Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 24.09.2012.
15:15
D. Dušanić - Vesti A

Nema bolje škole od kafane

Boban Rajović (40) jedan je od najpopularnijih pevača u dijaspori, a u naredna tri meseca već ima ugovorene nastupe u Austriji, Nemačkoj, Švedskoj, Hrvatskoj, Sloveniji...


- Koliko radim, slabo se o meni piše. Nisam dovoljno medijski eksponiran, pa publika u Srbiji malo zna o mojim uspešnim nastupima po dijaspori ili Hrvatskoj, gde sam veoma tražen. Radim po klubovima, diskotekama, koncertnim dvoranama, ali neću da se guram i namećem domaćim medijima - kaže Rajović.


Zašto odbijate da pevate na svadbama i privatnim veseljima?

- Stalno me zovu, nude odlične honorare, ali ja ne pristajem. Drugačiji je to način rada u odnosu na diskoteke i nije lako pevati na svadbama. Ali, ko zna, možda se predomislim, probam, pa mi se i dopadne, i tako sam propustio silne pare da zaradim odbijajući da pevam na svadbama.


Da li će neko od vaše troje dece, možda, u pevače?
- Po našem preseljenju iz Danske Ivana (17), Anđela (16) i Andrija (11) su se odlično privikli na život u Beogradu. Moja najstarija ćerka je super đak i u poslednje vreme zainteresovala se za muziku. Upisao sam je na časove klavira i solo pevanje, pa lako može da se desi da je uskoro povedem sa sobom na nastupe. Ne bi bilo loše da

Bežao sam od nadimka
- Dobio sam nadimak Piroman po istoimenoj pesmi sa mog prvog albuma, ali ne stidim se te numere ni danas iako je malo kičasta. Ali dugo sam ga izbegavao i odupirao se da me publika zna kao Bobana Piromana, jer mi je delovalo neozbiljno. Bio sam već tada otac troje dece, još je samo falilo da njih počnu da zovu Piromančići. Na kraju sam uspeo da se izborim da me najavljuju imenom i prezimenom, mada me mnogi i dalje prepoznaju po nadimku.

pevajući po pesmu-dve za veče, počne da peče pevački zanat. A, za to nema bolje škole od kafane. Ipak, nadam se da će joj muzika biti tek hobi i da će studije nastaviti negde u inostranstvu. Dvoje mlađih su okrenuti sportu - Anđela igra tenis, a Andrija je talentovan fudbaler.


Razmišljate li o solističkom koncertu u Beogradu?
- Sve više i sve češće. Kada se gradila Beogradska arena još tada smelo sam izjavio: "Napuniće nju Boban jednog dana!" I siguran sam da se bliži taj čas. Ni najmanje se ne plašim da će dvorana ostati poluprazna i verujem da ću osvojiti Beograd na velika vrata. Na dosadašnjim nastupima po beogradskim klubovima uvek je bila odlična atmosfera i brojna publika. Treba osetiti samo pravi trenutak za koncert. Mnogi su mi rekli da je trebalo da održim koncert kada sam postigao veliki uspeh sa pesmom "Usne boje vina", ali tada sam još bio zelen, sa nedovoljno iskustva. Verujem da je realno očekivati moj koncert u Areni naredne godine.


Koliko je za uspešnu karijeru pevača važna i diskografska kuća za koju objavljuje albume?
- Ne pristajem da budem tek jedan od silnih pevača u velikom jatu nekog izdavača. Verovatno da je lakše dobiti medijsku pažnju kada si deo kuće koja ima monopol na tržištu, ali uspeh je pravi tek kada ideš drugim putem. Treba biti samo spreman na razna miniranja, ali pesma je ta koja pobeđuje i ja sam najbolji primer za to.

Suze zbog trapavosti

- Pre neki dan hteo sam da zamenim sijalicu na terasi, popeo sam se na merdevine, ali sam izgubio ravnotežu, pao i udario glavom o ivicu lampe. Zadobio sam posekotinu na sred čela. Zbog moje trapavosti ukućani su se smejali do suza. Pokušao sam da izigravam majstora, ali očigledno da nisam za tu rabotu - ja znam samo da pevam.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online