Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 09.02.2010.
12:07
Z. K. Munja - Vesti A

Srpski pevači oduševili Osječane

Tradicionalno, sedmi put po redu u hali "Zrinjevac" u Osijeku, u nedelju uveče održana je manifestacija "Folk hit godine" na kojoj su dodeljene nagrade najboljim pevačima u regionu. Iako Hrvati stalno ističu da ne vole srpsku narodnu muziku, ponovo je opovrgnuta ova teza s obzirom na to da se u hali tiskalo više od 2.500 ljudi, uprkos hladnom vremenu i ledu koji je "okovao" Osijek i okolinu.

Iako je manifestacija najavljena kao regionalna, najbrojniji su bili srpski folk pevači koji su "zapalili" publiku i još jednom dokazali da ne postoje granice koje mogu da zaustave muziku i pesmu. Pored brojnih izvođača iz Srbije, učestvovali su i bosanski pevači, nekoliko gostiju iz Bugarske i svega dva pevača iz Hrvatske.

Muke sa viškom kilograma


Duga i hladna zima ostavila je "tragove" na mnogim pevačicama koje su jadikovale kako su se ugojile, pa su se međusobno savetovale koja je najbolja dijeta za skidanje viška kilograma. I dok su jedne predlagale da se probuši kašika, kao najefikasnije rešenje, bilo je i onih koje su iz ličnog primera dokazivale da je najbolja dijeta kombinovana sa sportom, te da daje najbrže rezultate.

Oko dvorane, ali i u hali primećen je veliki broj policajaca koji su brinuli za bezbednost publike i gostiju, ali i proveravali da li se propisi poštuju.

Prema pooštrenim zakonima o muzičkom i umetničkom delovanju, svi pevači morali su da potvrde svoje učešće na ovoj manifestaciji i niko ko unapred nije bio najavljen policiji nije mogao ni da se popne na scenu, a kamoli da zapeva.


Za pevača godine proglašen je Mile Kitić, koga najviše vole mladi Osječani koji su se stalno gurkali i zapitkivali "Kad će Mile?" Njegov izlazak na scenu dočekan je ovacijama, pa je opravdao titulu najomiljenijeg srpskog pevača u Hrvatskoj.

Za najbolju pevačicu godine proglašena je Indira Radić, koja je izvela pesmu "Heroji" i najavila veliki povratak u estradni vrh na kome je bila do pre nekoliko godina. Za hit godine proglašena je pesma "Sunce se ponovo rađa" u izvođenju Jovana Perišića, koji je još jednom dokazao da je pevač bez premca.


Najviše aplauza publike dobio je Di-Džej Krmak, koji je napravio pravi šou na sceni. On je pevao, igrao, skakao po scenografiji i na kraju se bacio u publiku, kao da je na rok koncertu, a ne na narodnjačkoj manifestaciji. Viki Miljković dočekana je kao velika zvezda, Dona Ares pojavila se sa nekoliko kilograma viška i dubokim dekolteom, koji je otkrivao njene nove i silikonima uvećane grudi.

Najviše pažnje i šuškanja među kolegama izazvala je Tanja Savić, koja se pojavila u haljini koja je neodoljivo podsećala na trudničku. Svi su je zapitkivali da li je u blagoslovenom stanju, ali je ona uz osmeh objašnjavala da nije i da će morati da sačeka da joj se dečko vrati iz Australije.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online