Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 04.02.2010.
01:00
V. Tasić - Vesti A

Aco Pejović: Biljana krije da je moja žena

Aco Pejović (37) ne može da prepozna rođenu ženu. Otkako se zaposlila kao asistent na Megatrend univerzitetu na predmetu analiza poslovanja i upravljanje projektima puna je samopouzdanja.

Priča se da ste nedavno zaposlili suprugu preko veze?
- Čuo sam i ja za to, ali u tome nema trunke istine. Nisam morao da jurim nikakve veze da zaposlim Biljanu. Završila je studije, magistrirala, počela je da sprema doktorat i ostala je da radi kao asistent na fakultetu.

Ponosan sam na nju, uz troje dece i mene uspela je da završi školu, dok mnogi koji nemaju nikakve obaveze osim učenja studiraju duplo duže nego što traje fakultet - kaže Pejović.


Znači niste ni malo "pogurali" da dobije radno mesto?
- Njen fakultet nema blage veze sa mnom. Ona se svojim radom i rezultatima izborila za radno mesto. Ne želi da njen posao ima ikakve veze sa mnom. Čak krije da je moja žena, jer naši poslovi zaista nemaju nikakve veze.


Da li znanje iz oblasti ekonomije primenjuje prilikom planiranja kućnog budžeta?
- Nego šta, analizira, planira, raspoređuje, vodi računa o svemu, a naročito o tome da li sam platio porez. Stalno mi priča da porez mora da se plaća, jer država mora od nečega da živi, kao da ja to ne znam. Stvarno mi je super od kada Biljana radi i obavezno mi od svake plate kupi neki poklončić.


Da li ste preuzeli na sebe neke obaveze u kući od kada se ona zaposlila?
- Nisam, jer nema potrebe, ona se odlično snalazi. Nema kancelarijsko radno vreme i ima posao kakav se samo poželeti može, pa joj ostaje dovoljno vremena za sve. Svestan sam da joj nimalo nije lako sa nama, četvoro dece! Ja od deteta ništa nisam bolji, pa i sebe ubrajam među decu.


Godinama je bila uz vas, u kući, a sada prvi put u životu radi, sreće druge ljude, sređuje se za posao. Da li ste ljubomorni?
- Nisam, bar za sada. Šta će kasnije biti, ne mogu da garantujem. Imam u nju poverenje, kao i ona u mene. Znate kako - ne kaže se džabe da iza svakog uspešnog muškarca stoji žena. Ali, isto tako, iza svake uspešne žene, stoji muškarac.


Da li vam smeta što je supruga sada obrazovanija od vas?

- Nemam komplekse te vrste, već se time ponosim. U ovim godinama nemam želju da učim, da bih upisivao fakultet i takmičio se sa njom. Za moj posao je najvažnije da sam završio "fakultet" u kafani!


Bez protekcije


Da li vas zovu prijatelji, poznanici, rođaci i kolege kako biste preko supruge intervenisali da neko njihov položi ispit?
- Neki su probali, ali ništa od toga. Oni koji me dobro znaju, svesni su da ne treba ni da probaju. Nisam za protekcije. Ako me neko pita nešto za fakultet, uputim ga na moju ženu, pa neka ona vidi kako će sa kim da izađe na kraj. Nemam ni vremena, ni živaca za takve stvari - priznaje Pejović.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online