Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 07.12.2012.
14:30
V. Tasić - Vesti A

Grčke tužbe protiv srpskih pevača

Ni kriv, ni dužan, Aco Pejović (40) se našao u nezgodnoj situaciji. Kupio je jednu pesmu od grčkog kompozitora i snimio je za novi album, a onda se ista kompozicija pod imenom "Kralj" našla na Ju tjubu, ali u izvođenju njegovog kolege Šake Polumente koji do ove numere, izgleda, nije došao preko autora pesme.

JA SAM SVOJE PLATIO: Aco Pejović

Ni Pejović, a ni Polumenta, pojma nisu imali da je još neko snimio pesmu koja je obojici važna. Ipak, Pejović kaže da mu ne pada na pamet da se nervira, niti da se zbog toga svađa s kolegom, jer ima sve papire za spornu pesmu.
 

- Ja sam kompoziciju kupio, uredno napravio ugovor sa kompozitorom i platio pesmu. Prema tome, nemam razloga za nerviranje. Da li je još neko snimio istu pesmu, niti znam, niti me zanima. Vlasnik pesme je Kirjakos Papadopulos i po svoj prilici će tužiti onoga ko neovlašćeno snimi njegovu kompoziciju. Šta će dalje biti, pojma nemam. Po svoj prilici, Grci će podneti tužbu odmah posle novogodišnjih praznika. Protiv koga, ne znam! Iskreno, meni je od te priče muka. Radim pošteno, gledam svoja posla, nikoga ne diram i bez veze mi je kad se nađem u ovakvom kontekstu bez ikakve krivice - kaže Pejović.

Može li pevač uopšte da se zaštiti od mogućnosti da još neko snimi pesmu koju je on kupio i snimio?


- Teško, ovde radi ko šta hoće, mnogi love u mutnom. Nema tu zaštite. Ali, onog momenta kad krenu da pljušte tužbe na račun onih koji bez dozvole autora snimaju njihove pesme, počeće da se uvodi red. Znam da su autori iz Grčke ovlastili nekoliko advokata u Srbiji da pojure one koji su im kradu pesme. Pojuriće ih što po privatnim linijama, što preko svojih autorskih agencija. Kako sam čuo, pojuriće sve one koji su poslednjih desetak godina radili nedozvoljeno. Kad pevači počnu po sudovima da pevaju šta su, kako i zašto radili, sigurno će se prizvati za pameti. Sudovi po Srbiji, Bosni i Crnoj Gori imaće pune ruke posla.

Da li ste čuli da je vašu pesmu snimio i jedan pevač u Hrvatskoj?

- Načuo sam nešto, ali me uopšte ne dotiče ko šta radi. To me apsolutno ne nervira. Svako ima pravo da peva šta hoće. Ponavljam da sam ja pesmu kupio regularno i za sve ostalo me baš briga. Nikoga neću da prozivam niti da se sa bilo kim po novinama svađam.
 

Nije mi mesto među šušama


- Neću da budem u medijima zato što pravim frku. Mediji su preplavljeni kojekakvim ljudima za koje niko ne zna ni ko su, ni šta su. Mnogi sebe proglašavaju kniževnicima, manekenkama, dizajnerkama, modnim kritičarima... Danas gotovo svaka, da ne kažem šuša, može da se pojavi u medijima ako je dovoljno bezobrazna. Neka ih, želim im svu sreću, ali meni među takvima nije mesto, jer sebe ipak smatram ozbiljnim čovekom koji ozbiljno i odgovorno radi svoj posao - kaže Pejović.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online