Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 01.02.2013.
14:24
V. Tasić - Vesti A

Grand mi je ostavio otvorena vrata

Saša Popović, direktor Granda, nedavno je obelodanio da je istekao ugovor njegove producentske kuće sa prvom grupom pevača Zvezde Granda. Posle devet godina Branislav Mojićević, Slavica Ćukteraš, Nemanja Nikolić, Darko Filipović i Stevan Anđelović slobodni su da sami biraju pesme i ugovaraju tezge bez ikakvih obaveza prema Grandu.

 

Ovi ugovori često su bili tema o kojoj se polemisalo u javnosti, a Popović je optuživan da koristi mlade pevače koji su bili u "robovlasničkom odnosu" u ovoj produkcijskoj kući.

Bez dogovora sa Željkom


Priča se da je Željko Joksimović hteo da se pozabavi vašom karijerom?


- Nikada nisam dobio neku konkretnu ponudu od Željka Joksimovića da bih mogao da pričam o tome. U odličnim smo odnosima, izuzetno ga cenim kao pevača, muzičara i čoveka. Gotivi i on mene. Nekoliko puta smo se lepo družili na nekim svirkama i on me je zvao da svratim kod njega u studio. Kažem vam, ništa konkretno. Mnogo mi se dopadaju njegove pesme i žao mi je što neku nisam snimio - kaže Stevan.

- Pisalo se sve i svašta po novinama. Ne postoji nikakva pravna opcija da se taj ugovor produži, a novog ugovora nema. Što se mene tiče, ostajem u odličnim odnosima sa Grandom i u toj kući su mi uvek otvorena vrata. Pojavljivaću se u emisijama gde budem želeo, ali dolaziću i u Grand. Sve je potpuno korektno - kaže Stevan Anđelković, koji karijeru nastavlja samostalno.


Posle devet godine zaleđine koju ste imali u Grandu, zar samostalnost nije mač sa dve oštrice?

- Apsolutno je tako. Imaću veće obaveze, moraću više da brinem o sebi, da se bolje snalazim, da budem vredniji. Ali, ako nešto pogrešim, biću sam kriv. Neće mi pasti teško jer sam se uvek trudio da budem svoj i samostalan. Tu su i moji prijatelji da priskoče u pomoć ako zatreba. Kad kažem prijatelji, mislim na Grand, na Sašu Popovića, Žiku Jakšića.

Da li ćete sada bolje zarađivati, budući da sada niste u obavezi da deo zarade dajete Grandu?

- Zavisi od apetita! Zarada je relativna stvar. Može čovek danas da zaradi 5.000 evra, pa da sutra nema ništa. Može da bude i obrnuto. Svačega sam se na estradi nagledao, sve zavisi od čoveka. Ali, ono što je najvažnije u ovoj priči - sad sam firma za sebe. Moraću da napravim knjigu prihoda i rashoda i da povodem računa o finansijama.

Pojedine vaše kolege žalile su se što pola zarade moraju da daju Grandu.

- Ne znam za druge, mogu da govorim samo u svoje ime. Sasvim je korektno da daješ onome ko te je učinio popularnim, ko ti daje reklamu i posao. Po ugovoru, sada smem da govorim o tome jer je istekao - od letos smo Grandu davali 30 posto zarade, ranije je to bila polovina, a na početku smo davali i veći procenat. Meni je to u redu.

Neki pevači su za tih devet godina snimili i po tri-četiri albuma, a vi samo jedan. Zar vam nije krivo?

- Koliko je to propust Granda, toliko sam i sam kriv. Perfekcionista sam, možda sam previše birao pesme. Onda, tu je i uloga u operi "Vreme Cigana" Emira Kusturice koja mi je odnela vremena i angažovanja. Ali, mnogo mi je i donela jer sam ipak napravio super karijeru kojom sam prezadovoljan. Odskočio sam, dobio priliku kakvu drugi pevači nisu imali i nemam razloga da se žalim.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online