Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 27.04.2012.
14:09
D. Petrović, V. Tasić - Vesti A

Jahanje, skidanje i "smrt" na sceni

Bacanje cveća, medvedića, pa i brushaltera na binu tokom nastupa popularnih pevača postalo je prevaziđeno. I polugole balerine koje ulepšavaju scenu više nisu dovoljne. Mina Kostić na drugoj polufinalnoj večeri Grandovog festivala šokirala je publiku, kolege i članove žirija morbidnom pričom o svojoj navodnoj smrti, a sve kao deo scenskog nastupa za pesmu "Zastala u snu".

Golišava: Jelena Karleuša na Lukasovom koncertu
 

- Muzika treba da bude muzika, a ne cirkus. Mene više ništa ne može da iznenadi na estradi. Mina je dobar pevač, dokazala se pevajući zahtevne pesme, ali je valjda imala neku svoju viziju. Ipak, ako je htela da bude dosledna zašto je obukla belu haljinu, bolje da je bila u crnoj - kaže Gordana Stojićević.

Zajahala: Lepa Brena i Saša Popović


- Moje koleginice koje prave cirkus su sjajne ribe i odlično bi prošle i bez tih kerefeka! Svako se bori za svoje mesto kako zna i ume. O mnogima ne bih ništa da kažem, jer su opasne, pa nije pametno zamerati im se - kaže Era Ojdanić.

U odnosu na Minu, Mira Škorić koja je prethodne večeri zakačena sajlama "letela" po bini po ugledu na scene iz filmova Emira Kusturice, izgleda kao naivna dečja igra. Doduše, njoj nije bilo do igre posebno kada su scenski radnici "zaboravili" da je skinu sa sajle, a ona ostala da visi na plafonu duže nego što je predviđeno. Očevici tvrde da je Mira bila zelena u licu kada su je konačno spustili na zemlju i da do kraja večeri nije progovorila ni reč!


Primat na srpskoj sceni kada su u pitanju šokantni nastupi drži Jelena Karleuša. Ona se na koncertu Ace Lukasa pre godinu i po dana pojavila potpuno gola, tačnije u providnoj haljini, dok su intimni delovi bili pokriveni sićušnim komadićima tkanine. Međutim, to nije ništa s obzirom na to šta ona izvodi na svojim nastupima. Na repertoaru je skidanje muškarca iz publike kojeg potom bičuje! 

Nema kraja provokacijama: Madona

Lepa Brena je svojevremeno napravila revoluciju u domaćem šou-biznisu kada se pojavila u vrućim pantalonicama i kratkim haljinicama što su dežurni kritičari dočekali na nož, opisujući njene nastupe kao vulgarne. Ipak, Brena je ostala upamćenja po jahanju tadašnjeg harmonikaša Saše Popovića.

I Severina Vučković je uvela novi trend kabaretskim tipom nastupa, kada je pevajući numeru "Mili moj" skidala komad po komad garderobe dok ne ostane u oskudnom trikou i sa šeširom na glavi. Ali, sve je to u senci nedavnom Mininog nastupa.

Jasno je da pevači odavno postali više od pukih izvođača koji stoje na sceni i pevaju, da publika traži mnogo više od kvalitetne pesme, ali trebali negde ipak postaviti granicu? Ili ne. Smisao šou- biznisa je zabaviti publiku, pa ko zna možda će pevači ubuduće na sceni u jednoj ruci držati bič i krotiti lavove dok pevaju. Samo da postave zaštitne mreže da ne strada neko od publike.
 

Neprevaziđena Madona

Revoluciju na svetskoj šou-biz sceni unela je neprevaziđena Madona. Poigravala se sa verskim obeležjima i često je bila na meti kritičara. Njeni nastupi bili su na ivici zabrane, a jednom prilikom nakon koncerta u Kanadi pre više od desetak godinama umalo nije završila iza rešetaka zbog simuliranja seksualnog čina na sceni! Njenim stopama krenula je i Lejdi Gaga koja se pojavljuje na sceni u haljini od krvavih komada mesa.

POVEZANE VESTI

Nedelja 29.04.2012. 08:23
Pevanje je odavno samo izgovor za egzibicije...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online