Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Subota 12.05.2012.
14:02
V. Tasić - Vesti A

Sultan Sulejman osvojio srpsku estradu

Polako, ali sigurno, turske serije su osvojile i estradu. Dok se mnogi poznati muškarci javno zgražavaju nad najnovijom ženskim porokom, kako neki karakterišu gledanje turskih serija, većina dama sa estrade ne stidi se da prizna da uživa u njima. I ne samo da uživa, već da im turske serije diktiraju dnevni raspored.


- Ja sam obolela od serija! Luda sam za njima. Ne samo da su me osvojile one turske, već i indijska serija "Mala nevesta" - kaže Goca Božinovska.


Dok traju serije, od sedam do devet uveče, niko ne sme da je pozove. Čak je i svojoj deci zabranila da joj se u to doba obraćaju. Sedne pred televizor, zaboravi na stvarnost i probleme i uživa.

Maja bi uvela zabranu

Naravno, ima i onih koji se ovih serija užasavaju i ne žele za njih ni da čuju, a kamoli da ih gledaju, u njima uživaju i izvlače pouke.
- Nemam vremena da gledam serije. Svejedno mi je da li su turske, indijske, španske, meni je sve to isto. Da imam tu moć, ja bih u Srbiji zabranila emitovanje turskih serija. Zar nam nije bilo dosta što smo pet vekova bili pod Turcima, pa sad još treba da nas okupiraju serijama - kaže Maja Nikolić.
Turske serije ne gleda ni Emina Jahović, koja je čak glumila u turskoj seriji "Polje lala". Pomenuta serija je emitovana u Srbiji, ali ni iz daleka nije
postigla očekivani uspeh.

- Uvek nekoga žalim. Žalila sam Hurem, sad žalim Mahidevran zbog toga što pati, žalim jadnog Lea koji je zbog ljubavi umro. Sulejman je frajer i po, moćan i snažan, ali nije moj tip da bih patila za njim. A ona jadna Anandi, junakinja indijske serije "Mala nevesta". Zaljubljena sam u taj lik. Sva naša deca bi trebalo da gledaju tu seriju, da vide šta znače mudrost, vrednoća i požrtvovanje - zaključuje Božinovska.


I Mina Kostić priznaje da je oduševljena serijom "Sulejman veličanstveni". Oduševljena je što je neki porede sa sultanijom Hatidže. Kaže da joj je čak ponuđeno da igra ulogu Hatidže u srpskoj verziji "Sulejmana".


- Rekla sam im da bi ih to koštalo 100.000 evra! Nisu mi pare najvažnije u životu, ali o njima moram da razmišljam zbog budućnosti moje ćerkice. Opuštam se uz seriju, uživam gledajući raskoš. Žene u seriji su prelepe, kostimi su divni. Čak u šali kažem da hoću i ja da nađem jednog Sulejmana! Ne mislim bukvalno na glumca iz serije ili sultana, već muškarca koji je ostvaren, odlučan, hrabar i dobro zna šta hoće. Više mi je muka od neostvarenih i neuspešnih muškaraca, ljubomornih na uspeh žena. Izgleda da drugačijih ima samo u serijama pa nije ni čudo što mi žene poludesmo za serijama - kaže Mina, maštajući o nekom svom Sulejmanu.


Dok gleda seriju "Sulejman veličanstveni", Slađana Delibašić otkriva da mašta da je princeza i da živi na dvoru. Kaže, divi se fantastičnim haljinama i izuzetno ženstvenim, lepim ženama. Žao joj je što nije rođena u vremenu kada su žene izgledale kao u njenoj omiljenoj seriji, u raskošnim toaletama.


- Žao mi je i što nemam vremena da seriju gledam redovno, već to činim samo povremeno. Nisam u fazonu da trčim kući kao bez duše da bih što pre sela pred televizor, ali ako sam u svom domu, "Sulejmana" ne propuštam. U svakoj seriji se može naći dosta poučnih stvari, samo ako čovek ume da ih gleda na pravi način - kaže Slađana Delibašić.


Olja Karleuša priznaje da će gledanje serija ostaviti za neke poznije godine, kad bude imala više vremena. Što se tiče najpopularnije turske serije u Srbiji, odgledala je prvih deset epizoda i u njima je uživala.


- Nažalost, termini u kojima se emituju serije, nikako mi ne odgovaraju, pa ne mogu da se posvetim toj vrsti razonode onoliko koliko bih htela. Nema veze. Koliko čujem, mnogi kritikuju turske serije i one koji ih gledaju. Ali, mislim da su ove turske daleko bolje urađene od španskih, koje su svojevremeno napravile pravi bum u Srbiji.

POVEZANE VESTI

Subota 12.05.2012. 14:11
NEKA VAS SVE SVETI VASILIJE OSTROSKI CUVA,A BOG SVEVISNJI DADNE VAMA I VASIM NAJMILIJMA SVE NAJBOLJE !
Subota 12.05.2012. 14:09
Мајо!Мајо!па Ти си баш права!
Subota 12.05.2012. 14:38
Serija je kiceraj, prepuna istorijskih netacnosti !!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online