Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 03.07.2012.
16:51
D. Dušanić - Vesti A

"U kafani lečim i psihijatre"

Na estradi Gordana Stojićević-Janković (57) važi za odličnog doktora za stres. Njena interpretacija i pesme mnogima su melem za dušu, ima sjajan smisao za humor, pa uspeva da nasmeje i oraspoloži najokorelije mrgude.

Pevam i uveseljavam ljude da bi nam svima život bio lepši, to je izduvni ventil od svakodnevnice, lepo nama, a lepo i gostima

 
- Pronašla sam najbolju antistres terapiju. U kafani koju suprug i ja držimo, vikendima goste uveseljavam pesmom zajedno sa mojom kumom Nenom Vukadinović, starom drugom Izvorinkom Milošević, a tu su Jelena Đokić i Saša zvana Haos. Nije to zbog para, a ako i uzmemo neki dinar podelimo na ravne časti. Mi pevamo da bi nam život bio lepši! Za nas je to užitak, izduvni ventil od svakodnevice, lepo nama, a lepo i gostima. Psihijatri su dolazili i priznali da je naša terapija bolja od njihove! - kaže Goca Stojićević-Janković, koja je prošlog meseca posećivala lekare, išla na terapije zbog zdravstvenih problema.

Omrsimo se u kafani


- Dobro kuvam, ali poslednjih godina moja porodica se hrani dijetalno. Moj suprug je imao problema sa crevima i organima za varenje, pa sam iz jelovnika izbacila mnoga toga. U mojoj kući za ručak mora da bude supa ili čorba, ali nikako masna. Majstor sam za stara narodna jela, koje sam naučila da spremam po receptima moje majke. Obožavamo pihtije, sarme, škembiće, ali ređe ih pravim, zbog zdravlja i povećanog holesterola u krvi. Kad se baš uželimo, prekršimo pravila, pa ih naručimo u kafani da zadovoljimo dušu i omrsimo brke.

- Imam artrozu - okoštavanje kolena i u poslednje vreme bolovi su se pojačali. To mi je posledica saobraćajnog udesa od pre 20-ak godina. Išla sam na terapije ultrazvukom, vežbe, primala injekcije... Morali su malo da me oprave, kako bih lakše hodala - kaže Goca, koja je pre deceniju operisala i štitnu žlezdu.


- Imala sam genetske predispozicije, pa čim sam osetila veći zamor, malaksalost, da gubim dah dok hodam, otišla sam na preglede. Nije mi bilo svejedno kad sam saznala da ću pod nož, ali moralo se. Sve je dobro prošlo, ali i dalje redovno idem na kontrole. Lekar mi je rekao da bi trebalo da živim i radim normalno, da smatram da sam izlečena, ali da redovno kontrolišem i pratim svoje zdravlje. Posle operacije nisam išla na zračenja, niti imala neke jače terapije. Inače, ovo nije uticalo na moje pevanje, mada krizu glasa ima svako od nas, to ide s godinama - objašnjava Goca koja je i otkrila svoju malu tajnu, odnosno kako jača organizam.


- Kao diplomirani veterinar znam mnogo o travama i njihovoj delotvornosti. Na fakultetu sam imala predmet otrovno, začinsko i lekovito bilje, a i kasnije sam pratila razna istraživanja, slušala tuđa iskustva i dopunjavala svoje znanje. Biljke su početak i kraj svega, alfa i omega. Naravno, laici treba da se konsultuju sa stručnjacima, dozirano uzimaju prirodne preparate, vode računa o dozvoljenim kombinacijama sa nekim medikamentima, kako ne bi došlo do kontraefekta. Na našem podneblju ima sijaset trava koje nam mogu pomoći, preventivno, a i za razne bolesti. A, moja biljka je aloja. Ko zna dokle bih dogurala da je nisam uzimala, pogotovo posle operacije štitne žlezde. I danas je redovno koristim u obliku gela. Svako od nas mora da ima zdravstvenu kulturu, da osluškuje organizam i vodi brigu o svom zdravlje.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online