Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Subota 10.11.2012.
13:18
V. Tasić - Vesti A

Nekima samo šipke fale!

Biti pevačica, posebno u poslednje vreme, znači biti spremna na sve. Iz godine u godinu na sve su lošijem glasu, a pripisuje im se da su neobrazovane, uobražene, da karijeru grade preko kreveta moćnih muškaraca, da im moral nije jača strana.


 

Naravno, ovo ne važi za sve, ali... Teška ekonomska situacija, nelojalna konkurencija koja ne preza ni od čega u borbi za opstanak, uspeh i zaradu, naterale su pevačice da ne biraju sredstva za postizanje cilja i mnoge priznaju da ih je sramota svog zanimanja, jer je postalo sinonim za sve najgore.

Ilda brani profesiju


I dok se po estradnim kuloarima priča svašta, većina pevačica smatra da su se neopravdano našle na lošem glasu i da ružne priče o njima lansiraju uvređeni i povređeni muškarci koji im se svete. Ima i pevačica koje neće ni da čuju da im je profesija na lošem glasu.


- Uopšte se na slažem sa tim da pevačice bije loš glas! Branim koleginice, branim profesiju i ne dam ništa loše da se kaže - uvređena je Ilda Šaulić, ne mareći što njen tata Šaban i te kako ume da prozove koleginice.

- Mnoge žene na estradi su katastrofa! Naravno, ima i nešto malo časnih izuzetaka, sjajnih žena i odličnih pevačica. Ali, većina ih ne preza ni od čega. Svesne su da im je kratak rok trajanja, pa da iskoriste sve što mogu, jer dolaze druge još opasnije i gramzivije. Nije ni čudo što se svašta priča o pevačicama, a za sve su same krive! - smatra Radiša Trajković Đani.

Mnogi muškarci na našoj estradi spremni su da opletu po koleginicama, jer su bili svedoci svega i svačega. I većina ih smatra da je sasvim opravdano što su pevačice na lošem glasu.


- Kad čovek vidi neke pevačice na sceni ili van nje, ne zna šta ga je snašlo i pita se da nije možda upao u sočan pornić, jer izgledaju kao porno glumice. I još kad krenu da se uvijaju, mešaju, zavode... Samo im šipke fale! Kakve su još su i na dobrom glasu - kaže Dragan Pantić Smederevac.


- Svuda ima svakakvih žena i svakakvih muškaraca, ne treba generalizovati. Ali, stvar je u tome što mi radimo javan posao, pa smo samim tim interesantniji. Iako se mnogo toga ružnog dovodi u vezu sa mlađom generacijom pevačica, i ranije se svašta događalo. Pogrdan izraz za pevačicu - pevaljka nije nastao juče. Oduvek je bilo onih koji su smatrali da pevačice treba linčovati i ne verujem da je iko posebno kriv za loš glas koji parti estradu. Svako od nas govori o sebi svojim delima i ponašanjem formira sliku koju će drugi imati o njemu - kaže Olja Karleuša.

Njena koleginica Vanesa Šokčić smatra da svako bira način i put do uspeha, a to što su pevačice na stubu srama ne znači da je išta bolje i u drugim profesijama, naprotiv.


- U opštoj nemaštini kada je narod na ivici egzistencije borba za opstanak je sve žešća. Sve je više gramzivih, a granice pristojnosti i morala lakše se prelazi. Svašta se dešava na estradi, srozalo se sve, ali ne samo kod nas već i u drugim profesijama. Ima koleginica koje, recimo, nikada ne bi uradile ono što radim ja, ili obrnuto. Ali, sve je individualno. U ostalom izađite uveče u neku diskoteku koje su pune mladih, lepih devojaka koje bi pošto-poto da pobegnu iz nemaštine, da se voze u luksuznim automobilima i zbog toga su spremne na sve. Ne mislim da su pevačice na išta lošijem glasu nego druge žene.
 

Ko zna od čega žive


Po mišljenju poznavalaca estradnih prilika u Srbiji problem je što danas svaka devojka sebe može da nazove pevačicom. Dovoljno je da uz pomoć sponzora snimi album i eto ti pevačice koja najčešće s muzikom i pevanjem nema pojma. Pojavljuje se na televiziji obučena u skupu, firmiranu garderobu, vozi skup automobil koji najčešće nije njen...


- Takvih ima ko zna koliko. Jasno je da od nastupa ne žive, jer ko bi njih angažovao? Prema tome, žive od ko zna čega, da ne detaljišemo... Nikakvo čudo što se svašta priča, jer zbog takvih su sve pevačice i došle na loš glas - kaže Dragan Stojković Bosanac.

Subota 10.11.2012. 15:24
Vidi ga džeki se zabuljio, probaj malo diskretnije!
Nedelja 11.11.2012. 09:05
Problem je u tome sto je danas svako pevac...oni koji stvarno imaju kvalitet tesko dolaze do izrazaja...A Sabanova cerka ko da je pala sa marsa pa ne zna sta se dogadja na estradi...mozda je imala laksi put zbog slavnog tate a ne peva lose, ali sta je sa nekima koji super pevaju a od mora ovih "jeftusa" ne mogu da se istaknu?...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online