Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 11.03.2013.
12:01
S. Đurić - Vesti A

"Beosong po volji naroda"

Željko Joksimović (40) poslednjih meseci retko izlazi iz studija, a komponuje za sebe i druge pevače iz regiona. Zahvaljujući supruzi Jovani obnovio je saradnju sa Leontinom Vukomanović, a da je to bio dobar potez govori i podatak da je njihova pesma "Ludak kao ja" za samo nekoliko dana premašila milion pregleda na Ju tjubu.

Perfekcionista: Željko Joksimović
 

- Leontina i ja imamo mnogo zajedničkih kompozicija koje smo uradili u prošlosti i sve su danas jednako popularne. Ovo je novi početak naše saradnje za koju je zaslužna moja supruga Jovana - kaže Željko.


Kako komentarišete Beosong i pobedu devojaka iz Prvog glasa Srbije?
- Ko sam ja da komentarišem volju naroda?!

Bolji sam od Jovane

Imate li vreman za druge stvari, kako se, recimo, snalazite u kuhinji?
- U kuhinji se snalazim sjajno, bolji sam od Jovane. Nismo preterano oko šporeta, priznajem, ali volimo dobru i kvalitetnu hranu. Nisam strog zagovornik zdrave ishrane u pravom smislu te reči, ali mislim da je važno šta čovek jede.

Šta mislite o takmičenjima kao što su Prvi glas Srbije, Ja imam talenat... Da li smo talentovana nacija?
- Jesmo talentovana nacija, za muziku i za druge stvari. Ipak, talenat je jedno, rad drugo, a život treće. Kada se takmičenja završe, bez obzira na rezultate, svako od tih mladih ljudi mora mnogo da radi kako bi opstao u svetu muzičkog biznisa.


Šta trenutno radite?

- Pripremam novu verziju pesme "Ludak kao ja", koju planiram da plasiram u inostranstvu, nešto malo drugačije nego što su aktuelne pesme kod nas.


Da li se isplati danas držati velike koncerte?

- Mislim da je neposredni, kontakt sa publikom jako važan. Meni lično je bitan svaki moj obožavalac, onaj ko dođe na moj koncert i uživam kada sam u toj vrsti komunikacije sa njima. Finansijska isplativost koncerata je bolje pitanje za menadžere, iako je činjenica da vreme danas nije kao što je bilo.

Nagrade su potvrda kvaliteta

Zbog njegovih brojnih obaveza nagrada "Vesti" Joksimoviću je uručena tek sada. On je, da podsetimo, bio apsolutni pobednik u našem izboru, a izabran je najboljeg pop pevača po izboru kolega i čitalaca, a njegova pesma "Nije ljubav stvar" proglašena je za hit godine.

 


- Iskreno, hvala vašim čitaocima, kolegama i redakciji "Vesti" na prestižnom priznanju i ove godine. Beskrajno sam srećan i ovu nagradu doživljavam kao svojevrsnu krunu za mene uspešne 2012. godine - kaže Joksimović.

Pravi hitovi su danas sve ređi, kako to da je skoro svaka vaša pesma hit?
- Puno rada i istrajavanje u standarima kvaliteta. Pravi recepti su uvek jednostavni, ali od ideje do realizacije dug je put.


Napravili ste još jednu pesmu za Halida Bešlića? Da li očekujete da će "Sijede" postići popularnost "Miljacke"?
- Popularnost "Miljacke" je teško objasniti i dostići. Ova pesma dve godine se slušala svuda osim u Srbiji, a onda, preko noći, postala broj jedan i kod nas. Niko nema objašnjenja zašto baš tada. "Sijede" po kvalitetu i kao njen svojevrsni nastavak, prate je u punom smislu te reči, samo je pitanje kada će se odomaćiti među ljudima. Ali, verujem da je i ta pesma veliki hit.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online