Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 11.12.2012.
14:12
V. Tasić - Vesti A

Lopate umesto mikrofona

Sneg koji je okovao Srbiju, zemlje bivše Jugoslavije i najveći deo Evrope doneo velike probleme i pevačima. U jeku snimanja novogodišnjih programa i gostovanja u dijaspori, pojedini pevači doživeli su pravu dramu zbog snega.

Uh, zavejalo: Aca Lukas
 

Najgore je prošla Slavica Ćukteraš koja je 22 sata bila zavejana na putu iz Splita gde je pevala, ka Beogradu. Promrzla, izmorena i prehlađena stigla je kući i narednih dana neće napuštati toplu sobu u svom domu.


- Kao da sam na zimovanju! Bio sam potpuno okovan snegom i ledom. Da bih uopšte mogao da izađem iz dvorišta, morao sam da raskrčim put do ulice, kad tamo ulica nije raščišćena. Moja Rada, moj mlađi sin i ja smo dograbili lopate, navalili na razgrtanje snega i uspeli da stignemo da ulice, ali džaba, dalje nismo mogli. Srećom, javili su mi da je otkazano snimanje novogodišnjeg programa na koje je trebalo da idem popodne, pa mi je laknulo - kaže Boro Drljača.

Promrzla: Slavica Ćukteraš

Dan ranije on je gostovao na krupanjskom prelu u Loznici, a pošto auto nije mogao da izveze iz zavejane ulice po njega je došao džip, a put kojim su se vraćali za Beograd bio je potpuno zavejan. I Goca Božinovska je uzela lopatu u šake i razgrtala sneg, ali tokom raščišćavanja njene ulice u Surčinu, čistači su sneg nabacali na njenu kapiju.


- Organizovala sam radnu akciju od koje je korist bila višestruka. U akciji smo učestvovali moja deca i ja. Svakom sam uvalila po lopatu u ruke i naredila da se bace na posao. Umotani u šalove, sa kapama i rukavicama borili smo se sa snegom iz sve snage. Bolje terapije od ove radne nema.

Radna terapija: Goca Božinovska

- Čišćenje snega je sjajno za živce, za izbacivanje besa, stresa i negativne energije. Samo mi je žao što niko ne naiđe da me slika usred akcije. Sreća, pa nisam imala zakazana gostovanja - kaže Božinovska. Njen kolega Era Ojdanić tvrdi da njemu sneg i nevreme ne može ništa.


- Tezgama i pevanju sam dao slobodne dane do daljnjeg. Za hladnoću sam se opremio - nabavio sam čak dve lopate, imam dovoljno ogreva, hleba, masti i pršute. Ali, teško mi je sa ovim mojim devojčicama kojima sam nakupovao tangice. Sad mi traže pare, jer im je u tangama zima, pa bi da kupe toplije gaće! - kaže vragolasti Era.

Vera u autobusu

Vera Matović

Vera Matović već danima obilazi Srbiju kao učesnik jednog rijaliti šou programa, ali im je snežno nevreme napravilo probleme.


- Sneg nas je omeo u putu i naterao da promenimo rutu kretanja. Trebalo je da idemo u Barajevo, ali zbog snega nismo mogli ni pešice u sokake, pa sada idemo prema Šimanovcima. Ako zatreba dograbićemo lopate da raskrčimo put autobusu - kaže Vera direktno iz autobusa.

Aca Lukas, koji je nedavno pevao u Banjaluci umalo da ostane zavejan u ovom gradu gde je sneg već napadao pola metra. Posle koncerta jedva je uspeo da pronađe automobil koji je bio potpuno zatrpan snegom, ali su mu prijatelji pomogli da raščisti auto i odmah je krenuo za Beograd kako bi izbegao još više problema.

POVEZANE VESTI

Utorak 11.12.2012. 15:23
Njima je uvek najteže.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online