Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Utorak 05.03.2013.
13:37
V.TASIĆ, D.PETROVIĆ A

Beosong je sahranio srpsku muziku

Pobeda Mirne Radulović, Nevene Božović i Sare Jovanović okupljene u grupi "Moje tri" s pesmom "Ljubav je svuda" s kojom će predstavljati Srbiju na Evrosongu izazvao je nezapamćen skandal na estradi. Niko ne osporava talenat i atraktivnost devojaka iz šou-programa "Prvi glas Srbije" koje su vešto glumile iznenađenost pobedom, posebno što se RTS "pokrio" rezultatima glasanja i odgovornost prebacio na publiku.

Pobednice Mirna, Nevena i Sara su s pesmom "Ljubav je svuda" izazvale nezapamćen skandal na estradi
 

Međutim, i više od nameštanja pevačima i muzičkim stručnjacima smetaju pesme i svi su saglasni da je srpska pop muzika na ivici propasti. Da nešto debelo ne valja na Beosongu bilo je jasno danima pre festivala kada su pojedini pevači javno upozoravali na nameštanje festivala.

Marija Šerifović

Situaciju je dodatno zabiberila Marija Šerifović koja je nastupila u revijalnom delu programa s pesmom "Molitva" s kojom je pobedila u Finskoj i natpisom na majici "Muzika iznad korupcije!"

Kako se priča u RTS-u Aleksandar Tijanić, generalni direktor Javnog servisa, umalo nije dobio infarkt kad je ovo video, ali kako je program išao uživo nije bilo načina da zaustavi Mariju što je ona dobro znala.

- U ovoj zemlji muzika je bolesna. Zar je moguća da ja ne uđem u finale sa onakvom pesmom, a prošle su one devojke Skaj Viklera za koje niko nikad ranije nije čuo? Sve je ovo bruka i sramota. Belgijski autor Mark Paelnik, koji je komponovao moju pesmu, doputovao je u Beograd, ali u RTS-u nisu našli za shodno ni jedan ručak da mu plate, već je dobio sendvič. Čovek se smejao i rekao da je ovo najobičniji cirkus. Od subote uveče zovu me kolege, političari, prijatelji i ne mogu da veruju šta se desilo - kaže ogorčena Maja Nikolić. Podršku je odmah dobila od Mire Škorić.

DUŠAN SVILAR: Nisam razočaran

- Nisam razočaran što nisam pobedio jer smatram da je i drugo mesto dobro i veliki uspeh. Zadovoljan sam pesmom i nastupom, a za mene je najvažnije da se numera "Spas" dopala ljudima, a vidim da jeste. Ovo je za mene veliki uspeh. Što se tiče Nevene, Sare i Mirne od srca im čestitam i mislim da su zasluženo pobedile i želim im puno uspeha u Švedskoj - rekao je Svilar.

 


VLADIMIR GRAJIĆ GRAJA: Ne gledam svinjariju

Ni kompozitor Vladimir Grajić, koautor "Molitve", o Beosongu nema lepih reči.
- Nisam ni hteo da gledam tu svinjariju, iz bunta! Ali, pažljivo sam preslušio svih 15 pesama i ostao sam u šoku. Bar 10 pesama koje nisu ušle u prvih 15 daleko su bolje od onih koje je publika mogla da čuje, a to je zasluga selekcione komisije! Mnogo mi je žao što u finale nisu ušle dve Maje - Nikolić i Odžaklijevska, što nije prošao Neša Galija. Maja Nikolić je apsolutno u pravu - ona jeste ekscesna, ali je vrlo iskrena, otvorena, ne trpi nepravdu - kaže Grajić.

 

MAJA ODŽAKLIJEVSKA: Pristali smo na uloge

- Svi znamo šta je i kako trebalo da bude, tako da nisam ni razočarana, ni iznenađena. Nepravde je mnogo, ali svi smo svesno ušli u tu priču, pristajući na uloge koje su nam dodeljene! Ima obilje nelogičnosti, sumnji da su glasovi preusmeravani, ali ljudi sa RTS-a su želeli određenu postavku prvih pet i to nema veze sa glasovima publike! Ne vredi da jadikujemo sada kad je sve gotovo, već da podržimo devojke koje idu u Švedsku - zaključuje Maja Odžaklijevska.


- Skandal! Desilo se ono što smo svi znali - pobedile su Moje tri. Uz dužno poštovanje devojkama koje odlično pevaju i nisu krive za ovaj cirkus, ali ovo nije ni Beosong, ni Beovizija već Brljovizija - bedan festival. Skandalozno je da se Maja Nikolić nije ušla u finale. Njoj se može svašta prikačiti, ali joj treba skinuti kapu za sjajno pevanje i opstanak u ovom zmijarniku. Ja sam molila boga da pobedi Dušan Svilar jer je jedino njegova pesma na nešto ličila. Kompletan stručni štab Beosonga treba smesta da promeni zanimanje! - rekla je Škorićka.

Saška je bila jedan od favorita
 


Razočaran je i kompozitor Vojkan Borisavljević, iako se njegova pesma "Za tebe živim" u izvođenju Krstine Savić našla među 15 finalista.
- Sve je bilo baš kako smo predvideli pre više od mesec dana. Moja pesma "Prijatelji" u izvođenju četiri mlada Grandova pevača nije ni ušla u 15, a sada kada sam čuo sve pesme još više sam razočaran. Sara, Mirna i Nevena jesu dobre pevačice, ali sam očekivao da će imati bolju ili bar atraktivniju pesmu. Svilar je bio dobar, mnogo bolji od pesme koju je pevao. Ceo festival je bio tužan u svakom smislu. Složio sam se sa mnogim prijateljima da žiri kao da je birao pesme za sahranu - kaže Borisavljević.

Utorak 05.03.2013. 14:39
"Hleba i igara" / mislim, ko razume
Utorak 05.03.2013. 14:24
Svake godine jedno te isto, namjestaljka bla bla. Tako se govorilo i za Zeljka i za Mariju, pa kad se dobro plasiraju, onda nema ni rijeci o namjestaljki. Totalni promasaj su bili Marko Kon i Milan Stankovic, ali inace Srbija salje solidne pjevace. Curama zelim dobar uspjeh, jer znaju pjevati, samo bih scenski nastup promjenila.
Utorak 05.03.2013. 15:46
pa kada su republičkiizbori namešteni , neće i i ovo , ovo je sitnica BRE ..
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online