Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 31.12.2012.
15:12
V. TASIĆ i S. ĐURIĆ - Vesti A

Estrada propevala na sudu!

Godina za nama na estradi je bila burna, pevači su se međusobno svađali, mirili, pa opet javno prozivali. Čini se da su prethodnih 12 meseci sudovi punom parom radili za estradu jer nema ko se nije našao na sudu bilo kao optužen ili tužitelj, a ponekad i kao jedno i drugo.

Tako su se u sudnici prvi put oči u oči našle najveće estradne rivalke Ceca Ražnatović i Jelena Karleuša. Ovog puta Ceca nije bila na optuženičkoj klupi, već kao tužitelj zbog uvreda i duševnog bola koji joj je nanela koleginica pre više od dve godine u otvorenom pismu objavljenom na Fejsbuku.


Tokom prethodnih 12 meseci bilo je nešto manje estradnih venčanja, ali i razvoda, čini se da se rodilo manje beba nego prethodnih godina, ali će zato mnoge pevačice u 2013. godini postati mame prvi, drugi ili treći put. U godini za nama nisu mirovali ni glumci, pa su skandali potresali pozorišta, a zauvek nas je napustila i Zlata Petrović, čuvena Marija iz serije "Otpisani".
 

PEVAČI ZAPOSLILI SUDOVE

Miloš Bojanić

Srpski sudovi postali su poprište estradnih ratova i razračunavanja među pevačima, koji su u sudnicama proveli više vremena nego u muzičkim studijima.

Nakon što je u februaru skinula narukvicu s noge nakon višemesečnog kućnog pritvora, Ceca Ražnatović nastavila je da redovno gostuje u Palati pravde, ali i drugim beogradskim sudovima. Ipak, s estradne tačke gledišta je najzanimljivije ročište bilo krajem oktobra kada su se u sudnici Višeg suda u Beogradu prvi put oči u oči srela sa Jelenom Karleušom.

Zorica Brunclik

Višegodišnji sukob dve pevačice koji je kulminirao pre više od dve godine kada je Karleuša na Fejsbuku objavila otvoreno pismo koleginici bio je povod da Ceca presavije tabak i pravdu potraži na sudu. Iako su se našle na istom mestu u isto vreme, zavađene pevačice su su se trudile da ignorišu jedna drugu, svaka za sebe kuckajući poruke na Tviteru. Ceca o jeseni, a Karleuša o pikantnim detaljima iz sudnice. Sledeći njihov susret zakazan je za februar.

Danijela Vranić

Po savetu advokata, Danijela Vranić je u sudu priznala sve grehe, a za vožnju u pijanom stanju i napad na policajca dobila je dve godine uslovne kazne. Ali, sve što se dešavalo uticalo je na njeno zdravlje koje je ozbiljno narušeno, pa se na scenu vratila s novim albumom i viškom kilograma kojih ne može da se reši. Maja Nikolić i Miloš Bojanić redovno su posećivali sud zbog raznih tužbi i kontratužbi. Bojanić je na sudu pevao i zbog tužbe Zorice Brunclik, kojoj je ponudio pomirenje, ali ona ni da čuje.
- Ja njegovo poštenje i obraz nisam takla, a on je moj ocrnio - rekla je Zorica. Sada pokušavaju da ih pomire stranačke kolege pošto su oboje članovi SNS-a, pa je bruka da se javno svađaju.
 

BALKANSKA SAPUNICA

Ivan i Zorica Ivanović

Za razliku od prethodnih godina koje su obilovale burnim razvodima, na estradi u 2012. godini vladalo je zatišje. Ali, to ne znači da nije bilo raskida o kojima se danima i mesecima pričalo, naprotiv. Romansa Severine Vučković i srpskog biznismena Milana Popovića pretvorila se u balkansku sapunicu. Nakon što su početkom godine dobili sina Aleksandra činilo se da ovaj srpsko-hrvatski par uživa u porodičnoj idili, ali...

Kao grom iz vedra neba odjeknula je vest krajem leta da je Seve pokupila sina i napustila Milana zbog, kako je rekla, "nepomirljivih razliku u karakterima". Usledilo je krštenje Aleksandra u katoličkoj crkvi, javne prozivke Milana da zanemarije dete koje nije video tri meseca, Severinina srceparajuća priča u hrvatskim medijima, a potom zatišje sve do pre desetak dana.

