Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
14
Nedelja 06.01.2013.
21:54
Pressonline A

JK protiv Božića i vernika

Pevačica Jelena Karleuša, koja se inače deklariše kao ateista, napisala je kontraverzan tekst o Božiću i svima onima koji slave ovaj praznik.

Pevačica ne prestaje da šokira javnost: Jelena Karleuša
 

Karleuša je na blogu "Wannabestars" između ostalog prozvala sve one koji daju novac crkvi, zarad oproštaja grehova i sveštenike koji od tog novca žive bolje od većine. Pevačica je poznata po ranijim izjavama o Bogu i vernicima koje su izazivale burne reakcije.

Prenosimo kompletan tekst koji je Karleuša napisala povodom jednog od najradosnijih hrišćanskih praznika:


Ateistička poslanica vernicima i nevernicima:

"Dan kad se navodno rodio bezgrešni čovek, Božji sin, ova planeta slavi dva puta godišnje. Čak ni tu nismo mogli biti ujedinjeni kao ljudska rasa. Svih ostalih dana u godini, taj sin se zaboravlja. Ratovi, smrt, glad, mržnja, sveopšti haos. Majke ubijaju decu, deca ubijaju majke. Trka za sticanjem materijalnog, pohlepa, zavist, najniži ljudski porivi, normalna su stvar. Zar ne?

Ali svi veruju. Svi veruju u ideju dobrote, čistote, Isusovih ideala. Licemerje planete dostiglo je tačku topljenja, led na polovima nestaje sa svakim našim udahom i izdahom. Srbija je zemlja u kojoj se svi sećaju Boga po potrebi. Tri prsta i pominjanje Boga, Isusa i vere, ide uz naš mentalitet skorojevića i novopečenih vernika. Neretko uz nasilje usijanih glava koje ni ne znaju šta tri prsta znače. Ima više crkvi od bolnica, sveštenici voze bolje, jedu bolje, žive bolje od većine, upravo zbog sporadične griže savesti domaćih vernika, koji trpaju novac Crkvi u zamenu za oproštaj grehova. Trange frange vera. Vera se kupuje, upakovana. Čist biznis. Prvo se peru pare, a onda se pere duša.

U bajci o Isusu, ljudi su ga izdali i razapeli. U modernim vremenima, prošao bi mnogo gore. Da postoji. A možda i postoji, ali se u sadašnjosti ne zove Isus. Možda je Marko ili Dragan, možda Ištvan, možda Mustafa, ili Antonije. Možda nam je komšija. Možda je žensko. Možda je upravo ostavljen u domu za napuštenu decu. Možda je romsko dete koje slinavo prosi na semaforu. Da li ga vidite? Ne. Ne vidite ga i ne čujete.

A možda se upravo opet rodio. Kako će živeti i kako će završiti? Zar ne vidite da je njegova sudbina u vašim rukama?


Čovek se rodi. Vaistinu se rodi."

POVEZANE VESTI

Nedelja 06.01.2013. 22:28
будала, будала, будала, будала.......................бесконачна будала!
Nedelja 06.01.2013. 22:39
nije vrijedna spomena nakaza. Svim Svetosavcima, Mir Božiji Hristos se rodi! http://www.youtube.com/watch?v=bzjD9hzY0pk
Nedelja 06.01.2013. 22:52
Za kontraverznost ipak treba inteligencija, makar i ona najpotonjija, a ovoj je ono malo pameti sto je imala pretopljeno u plastiku. I nisam siguran koju javnost ona moze da sokira. Kendi Dzukelić i Drolju Sraćković?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online