Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Subota 23.03.2013.
13:48
V. Tasić - Vesti A

Eru hapse zbog hvalisanja?

Zgrožena javnost traži najstrože kazne, oglasio se Savet RRA i Meho Omerović, predsednik Odbora za ljudska i manjinska prava, a "Vestima " u Višem tužilaštvu potvrđeno da se slučaj ispituje

Pevač Andrija Era Ojdanić
 

Andrija - Era Ojdanić (65) oduvek je voleo da se hvali svojim ljubavnim umećem i nikada nije krio da voli mlade devojke, posebno one, kako kaže "koje ne pamte Tita".

Međutim, kada se pre neki dan pohvalio farmerima da je 2001. godine bio sa učenicom osmog razreda osnovne škole i da je njihova veza trajala šest godina, nije bio ni svestan kakve će reakcije to izazvati u javnosti.

Oglasio se i Pink

Nakon Erine priče oglasio i RTV Pink koji emituje Farmu i smatra da su reakcije javnosti opravdane, ali i preterane. "Era Ojdanić nije izjavio da je imao seksualne odnose sa maloletnicom, već je ispričao da je navodno bio u nekoj vrsti platonskog odnosa. U suprotnom takvu izjavu ne bismo emitovali. Naravno, postavlja se i pitanje da li je u pitanju realna priča, pošto je poznato da je Ojdanić sklon davanjima sličnih izmišljenih izjava kako bi privukao pažnju na sebe...", piše u saopštenju ružičaste televizije koja napominje da nepoželjne izjave, psovke ili uvrede ne bi bile emitovane.

Odmah se oglasilo Nezavisno udruženje novinara podsećajući Pink da "imaju obavezu da poštuju elementarne zakonske regulative i moralne kodekse".

Savet Republičke radiodifuzne agencije hitno je zakazao vanrednu sednicu na kojoj će se predstavnici RTV Pink izjasniti o ovom slučaju. Goran Knežević, zamenik predsednika Saveta RRA, izjavio je da je pokrenut postupak za izricanje mera emiteru, a tužilaštvu je predat snimak sa farme, pa je sada na njima da utvrde prirodu odnosa pevača i maloletne devojčice i u skladu s tim da deluju.

Kako je "Vestima" potvrđeno u Višem javnom tužilaštvu, formiran je predmet u vezi sa ovim slučajem, ali da li će eventualno biti pokrenut postupak protiv Ojdanića znaće se tek od naredne nedelje. Uvidom u snimak i okolnosti celog slučaja tužilaštvo će proceniti da li postoji osnova za krivično gonjenje. Ukoliko se utvrdi postojanje ovog krivičnog dela, Ojdaniću preti i do pet godina zatvora.

Povodom ovog slučaja sa zgražavanjem se oglasio Meho Omerović, predsednik skupštinskog Odbora za ljudska i manjinska prava. On je podsetio da se devojčice od 14 do 16 godina po zakonu smatraju maloletnicama i da su seksualni odnosi s njima krivično delo bez obzira na to da li su one pristale ili ne.


I dok su se javnost, ali i brojne Ojdanićeve kolege podigli na noge i traže najstrožu kaznu za pevača, članovi njegove porodice i dobri prijatelji pevača tvrde da je on sve to izmislio kako bi se hvalio i skrenuo pažnju na sebe.


- On privatno nije takav, ali kada se upale kamere postaje drugi čovek. Znam i upoznala sam mnoge njegove devojke koje su dolazile kod nas kući, ali ga maloletnice nikada nisu zanimale. Vreme je takvo da ga mnoge klinke jure zbog novca, ali se on ne upušta u vezu sa baš toliko mladim devojkama. Nepromišljeno daje takve izjave ne razmišljajući o posledicama - kaže Jelena, snaha poznatog pevača.


I sam Era pre dve godine hvalio se romansom sa 20-godišnjom devojkom iz Barajeva, a vezu su prekinuli njeni očajni roditelji.

 
- Ja sam čovek koji se niti hvali, niti krije. Nisam ja izmislio da sam veliki švaler. Tolika je potražnja za mnom kao da sam jedini muškarac na estradi. O meni kruže razne priče, a kako kaže naš narod - gde ima dima, ima i vatre. Zašto se devojke lepe za mene ne mogu da dokučim ni sam. Mnoge mlade devojke sam pitao šta to vide u mojim buljavim očima i zašto ne jure svoje vršnjake umesto mene. Uvek sam dobijao slične odgovore - da sam zabavniji i šarmantniji od njihovih vršnjaka. Možda me i lažu, otkud znam, ali meni je lepo! - pričao je svojevremeno Ojdanić.

POVEZANE VESTI

Subota 23.03.2013. 14:11
Кастрација за педофиле и доживотна робија,све заједно.
Subota 23.03.2013. 15:20
Pod hitno zatvoriti fabriku sunda i primitivizma Pink,ljudi ovo je 21 vek a u sred Beograda se emituju nevidjene gluposti.Trnutak istine,48 sati svadba,bracni sudija,farma,veliki brat i ostale nevidjene gluposti i sund,a sve to da bi vlasnici napunili dzepove i plackali polupismeni narod na razne SMS-ove,sjetite se nagradnih igara stanova i automobila.Sta odgovorni cekaju iz RRA i poreske uprave i policije ovo treba dobro procesljati.
Subota 23.03.2013. 21:36
Ovaj polupismeni pinkovac samo koristi priliku..Tu sansu su mu dali roditelji devojaka i devojcica u srbistanu. Vaspitajte vasu decu kako treba i onda ere i ostale bolesne fele nece imati sansu. Lopurdistan je postao zemlja prostitucije..i muske i zenske..Boga ste izdali za odstampane papire, partije, materijalno.. i onda se cudite 'zasto bas mene snadje'..Ko je kriv..Ma svi ste, BRE, krivi sto nemo posmatrate i ne bunite se..Tek zakukate kad vas licno pogodi a onda je vec prekasno
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online