Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Ponedeljak 16.07.2012.
14:10
D. Dušanić - Vesti A

Želim tiho da odem sa scene

Minulih meseci Predrag - Cune Gojković (79) retko napušta svoj dom na Julinom brdu u Beogradu. Kako kaže, zbog tropskih vrućina ne sme nos da promoli napolje i strogo se pridržava saveta lekara i prepisane terapije. Cune je, da podsetimo, imao dva infarkta posle kojih su mu ugrađeni pejsmejker i dva stenta. Zbog svega toga sve ređe nastupa, a odustao je i od koncerta u novembru kojim je trebalo da proslavi 80. rođendan.

 

- U početku sam mislio da priredim solistički koncert na Kolarcu, mali, intiman, ali sam se predomislio. Neće ga biti, jer sa scene želim da odem tiho i bez pompe, baš kao što sam na nju zakoračio. Imao sam lepu karijeru, dugu više od šest decenija i ne želim oproštajni koncert - kaže Gojković.

Unuci najveća radost


- Moja najveća radost su unuci. Sergej je završio šesti razred osnovne sa svim peticama, na šta smo ponosni. To je sin moje ćerke Katarine, koja je glumica. Nedavno su nam došli i naši Amerikanci - ćerka Nataša, koja je arhitekta, i njena deca Ema i Mia. Ema je u Beogradu proslavila deveti rođendan, a Mia ima 13 godina i nju drma pubertet - kaže Cune.

 

Rodonačelnik seksualne revolucije


Pesmu "Kafu mi, draga, ispeci" Cune je snimio 1961. godine. To je bila prva zlatna ploča ne samo u tadašnjoj Jugoslaviji nego i na Balkanu. Velika popularnost te kompozicije, osim u Gojkovićevoj interpretaciji leži delom i u njenom tekstu, koji je bio vrlo moderan za ondašnje vreme.


- Neki stidljivi uča je napisao pesmu svojoj koleginici učiteljici da će doći oko pola noći da - popije kafu. A, eto, ja sam se drznuo, kako je jednom prilikom rekao pokojni Minimaks, da budem rodonačelnik seksualne revolucije u nas, pa sam kroz pesmu poručio da ću doći oko pola noći da legnem pored tebe, što je u to vreme bila jeres da se javno kaže - priseća se Cune.

Da li su vas zvali iz RTS-a, možda oni nameravaju da organizuju neki prigodan program povodom vašeg jubileja, jer ste decenijama snimali za PGP RTS i jedan ste od najuspešnijih pevača u istoriji ove kuće?


- RTS je odavno zaboravio na mene! Nisu me zvali na svoje proslave, niti na snimanja emisija. Ima li ta kuća uopšte muzičke urednike? Javni servis je akcenat stavio na informativni program i vesti, a nema šta da se čuje. Bruka! Još idu sa sloganom - vaše pravo da znate sve! Da ne pominjem sramotu zvanu pretplata, koju pokušavaju da iskamče i naplate od gledalaca. Nadam se da će se to uskoro ukinuti.


A, šta je sa Grandom? U njihovim emisijama ste se poslednjih godina pojavljivali...?


- Učestvovao sam u njihovom novogodišnjem program, bila je to neka tradicija, bio sam u žiriju na festivalu, a ostala pojavljivanja sam izbegavao. Ne zato što sam ih potcenjivao ili smatrao da mi nisu dostojna, već zato što se jednostavno nisam pojavljivao na drugim televizijama. Sa Sašom Popovićem i Lepom Brenom sam višegodišnji prijatelj, oni su veliki profesionalci. Da me neko pogrešno ne shvati, ne žalim se ja. Radio sam i naradio sam se. Ne zanimaju me više televizija, koncerti, festivali, što bi naš narod rekao - sviraj, sviraj, pa za pojas zadeni.


Kada ste poslednji put nastupili?


- Pre tri meseca bio sam na zabavi dr Miše Ostojića u jednom beogradskom hotelu, i tom prilikom sam otpevao tri pesme. Na to me je nagovorila moja prijateljica Merima Njegomir, koja je izvela dve numere.


Nekada vam je Esma Redžepova bila komšinica. Da li vas zovu kolege i s kim ste u kontaktu?


- Tačno je da su Stevo Teodosievski i Esma Redžepova bili moje komšije, ali ni tada se nismo družili. Odselili su se početkom 90-ih i od tada sa Esmom sam se video samo nekoliko puta. Sa Merimom sam redovno u kontaktu, viđamo se, a tu je i Tozovac, sa kojim se čujem svake dve-tri nedelje. 

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 16.07.2012. 15:15
Gospodin-čovek! Jedan od nekoliko preostalih velikana...
Ponedeljak 16.07.2012. 15:07
Takav se više neće pojaviti na sceni , sve naj maestro .
Utorak 17.07.2012. 02:45
Ljubitelj sam zabavne muzike, ali jedan je Cune Gojkovic! Ziva legenda narodne muzike, gospodin covek, bez mrlje u karijeri. Zelim mu da pozivi jos koju godinu.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online