Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Sreda 12.12.2012.
11:50
24sata.rs A

Estradna trka za naj Srbina i Hrvata

Čini se da na estradi nikada nije bilo više patriota. Koliko god se trudili da prikrijemo varnice, malo-malo pa neko poznato lice isproziva braću preko granice, a ne ustručavaju se da na nacionalnoj osnovi sapletu ni braću Srbe.

Pošto je u emisiji "Ja to tako" pevač Miki Jevremović rekao da je "Balašević Slovenac, a Bajaga ima hrvatski pasoš", za "24 sata" je to i prokomentarisao.

"Odsekli su deo izjave kada sam objasnio da su i Balaševiću i Bajagi u Hrvatskoj otvorena vrata, a da nekim drugim pevačima nisu. Ja sam u Lisinskom bio gost dva puta godišnje, a sada me nema 22 godine", kaže Miki Jevremović.

Olobađajuće presude Antu Gotovini i Mladenu Markaču razbile su iluziju o ljubavi pevača iz obe zemlje i publike i toliko puta izgovorene floskule da "muzika ne poznaje granice".

Nataša Bekvalac - Nataša je otkazala koncerte u "lijepoj njihovoj" pošto je njena koleginica Nina Badrić javno podržala oslobađanje Ante Gotovine. Novosadska Barbika je trebalo da nastupi u samom centru Zagreba, ali kada je čula da je Haški tribunal doneo oslobađajuću presudu Gotovini i Markaču, ljubazno je odbila nastup.

Oliver Dragojević - Oliver Dragojević od raspada bivše Jugoslavije deklarisao se kao Hrvat koji nikada neće održati koncert u Srbiji. "Nikada neću otići tamo i održati koncert. Svoje obećanje ću održati jer nikada ne gazim svoju reč", rekao je Dragojević još pre nekoliko godina.

Bora Đorđević - "Kao prvo, biti nacionalista nije ništa ružno. To samo znači biti pripadnik svoje nacije, ne mrzeti druge", otvoreno je pričao pre dve godine frontmen "Riblje čorbe", a onda je pre nekoliko meseci rekao da bi svirao u Zagrebu samo ukoliko naša država ima interes da ga pošalje tamo.

Nina Badrić - Nina je posle oslobađajuće presude hrvatskih generala Markača i Gotovine na svom Tviteru napisala: "Generali, dobrodošli doma". Niko pevačicama nema pravo da uskrati političke stavove. Ipak, činjenica je da je samo nekoliko dana pre ovog tvita na njen nastup u Kombank arenu došlo 11.000 Srba.

Tompson - Hrvatski pevač Marko Perković Tompson je ove godine napravio veliki koncert povodom godišnjice "Oluje" pred 70.000 ljudi. Zbog ustaške ikonografije zabranjivan mu je i ulazak u zemlje EU.

POVEZANE VESTI

Sreda 12.12.2012. 12:01
Naslov nema smisla: Estradna trka za naj Srbina i Srbina katolicke vere
Sreda 12.12.2012. 12:09
Важно је нагласити да је у то доба бесомучна и ничим осим завишћу и љубомором мотивисана хрватска мржња на Србе била велики подстрек српском одушевљењу за своју прошлост и трагању да се што више осветли и што више пробуди познавање српске прошлости. О овом тревају да знају истину наше младе генерације и Срби који нису студирали политичку историју свог народа.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online