: "Henc, ne duguješ ništa!" Ne verujem da će biti problema, ugovor smo jednostavno pocepali. Ako i bude nešto, moja žena je pravnica, tako da nemam razloga za brigu. Moja jedina briga jeste kako da porodici vratim standard koji sam imao pre ulaska u "Grand". Nema razloga da pričam bilo šta ružno o to kući, niti sam kivan na bilo koga. Otkad sam otišao, već nekoliko noći spavam kao jagnje, kako tri godine nisam spavao!"

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online