Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 21.10.2012.
13:38
Večernje novosti A

Lukas: Nisam "pljuvao" Čolu i Željka

Nekadašnji "kralj splavova" Aleksandar Vuksanović (43), poznatiji kao Aca Lukas, promenio je stil života i objavio istoimeni album, njegov deveti studijski, sa 10 pesama. Na omotu albuma, koji je već prodat u "zlatnom" tiražu, Lukas u odelu viteza stoji oči u oči sa Isusom Hristom, dok ga na drugoj božji sin ljubi u čelo. Fotografije su izazvale različite komentare, čim se Lukasov album početkom avgusta pojavio u prodaji, u paketu sa vrećom praška od tri kilograma.

Nekadašnji "kralj splavova" Aca Lukas, na omotu albuma, u odelu viteza stoji oči u oči sa Isusom Hristom
 

Na pitanje zašto baš Isus Hrist, Aca Lukas, za "Novosti", odgovara:

- U životu i karijeri radim ono što najbolje znam, a ja najbolje znam da pevam. I da se bavim muzikom, svirkom i koncertima. Sve ostale stvari koje su vezane za karijeru, a neophodne su i nezibežne da se kompletira cela priča oko mene, rade ljudi koji su stručni za to. Jedan od najvećih stručnjaka za fotografisanje, čovek sa kojim sam radio omote za ovaj i prošli album, jeste Petar Vujanić. On je osmislio sve i moraćete njega da pitate zašto je to tako. Ja se uopšte ne mešam u tuđi posao. Petar mi je rekao da je to sjajno i prihvatio sam. Naravno, odbio bih da mi neko sad kaže da se skinem go, ali takve "stručnjake" i ne angažujem, nego isključivo one u koje imam poverenje.

Svojevremeno je "pljuvao" Zdravka Čolića i Željka Joksimovića, čiji su se diskovi prodavali uz prašak, kao sada njegov...

- Odmah da te prekinem, nisam "pljuvao", nego sam se smejao. Velika je razlika između pljuvati i smejati se. Pod jedan, ne mogu da "pljujem" Zdravka Čolića, najveću legendu na našim prostorima, i Željka Joksimovića, jednog od najvećih ovdašnjih muzičara, jer sam dobar sa njima. A pod dva, nisam se njima smejao, smejao sam se tom potezu što prodaju albume uz prašak, a smejem se i sada kad sam i ja to uradio. Konkretno, ja sam sada to uradio, jer je to mnogo dobar poslovni potez. I onda kada sam se smejao, nije bilo zlonamerno, nego veselo. Bilo mi je malo je smešno što prodaju svoju muziku uz prašak, pa sam pravio fore na taj račun. I sad isto tako pravim fore, pa sam rekao da će se prodaja mog novog albuma "Stil

Papučar i "muška Ceca"

 

Priča se da je postao papučar uz treću suprugu Sonju...

- Jesam papučar, ukoliko neko smatra da je papučar onaj koji poštuje svoju ženu.

 

Kako je Sonji pošlo za rukom da ukroti divljeg Acu?

- Divljeg?! Uvek sam bio dobar.

 

Nasmejao se na pitanje kako komentariše što ga zovu "muška Ceca", uz komentar da to znači da nju zovu "ženski Lukas" i da je "sve jasno kao dan ukoliko se porede naše karijere".

života" najbolje videti po tome koliko će se veša sušiti po terasama i u dvorištima. Dakle, nisam nikog "pljuvao", niti sam se ikom zlonamerno smejao, jer su Čola i Željko moji prijatelji. Ovo sa praškom je isključivo poslovni potez. Neću da ti otkrivam cifre, ali je potez dobar, veruj mi.

Na konstataciju da ima onih koji su pogrešno protumačili njegove reči, pa misle da ne voli Čolu, Lukas je rekao da mu je Zdravko Čolić  idol!

- Potpuno je smešno obazirati se na te zlurade komentare. Meni je najfascinantniji trenutak karijere bio kada sam bio zajedno sa njim na bini, na jednom Viktorijinom koncertu, koja je tada obradila Čolin hit "Ljubav je samo reč". Kao klinac sam u Čolu gledao kao u boga. Nisam tada pomišljao da ću ikada biti pored njega, a kamoli svirati sa njim na bini. Nema veće zvezde od Čole.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online