Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 28.12.2012.
14:24
S. Đurić - Vesti A

Pevači prepolovili honorare

I dok su prethodnih godina pevači hrlili u evropske lokale ili putovali u Ameriku za doček Nove godine, ove godine mnogi od njih će ostati u Beogradu, Srbiji i regionu. Ne zato što u Srbiji cvetaju ruže i narod ima para, već zbog tezgi na gradskim trgovima koje su postale jedan od najsigurnijig prihoda za estradu.




 

I dok su ranije mnogi pevači samo za najluđu noć umeli da zarade na desetine, pa i stotinu hiljada evra, ove godine mnogi su prepolovili svoje honorare, jer su shvatili da je bolje raditi i zaraditi bar nešto, nego držati cenu i ostati bez ičega. I ovog puta rekorder je Goran Bregović koji će za novogodišnji nastup u Moskvi sa svojim Orkestrom za svadbe i sahrane, navodno, dobiti fantastičnih 120.000 evra! Međutim, on o tome ne želi da priča, ali nije tajna da je jedan od najskupljih muzičara sa Balkana.

Zdravko Čolić za doček 2013. godine pevaće na gradskom trgu u Budvi, ali o novcu ne govori. Njegovi raniji novogodišnji honorari bili su između 80.000 i 100.000 evra, ali kako se priča, i Čola je ove godine pristao da peva za samo 40.000 evra. Crnogorsko primorje i ove godine biće stecište brojnih pevača zbog čega su se pobunile pojedine opozicione stranke koje pitaju - zašto se pare daju srpskim, bosanskim i hrvatskim pevačima, a ne crnogorskim.

Možda i zbog toga što najbolji crnogorski izvođači već godinama žive u Beogradu. Ali, ove prozivke pevače ne brinu, pa će u Petrovcu goste zabavljati Halid Bešlić, Neda Ukraden i Novi fosili. Kako se priča svi zajedno će za doček uzeti 30.000 evra.


Ipak, najveći broj pevača će ostati u Srbiji, a lepo su se rasporedili na gradskim trgovima.

Tako će u Zaječaru pevati Nataša Bekvalac koja je unosnu tezgu otela Ani Bekuti, koja je pak uspela da ugovori nastup u Valjevu gde će pevati i Željko Joksimović.

Ali, to je izazvalo pravi rat među Valjevcima koji tvrde da je bolje sve otkazati, nego isplatiti oko 26.500 evra pevačima iz gradske kase, posebno što su u opticaju bili i drugi, jeftiniji izvođači.

U Beogradu i to u jednom prestižnom klubu pevaće Severina Vučković, ali njen honorar je poslovna tajna menadžmenta kluba.

U Beogradu, ali u restoranu pevaće i Slavica Ćukteraš i to za honorar od 7.000 evra, dok je Ana Nikolić izabrala splav i oskudnu garderobu, ali će zato u 2013. godinu ući bogatija za 15.000 evra. Posle 30 godina u Beogradu će zapevati i Lepa Brena. Da li zato što nije dobila nijednu primamljivu ponudu iz inostranstva ili joj je bilo lepše da ostane blizu kuće, tek ona je odlučila da ostane u Beogradu i, kako je rekla, dočeku se raduje kao malo dete.

 

Ceca kod kuće


Svetlana Ceca Ražnatović novogodišnju noć provešće kod kuće, ali joj neće biti dosadno, jer Veljko i Anastasija prave žurku.


- Pričala sam sa mojim klincima i već su me pitali da li smeju da naprave žurku za najluđu noć u našem domu. Rekla sam im da mogu, ali da će morati i mene da pozovu - rekla je Ceca.


Bajaga na Zlatiboru


Momčilo Bajagić Bajaga odlučio se za doček na planini, pa će pevati na Zlatiboru, a zajedno sa bendom zaradiće 10.000 evra. Sanja Ilić i Balkanika nastupiće za doček Nove godine na centralnom gradskom Trgu kralja Milana u Nišu. Organizaciju dočeka na centralnom gradskom trgu poverena je Niškom kulturnom centru, a vrednost organizacije je 31.000 evra, što je kako se navodi za mnogo manje para nego za doček 2012. godine. Haris Džinović ugovorio je nastup u Leskovcu za 8.000 evra, dok će Milan Topalović Topalko pevati na trgu u Staroj Pazovi.


Nastupi u dijaspori


Osim Australije gde će boraviti čitava plejada srpskih pevača za praznike, za nastupe u dijaspori se odlučio tek manji broj izvođača. Aca Lukas će pevati u Diseldorfu za, kako se priča na estradi, 30.000 evra. Rada Manojlović i Darko Filipović biće u Cirihu za honorar od 20.000 evra, dok će Milan Stanković pevati u Parizu. Deo novogodišnjeg honorara potrošiće u Francuskoj, jer planira da prve dane 2013. godine provede u Parizu.

POVEZANE VESTI

Nedelja 30.12.2012. 10:09
Još uvek je mnogo...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online