Po srpskim novinama osvanule su patetične Milanove izjave ljubavi upućene atraktivnoj Hrvatici, koja je navodno prvo bila iznenađena, a potom su se Balkanom pronele glasine da je njihovo pomirenje samo pitanje dana. Za razliku od njih dvoje koji još preispituju emocije, bivši fudbaler Matija Kežman nije imao dileme i stavio je tačku na brak sa suprugom Emilijom s kojom ima troje dece. Ona sada navodno od njega potražuje milione, a on šeta zgodne cice i uživa ponovo u momačkom životu.

Na pragu pomirenja: Milan Popović i Severina Vučković

Za razliku od njega, Ivan Ivanović još ne može da preboli bivšu ženu Zoricu kojoj preko medija šalje patetične poruke, ali ona kao da ih ne čuje. Tokom 2012. godine definitivno se raspao i brak Nine Badrić i sedam godina mlađeg Bernarda Krasnića.

Ona je utehu, navodno, potražila u zagrljaju Ivana Ivanovića, ali uvređena Nina je demantovala pisanje medija. Na spisku razvedenih estradnih dama našla se i Leontina Vukomanović koja je početkom godine okončala trogodišnji brak sa Filipom Patom. Turbulentnu godinu imala je i Ana Nikolić koja je okončala dvogodišnju romansu sa crnogorskim biznismenom Draganom, ali je ubrzo utehu našla u beogradskom plejboju Milinku - Mikici Filipoviću.
 

KEBA BIJE, PA LAŽE

I ja ću na sud: Dragan Kojić Keba

U 2012. godini na estradni nije manjkalo ni skandala. Nekada prijatelji Saša Popović i Miroslav Ilić godinama nisu u dobrim odnosima, Ilić je često prozivao Popovića i njegov Grand, a onda je Saša u intervju za "Vesti" konačno objasnio zbog čega već godinama nisu u dobrim odnosima.

Kako je rekao, problem između njih dvojice je nastao zbog toga što je Ilić od Popovića tražio da udruženim snagama krenu u rat protiv Zorice Brunclik i njenog supruga, tada vrlo moćnog Miroljuba Aranđelovića Kemiša, koji je bio na čelu PGP RTS-a. Popović je odbio da vodi rat, a Miroslav mu to nikada nije oprostio! Posle ove priče koja je podigla buru na estradi, Ilić je bivšeg saradnika optužio da je "izrekao gomilu laži".

I dok su ranijih godina pevačice svojim neprimerenim ponašanjem najčešće pravile skandale godine, ovog puta titula je otišla u ruke Dragana Kojića Kebe. Iznerviran i pripit pevač nasrnuo je na snimatelja RTV Pinka, udario čoveka koji je radio svoj posao i razbio mu kameru. Ali, mu to nije bilo dovoljni, pa je mrtav hladan u emisiji "Narod pita" rekao da nikoga nije udario, iako je ceo incident snimljen i potom emitovan na ružičastoj televiziji.

Saša Popović

Ali, Keba i dalje tera po svome, a ovaj incident imaće i sudski rasplet. Ovu godinu po batinama pamtiće Darko Lazić i Sloba Vasić. U julu, po izlasku iz jedne diskoteke u Budvi, sukobili su se sa nekoliko mladića, pevači su izvukli deblji kraj i završili u bolnici. Srećom, prošli su s lakšim povredama, a Darko je imao nekoliko kopči na glavi. Za divno čudo, Nataša Bekvalac ove godine nije pravila previše skandala, a temperamentna Novosađanka, bar za sada, smirila se u naručju mlađanog manekena Vladimira Vuksanovića.
 

PLAČ BEBA U DOMOVIMA POZNATIH

Emina sa suprugom i sinom
 

I ove godine u domovima poznatih čuo se plač beba. Na pragu pete decenije Severina Vučković prvi put je postala mama i krajem februara u Splitu rodila sina Aleksandra. Ali, beba nije pomogla Severini da prevaziđe nagomilane probleme sa srpskim biznismenom Milanom Popovićem. Ona je sina najpre krila od javnosti, a potom se slikala s njim za magazine. Emina Jahović je početkom godine u Istanbulu rodila drugog sina kome su ona i njen suprug Mustafa Sandal nadenuli ime Javuz.

Kriju ćerku: Ivan i Jelena Bosiljčić

I njena bliska prijateljica Jelena Tomašević postala je mama devojčice Nine, ali javnost nije imala prilike da je upozna jer po uzoru na kolege njen suprug i glumac Ivan Bosiljčić ne želi da javno eksponira dete. Džez pevačica Lena Kovačević je rodila sina Vuka, kao i Ivana Jordan, dok je Jovana Pajić dobila devojčicu Helenu. Srpska snajka i brazilska manekenka Adrijana Lima, supruga srpskog košarkaša Marka Jarića, sredinom septembra rodila je drugu ćerku koja je dobila ime Sijena.

