Petak 17. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 01.12.2012.
14:42
V. Tasić - Vesti A

"Na estradi sve crnje, a meni sve bolje"

Radiša Trajković Đani nedavno je ponovo završio na infuziji. Trčanje, umor i neprospavana noć su uzeli svoj danak. Kad se tome doda alkohol i jaka, masna hrana rezultat je po Đanija bio loš.

Zdravica sa ženom: Radiša Trajković Đani sa suprugom Slađanom
 

- Ne znam više gde sam - da li sam doš'o ili poš'o! Za poslednjih desetak dana, ne mogu više ni da se setim gde sam sve bio - u Bosni, Rimu, Beču, Hamburgu... Što je na estradi crnje i gore, to je meni bolje. Meni, brate, ide u prilog da bude što više ovih što nemaju pojma, jer onda ja radim punom parom. Ne samo da imam hitove, nego su mi i stare pesme potpuno oživele. Srce mi je puno kad vidim kako publika reaguje na mene - kaže Đani.

Ne treba mi politička zaleđina

Mnogi na estradi kažu da se ne može uspeti bez političke podrške. Imate li vi tu vrstu podrške?
- Mnogo mi je drago što su naprednjaci na vlasti. Ja sam bio uz njih kada su bili niko i ništa. Sad su glavni, ali ja nikada nikoga nisam molio ni za šta. Kad bih hteo da se služim svojim vezama sa političarima ne bih znao gde mi je kraj. Kod njih imam otvoreno da mogu da radim bukvalno šta hoću. Mogao bi, da hoću, dva puta dnevno da pevam po trgovima i ubijao bih se od para. Ali, meni politička zaleđina ne treba jer imam drugu zaleđinu - umem da pevam.

A, od te reakcije padate i u nesvet...?
- Ovo sad i nije bilo ništa strašno. Trebalo mi je malo osveženje. Čim je videla da mi nije dobro, moja supruga Slađa je predložila da pozovemo lekare i rekla:"Ljubavi, hajde malo da se osvežiš!" Meni jeste bilo malo loše, ali ne toliko da se ne bih smejao.

- Dođoše lekari, pregledaše me, ali se nađoše na mukama kad su hteli da mi daju infuziju. Nemaju gde da prikače onu kesu sa infuzijom, a ja im predložim da zakače za luster! Šta ću, od svega pravim cirkus, lakše mi je kad se smejem. Sad sam super i od kada ne varam ženu, onaj odozgo mi stalno pomaže i vadi me iz kritičnih situacija.


Da li ste se skoro smejali nekom kolegi?

- Smejem se stalno! Većina pesama koje se poslednjih godina snimaju su obična smehoteka. Danas se snime, a već sutra zaborave. Na estradi jedino još vredi stara garda. A, ovi klinci, koje zovem malenim pionirima, nemaju pojma. Sve je na estradi prolupalo. Neki pevači lude na vrućinu, drugi kukaju na zimu, svi se mangupiraju. Strašno je šta su mnogi od sebe napravili. Prvo su lupetali kako pevaju samo za debelu lovu, a sad se nude i pevali bi i za siću. Ali, džabe, niko ih neće.


Zašto ne idete na koncerte kolega?
- Ne stižem. Žao mi je što nisam bio na Lukasovom i koncertu Tozovca, ali nisam mogao. A, i da sam mogao, išao bih tajno. Ni slučajno se ne bih trpao pred kamere da me snime, da se pojavim na televiziji. Mnogi na koncerte kolega idu samo da bi bili viđeni. Da ne imenujem sad... Ali, mnogima bi bolje bilo da uzmu korpe sa semenkama i da ih prodaju ispred sala u kojima pravi pevači pevaju. Tako bi, jadni, mogli da zarade bar neku kintu, jer drugačije ne mogu. Uskoro će neki pevači i živeti od prodaje semenki, a bolje i to nego da džabalebare na estradi.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online