Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Sreda 25.04.2012.
14:01
V. Tasić - Vesti A

Cakana: Tražiću fotelju ako mi zatreba

Kako se priča po estradnim kuloarima, preduzimljivoj Dragici Radosavljević Cakani (54) posle izbora sleduje udobna fotelja! Oštra na jeziku, energična i aktivna na raznim poljima, ona ne krije svoje političke aktivnosti. Ne pada joj na pamet da se krije iza diplomatske rečenice: "Ja sam apolitična" poput mnogih svojih kolega koji svoja politička opredeljenja kriju kao zmija noge.

Peva za džabe: Cakana na mitingu SNS-a
 

- Ja ništa ne krijem. U ovoj predizbornoj kampanji, stojim uz naprednjake. Veliki sam simpatizer te stranke i glasaću za njih. Eto, iako je svačije pravo da ne otkriva kome je dao svoj glas, ja unapred kažem za koga ću glasati. Da se razumemo - nisam član te stranke, pa da moram da glasam za njih po službenoj dužnosti. Mene niko nikada u toj stranci nije pritiskao da postanem njihov član - kaže Cakana.
 

Zašto niste pevali na njihovoj konvenciji u Kragujevcu kako se očekivalo?
- Morala sam na konferenciju za medije povodom Grandovog festivala. Konsultovala sam se sa Sašom Popovićem i sa Aleksandrom Vučićem, a na kraju odlučila da dođem na Grandovu konferenciju. Jasno je da ne mogu da budem na dva mesta u isto vreme i niko nema šta da mi zameri. Posle izbora ću se učlaniti u SNS. Njima, kao i svima, trebaju žene u stranci.
 

Ne interesuju me tuđi razlozi

Da li se družite sa kolegama koji podržavaju i, kao i vi, pevaju naprednjacima?
- Ne, nemam nikakvih dodirnih tačaka sa njima. Nemam pojma da li oni naplaćuju svoje angažmane ili ne, niti me to zanima. Neko to radi za lovu, neko iz ubeđenja. Mene ne interesuju tuđi razlozi.

Već se priča da vas posle izbora čeka fotelja baš zbog bliskosti sa čelnim ljudima ove stranke?
- Mene funkcije i fotelje ne zanimaju. Samo hoću da im pomognem na onim poljima gde to mogu. Ne treba mi fotelja za to što pokušam da od jednog prigradskog naselja - Sremčice u kojoj živim, napravim mali raj. Svuda u svetu su predgrađa ogledala gradova. Meni je muka što naša predgrađa izgledaju kao deponije. Ja bih da budu nacionalni parkovi. Ako mi zatreba fotelja da to sprovedem u delo, tražiću je! Šalim se, fotelja podrazumeva i obaveze, a ja sam ionako zatrpana što privatnim, što profesionalnim obavezama.
 

Slađe vam je da pevate za pare ili iz ubeđenja?
- Kome ne trebaju pare i kome nije slatko da peva za novac? Nije na nama pevačima, da biramo kome ćemo pevati. Ali, najslađe je pevati iz ubeđenja i za svoju dušu, a onda se to lepo naplati. To je idealno, ali nije baš tako često.
 

Koliko novca dobijate od naprednjaka što ih podržavate rečju i pesmom?
- Ne dobijam ništa. Pevam im za džabe. Ne plaćaju mi ni da pričam o njima, ni da im pevam. Ne radim to zbog novca i privilegija, niti me ko tera da ih hvalim. Jednostavno, govorim ono što privatno mislim. Ništa ne očekujem i ništa ne tražim. U stvari, jedino što očekujem je da nam svima bude bolje. Cenim Vučića i Nikolića, a za mene je to dovoljan razlog da na mitinzima SNS-a pevam za džabe.

POVEZANE VESTI

Sreda 25.04.2012. 14:16
Ma kupi sebi jednu fotelju, uvališ se, bar neće niko da ti je otima.
Sreda 25.04.2012. 21:49
Jos kad bi i dobila fotelju ako je zatrazi, eto nama napretka na svim poljima.....hehehe, ma salim se, "ne bi ona trazila fotelju" i ona se samo sali :)
Petak 27.04.2012. 13:40
Ova se prokurvala načisto .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online