Posle sedam godina braka sa ruskim milijarderom Andrejom Meljničekom, bivša manekena i članica grupe Models Sandra Meljničenko rodila je ćerku Taru. Svetski mediji su spekulisali da će devojčicu na svet doneti surogat-majka, ali se Sandra svega nekoliko dana pred porođaj pojavila sa stomakom do zuba na jednoj reviji u Parizu i prekinula tračeve. Mama je prvi put postala i Jovana Balašević, koja je rodila ćerku Simonu 21. decembra, pa su deda Đorđe, baba Olivera i srećni tata Aleksandar danima lumpovali i slavili Simonin dolazak na svet. Nekoliko dana ranije tata je prvi put postao i Dejan Matić, kome je supruga Jelena podarila sina Zorana.
 

TAJNA VENČANjA

Venčanje na Maldivima: Jovana i Željko Joksimović

Za razliku od ranijih godina, čini se da je 2012. godine na estradi bilo manje venčanja i još manje glamuroznih svadbi. Poznate ličnostu uglavnom su se venčavale daleko od očiju javnosti, na egzotičnim putovanjima, a detalje svadbene ceremonije tek na kašičicu delile su sa publikom. Iako se nagađalo o venčanju Željka Joksimovića i Jovane Janković, par je sklopio brak na Maldivima. Venčali su se po lokalnim običajima, a po povratku u Beograd opet pod velom tajni brak su overili i pred matičarem. Najavljivali su svadbu i crkveno venačnje, ali su od toga odustali.

Veseli mladoženja: Slavko Beleslin sa suprugom
 

U crkvi Presvete Bogorodice u Zemunu krajem maja venčali su se Ognjen Amidžić i Danijela Dimitrovska, koja se od fotografa branila lepezom iza koje je krila lice. Zašto - nikome nije bilo jasno. Pred matičara je stao i Dejan Matić, ali njemu sevanje bliceva nije smetalo. Posle venčanja u crkvi Svetog Vasilija Ostroškog na Bežanijskoj kosi usledila je prava estradna svadba sa brojnim kolegama i provod do jutra.

Drugi put pred matičara je stala i Anabela Bukva i u poslednjim danima 2012. godine udala za mlađanog Andreja Atijasa, s kojim čeka bebu. Tajno, drugi put u bračnu luku uplovila je i voditeljka Danijela Jankov, koja je posle mesec dana romanse sa kolegom Stefanom Buzurovićem ponovo stavila burmu na ruku. Za razliku od nje, Slavko Beleslin nije krio svoje venčanje na koje je došao dobro raspoložen i veseo od alkohola.
 

I DŽENIFER LOPEZ U ARENI

Zvezda sa srpskom zastavom: Dženifer Lopez

I 2012. godina bila je bogata koncertima, a Beograd je postao nezaobilazna tačka na mapi turneja svetskih zvezda. Najveću pomamu posebno među poznatim ličnostima izazvao je dolazak Dženifer Lopez, koja je opravdala epitet najveće latino zvezde na svetu. Sjajan koncert u Beogradskoj areni završila je ogrnuta srpskom zastavom, ali je to bio deo njene koreografije jer je slično činila i na nastupima u drugim državama.

U domaćim okvirima koncertni događaj godine bio je nastup nekada legendarne grupe Smak u orginalnoj postavi, a Točak i prijatelji na velika vrata vratili su se na scenu posle više od 20 godina. Pred 15.000 ljudi i posle 26 godina pauze u Areni je sviralo i Prljavo kazalište, a koncert u najvećoj hali na Balkanu održala je i Nina Badrić.

Nekoliko meseci ranije publiku u Areni na noge je podigao i Toni Cetinski, dok su Partibrejkersi prašili u prepunoj Hali sportova. Što se tiče narodnjaka, ni oni nisu lenčarili, bar kada su koncerti u pitanju. Aca Lukas je tradicionalno napunio Beogradsku arenu, dok je Miroslav Ilić održao tri koncerta u Centru Sava povodom 40 godina estradnog rada.

Najveće i najprijatnije iznenađenje napravio je Predrag Živković Tozovac koja je održao tri sjajna koncerta u Centru Sava i za svaki se tražila karta više. U najvećoj kongresnoj sali u Beogradu pevali su i Kemal Monteno, Aleksandra Radović, Haris Džinović, dok je Marija Šerifović za dva koncerta odabrala Madlenijanum u Zemunu, a na istoj scenu i uoči novogodišnjih praznika nastupio je Rade Šerbedžija.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online