Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 08.03.2013.
12:41
S. Đurić - Vesti A

"Koncert uz Džajin blagoslov"

Tri meseca pred najavljeni koncert na "Marakani", Aca Lukas (44) pozvao je novinare da zajedno s njim prošetaju po najvećem srpskom stadionu. On ne krije da je strastveni zvezdaš, a kako nije fudabler, pa ne može da igra na "Marakan"i, rešio je da peva.

Ovde ću pevati: Aca Lukas na "Marakani"
 

- Ovo je moj deseti, beogradski koncert i sada ću konačno pevati i na "Marakani". Jesam zvezdaš, ali ne mrzim one koji navijaju za Partizan ili neki drugi klub. I da hoću ne mogu jer svi su oni moja publika i ubeđen sam da stadion neće biti pun, već krcat - diplomatski je rekao Lukas i zahvalio se Draganu Džajiću koji je podržao njegovu ideju da zapeva na "Marakani".

Trava ostaje netaknuta

Bina sa scenografijom i ozvučenjem za koncert koji priprema Lukas biće najveća scena ikada montirana na "Marakani'. Kad je u pitanju teren, on će biti prekriven po svim svetskim standardima i nakon što se koncert završi i bina razmontira igrači Zvezde moći će da istrče na teren jer će trava ostati netaknuta. Koncert će se prenositi preko interneta, a već sada sad ima 25.000 rezervacija za karte.

- Odabrao sam 8. jun zbog lepog vremena. Osim toga, u julu i avgustu nema termina jer Crvena zvezda, hvala bogu, igra kvalifikacije i nadam se da će proći. U septembru počinje prvenstvo, pa smo birali termine koji odgovaraju Zvezdi. Džaja je aminovao koncert i moram da mu se zahvalim jer kad je on došao na čelo kluba rekao sam sebi: E sad mogu da održim koncert. On je čovek s kojim možeš sve da se dogovoriš.

Džajić je najveća legenda na našim prostorima, kao i Novak Đoković, Nikola Tesla. Bio sam presrećan kad je ponovo došao u Zvezdu, jer sam ga obožavao i gledao još dok sam bio klinac. I u teškim trenucima bio sam uz njega.


Lukas nije želeo da komentariše činjenicu da koncert pravi istog meseca kada nastupe, ali na Ušću imaju i njegove dve dobre prijateljice Ceca Ražnatović i Jelena Karleuša. On je samo rekao da Ceca neće biti gost na njegovom koncertu jer ima svoj na Ušću.


- U Areni mi je gost bio Goran Bregović, pa sam jednom imao narodnjake, sledeći put rokere. Imam nekih ideja i za "Marakanu", ja uvek smislim nešto lucidno, ali sigurno neću imati baba-igračice i skakačice. Možda gost bude Ana Visi, videćemo - kaže Lukas koji smatra da nema konkurenciju na estradi.

Uručena nagrada "Vesti"

Hvala: Lukas sa nagradom
 

Zbog Lukasovih brojnih obaveza tek sada mu je uručena nagrada "Vesti" za najboljeg pevača 2012. godine po ozboru kolega, dok je duet "Daleko si" koji je otpevao sa Ivanom Selakov izabran za hit godine.


 

- Drago mi je naravno, pogotovo što je nagrada "Vesti" po meni zasnovana na realnoj anketi. Znam godinama kako to ide, i uverio sam se da su svi glasovi ispravni i kako treba - kaže Lukas.

- Prvi koncert sam održao 1999. godine u hali Pionir i još tada su me pitali zašto ne zapevam na "Marakani", a ja sam rekao - polako. Ne takmičim se ni sa kim. Do sada nikoga nisam pobedio, niti sam od nekoga izgubio. Mogu samo sebe da pobedim. U ovom poslu je to jedini ključ za uspeh, a sam sebi sam najveća konkurencija.
Iako mnogi smatraju da će nastup na navećem srpskom stadionu biti kruna njegove karijere, on ne misli tako.


- Ne volim takve reči. Krajnja tačka koju čovek doživi u životu je smrt, iza te tačke nema ništa. Ne volim te pompezne izjave, možda će mi posle "Marakane" bude zanimljivo da napravim koncert na nekom splavu za 50 ljudi. Bitno je kako se čovek oseća, da napreduje, da bude bolji... Već deset godina me pitaju da je li je taj ili taj koncert kruna moje karijere i po tome do sada sam već deset puta trebalo da imam deset kruna.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online