Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 06.12.2012.
13:09
V. Tasić - Vesti A

Politika me juri ceo život

Miroslav Ilić (61) održaće tri koncerta 10. 11. i 12. decembra povodom četiri decenije karijere i tvrdi da mu uopšte nije krivo što njegov zet Dragan Šutanovac više nije ministar, naprotiv...

 
- Meni je bilo veliko opterećenje dok je moj zet bio ministar. Verujte, nije mi lako bilo i zato mi je laknulo od kada više nije ministar. Nikakve veze nisam imao sa njegovim poslom, niti je od neke koristi meni bio njegov položaj.

Slava i novac opasne igračke


- Svestan sam da sam jedna od najvećih muzičkih zvezda na Balkanu u prošlom veku! Ali, nikad se nisam ponašao kao zvezda. Da ne lažem, nekad sam koristio privilegije, ako mi, recimo, hitno treba pasoš. Nije lako nositi popularnost kakvu sam ja imao. Slava i novac su mnogo opasne igračke. Treba čovek da bude strašno jak psihofizički da se ne povije pred tim. Uspeo sam da se izborim da ne postanem rob slave i da ostanem onaj Miro iz Mrčajevaca koji je pre četiri decenije došao iz provincije u veliki grad da ostvari svoje snove. Eto, dočekao sam ovoliko godina, a nisam bivši pevač - kaže Miroslav.

- Velika je to muka bila... Ako sam imao neke privilegije dok mi je zet bio u vlasti, šta se sad dešava? Kako to da sam prodao tri koncerta koja treba da održim u Centru Sava? Ne drži mene politika četiri decenije na estradi. Nikada u životu nisam jurio politiku, ona je jurila mene. Nisam bežao od politike, niti ću ubuduće bežati. I dalje ću jasno i glasno da učestvujem u formiranju demokratske svesti u Srbiji - kaže Miroslav.


Koliko vas je u karijeri koštalo to što ste uvek glasno i jasno iznosili svoje stavove?


- Nije me mnogo koštalo, jer sam govorio istinu. Da sam spletkario, izmišljao i pričao neistine, druga bi priča bila. Obično, kad lanem, budem u pravu i to ljudi znaju. U ovom svetu gde svi paze šta pričaju, vagaju da se nekom ne zamere i kalkulišu, ja ne pristajem na takvo licemerje, niti podnosim takve ljude u svojoj blizini. Po svaku cenu sam čuvao svoju slobodu da mogu da mislim šta hoću i kažem ono što mislim. Da se razumemo - nisam ni ja cvećka, niti sam bezgrešan. Samokritičan sam, znam da sam i ja grešio.


Čega biste se odrekli, da možete?


- Zaista bih se nekih stvari odrekao. Ali, ne želim da ispadne da kukam i da se žalim na nešto što sam činio. Kad sve u svom životu saberem i oduzmem, stanem pred ogledalo i kažem sebi:" Miroslave, Miroslave, uopšte nisi loš!" Bilo je perioda kad nije bilo ni lako, ni glatko. Bilo je mnogo izdaja i razočaranja. Tih prvih godina, mnogo je bolelo. Kasnije sam oguglao, pa je bolelo manje. Prvih sedam-osam godina, kada sam došao iz Mrčajevaca u Beograda, trudio sam se da pohvatam konce. Iz provincije, patrijarhalno vaspitan da poštujem vrednosti koje su malo značile za ovaj posao, nije mi bilo lako. Nisam hteo da izdam sebe. Trudio sam se i uspeo da sačuvam sebe od raznih opasnosti od kojih se mnogi nisu sačuvali. 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online