Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 04.11.2012.
08:52
Večernje novosti A

Aca Lukas "zapalio" Arenu

Nekrunisani kralj splavova Aleksandar Vuksanović, poznatiji kao Aca Lukas, proslavio je u subotu veče 44. rođendan u beogradskoj "Kombank areni" pred oko 17.000 obožavalaca, uglavnom srednjoškolaca. Zbog loše organizacije koncert je kasnio gotovo 90 minuta.

Foto - arhiva: Aca Lukas oduševio publiku u beogradskoj "Kombank areni"
 

Publiku je prvo zagrejala Acina koleginica sa splavova Marina Visković, a zatim je na video bimu prikazan kratki film o tome kako je folker proveo prethodnu noć sa porodicom i prijateljima u jednom od prestoničkih klubova. I konačno, deset minuta pre 22 sata, utrnula su svetla u najvećoj dvorani na Balkanu, a Lukasov "Folk haus bend" zasvirao je prve taktove hita „Istina je da te lažem“. Istog trenutka, svi koji su sedeli na tribinama, ustali su sa svojih sedišta i zaigrali.

"Beograde, jesmo dobro, hoću da vidim ruke", bilo je prvo što je Lukas rekao raspamećenoj omladini, koja je horski sa njim pevala sve pesme. "Nadam se da će nam i večeras biti lepo. Ne znam koji mi je ovo put da pevam u "Areni", peti ili šesti? A biće i 56. Je l` tako?

Goran Bregović specijalni gost

Mada je pred koncert u svakom intervjuu isticao da neće imati goste, Lukasu se na sceni, nakon što je otpevao hit “A i ti me iznevjeri“ sarajevskog "Bijelog dugmeta" pridružio lično Goran Bregović. Seli su na stolice za malim kafanskim stolom koji je iznet na binu i zapevali još "Ružica si bila, sada više nisi“.

 

"Nisam verovao da ću ikada biti na bini sa legendom i mojim idolom Goranom Bregovićem", uzviknuo je Lukas, a onda sa Bregom zapevao "Ja sam ja, Jeremija“, koju su artiljerci rado pevali u Prvom svetskom ratu.

 

"Drago mi je što sam sa vama", uzvratio je Brega. "Acu poznajem verovatno najduže nego iko od vas. Znam ga dok još nije bio ovo što jeste. Sa društvom, u kojem su bili i bagra i predsednici, redovno sam išao u kafanu "Stara Crna Gora“ iznad Budve da ga slušam. Želim ti srećan rođendan i dižem ovu čašu u tvoje zdravlje! A hoću da dignem ovu čašu i za Beograd, jer od svih gradova na svetu, Beograd najviše ume da se veseli, čak i kad mu nije do veselja.

Druga pesma bila je "Stil života“, naslovna sa Acinog novog studijskog albuma.

Na binu je zatim istrčala plesna grupa „Trik ef iks“ i samo za pevača izvela pesmu "Lucas time”. Bio je to rođendansko iznenađenje od njegovih drugara iz "Beotona“.

Pevao je Lukas zajedno sa horom od 17.000 duša "Dijabolika", za koju mnogi tvrde da mu je najomiljenija, mada je folker to sinoć demantovao, pa "Nisam preživeo" za koju je rekao da je devojke obožavaju zbog emotivnog teksta, a onda je zamolio da se upale svetla u dvorani kako bi mogao da vidi svoju publiku u nivou 400, takozvanom "golubarniku".

"Vi gore mi na svakom koncertu pravite probleme. Kažu mi kolege da taj nivo i ne postoji, ali postoji i te kako. Nek znaju da je "Arena" veća nego što neki misle", kazao je Lukas, na šta se nivo 400 prolomio od aplauza.

Usledila je "Pesma od bola" i "Arena“ je eksplodirala! Ludilo se nastavilo sa bržim stvarima, a onda je Lukas, za svoju sestru Cecu koja je imala koncert u Nemačkoj, otpevao njen hit "Beograd". Prisutnima je saopštio da će se sledeći put videti krajem juna, na koncertu na stadionu „Crvene zvezde“, a onda obnarodovao da će iduće godine osnovati fond za borbu protiv narkomanije:

"Ne šalim se, osnivam fond za borbu protiv narkomanije, jer mnogo sam drugova izgubio zbog te pošasti i mnogo sam ružnih stvari prošao. Nemojte se zezati sa drogom, to je najveće zlo na svetu!

Onda je zapevao "Lešće" i posvetio pesmu svim prijateljima koji su umrli od droge. Na klaviru je odsvirao "Daleko si" i obećao da će Ivana Selakov sa kojom je peva u duetu, sigurno biti u junu sa njim na Marakani, budući da je u subotu veče bila na nastupu u Parizu.

Čim je prošla ponoć, "Folk haus bend" i Lukas su "opalili" po bržim pesmama na oduševljenje prisutnih. Parter se talasao na "Nešto protiv bolova", a zagrljeni polupijani klinci na tribinama popeli su se na stolice, grlili jedni druge, širili ruke...

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online