Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 23.11.2012.
14:20
A

Umesto stranke festival ciganske muzike

Toma Jovanović (54) vođa grupe Blek pantersi pre samo nekoliko meseci najavljivao je da će osnovati sopstvenu stranku. Ali, brzo ga je prošla želja i odustao je od političkog angažmana.


 

- Stvarno sam hteo da se bavim politikom. Svašta sam u životu radio i video, pa sam hteo sam sve to da objedinim i iskoristim. Počeo sam kao fizikalac, pa odlično znam kako žive radnici. Godinama se bavim muzikom, svirao sam mnogim političarima pa sam shvatio kako i oni razmišljaju. Bio sam ubeđen da znam kako dišu! Ali, više mi ne pada na pamet ni da se šalim da ću se baviti politikom, a kamoli da zaista uđem u tu priču. Kakva politika, kakvi bakrači neću više u to da se mešam - kategoričan je Jovanović.

Uplašili ste se žestoke konkurencije, pa ste zato odustali ili ....?
 

- Ne, odustao sam od politike jer imam pametnijeg posla. Bolje mi je da se držim muzike i da ne eksperimentišem.

A, da li ste skoro lumpovali sa nekim političarem?

- Nego šta! To je redovno, ali nije zgodno da ofiram bilo koga, a kamoli političare. Eto, pre dva dana sam se vratio iz Crne Gore. Tamo sam pevao, neću da vam kažem kojim političarima, pa sami zaključite. Samo ću vam reći da je bilo mnogo, mnogo veselo.
 

Odustali ste od politike i šta sad?
 

- Osnovao sam udruženje muzičara "Crni panteri" koje će se baviti promocijom ciganske muzike. Plan mi je da to udruženje organizuje međunarodni festival ciganske muzike na kojem će se pojaviti svetske zvezde. Kako stvari stoje, to uopšte neće biti težak zadatak zahvaljujući mojim poznanstvima. Siguran sam da neće biti nikakav problem da dođu, recimo, Pako de Lusia i Džipsi kings. Svi su oni bili na mom splavu posle nastupa u Beogradu i bili su oduševljeni. Pako je pre mesec i po dana bio moj gost na splavu, a Kingsima smo bili predgrupa kada su nastupali u Areni.

Koliko vaše udruženje ima članova?
 

- Još nisam brojao, ali sam siguran da će ih biti mnogo i to iz čitavog sveta. Od muzičara iz Džipsi kingsa, do Džeja, Adila, trubača Bobana Markovića... Videćete, ima haos da napravimo. Našu muziku svi vole, ona je vanvremenska, greje dušu, razgaljuje srca. U ovom sivom vremenu punom muka, čoveku treba radosti i veselja više nego ikada kako bi mogao da preživi sve što ga je snašlo.

Osećate li krizu?
 

- Iskreno, poslednjih godinu-dve sve je teže. Kriza se oseća u svakom smislu - ugostiteljskom, zabavljačkom, muzičkom. Manje ljudi dolazi, nisu veseli kao ranije. Sve manje naručuju, manji su cehovi, bakšiš. Nekad je naš splav živeo sedam dana u nedelji, a sada se sve svelo samo na vikende. Ali, ne pada mi na pamet da kukam, jer od tog splava i dalje može da živi mnogo porodica.
 

Nema bakšiša od stranca


Dolaze li vam stranci?


- Kako da ne! Ko je čuo za naš splav, taj je došao. Ali, nisu stranci kao naši ljudi. Oni dođu, nešto malo popiju, nešto malo pojedu, broje svaku paru iako imaju neuporedivo bolji standard od naš. Za bakšiš kao da nikad nisu čuli. Hej, Evropa je to, bakšiš od Evropljana možeš samo da sanjaš. To samo onako kažem, da ne pomisli neko da kukam. Ja sam veseo čovek, posao mi je da zabavljam i oraspoložim ljude. Nije moje da kukam i jadikujem. 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online