Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Ponedeljak 10.12.2012.
08:47
Alo A

Borci iz Sarajeva traže da Lukas otkaže koncert

Srpski izvođači još uvek nisu u potpunosti prihvaćeni u Bosni i Hercegovini, u to se tokom jučerašnjeg dana uverio i folk pevač Aca Lukas, od kog "Savez udruženja boraca Patriotske lige kantona Sarajevo“ zahteva da otkaže koncert, koji je zakazao u dvorani “Zetra” za 15. decembar, piše beogradski Alo.

U Srajevo idem čistog obraza: Aca Lukas
 

"Ta renomirana “zvezda” iz Srbije svojim javnim istupima na koncertima i u medijima direktno osporava i potcenjuje kulturne i tradicionalnih vrednosti zajedničkog života Sarajeva i države BiH. Tražimo od organizatora da otkaže zakazani koncert s porukom da nikada takvim “umetnicima” ne ukazuje gostoprimstvo", navodi se u saopštenju pomenutog saveza u kom oni zahtevaju od organizatora da Lukasov koncert bude i otkazan.

O Šašićevoj knjizi ni reči

I dok Savezu boraca u Sarajevu ima štošta da poruči, Aca Lukas svom nekadašnjem prijatelju Željku Šašiću, u čijoj će se pisanoj autobiografiji naći, nema šta da kaže. Lukasa nije zabrinulo to što Šašić namerava da objavi knjigu o svom životu, u kojoj će detaljno opisati i sve što se dogodilo između njegove bivše, a sadašnje Lukasove supruge Sonje i njih dvojice, ali nam je dao do znanja da o tome ne želi da priča.
"Toliko o tome. Imate li još neko pitanje?", odbio je da odgovori Vuksanović, koji se nije iznenadio što će Šašić postati pisac.

Međutim, Aleksandar Vuksanović za Alo otkriva da nema nameru da otkaže koncert u sarajevskoj “Zetri”.

"Neću da otkažem koncert. Moraće da mi pokažu javno gde sam ja loše govorio o Bosni i Bosancima. I uopšte mi nije jasno šta sam ja njima osporavao, ne kapiram šta hoće da kažu. Nema razloga da otkazujem koncert jer u Sarajevu imam previše publike, a imam i veliki broj prijatelja. Izgleda da je tu po sredi neka zla namera".

"U Sarajevo idem čista obraza. Ne bih išao da osećam neku mržnju, a ovde to svakako nije slučaj", dodao je Aca, kog smo podsetili da ipak nije odobravao dolazak Dina Merlina, koji je u “Beogradskoj areni” održao koncert prošlog novembra, te da to može biti razlog što u Bosni ima onih koji se protive njegovom koncertu".

"Ja sam Dina samo pitao da li o Srbima i dalje misli isto ono što je nekada govorio. Za Bosnu i Bosance nikada ništa loše nisam govorio, a ako on čovek nije otkazao koncert u Beogradu, ne znam zašto bih ja u Sarajevu. Skoro sam nastupao u Bosni. I nikada nisam imao tamo ni jedan jedini problem, a hale i dvorane u kojima sam pevao bile su pune. Ponavljam, reč je verovatno o zloj nameri", dodao je Aca Lukas za beogradski list.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 10.12.2012. 09:05
svi ti estradni dupelizci zinula im guzica na pare a gde vam je ponos dostojanstvo
Ponedeljak 10.12.2012. 10:22
Ма, ми срби смо појам толеранције на просторима бивше СФРЈ.
Ponedeljak 10.12.2012. 13:16
Poturice,zivite u proslosti. Zaboravljate koju ste veru imali i ko su vam predci. Fuj!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online