Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Četvrtak 19.04.2012.
11:48
Blic A

Dragana: Muž i ja nismo zaposlili ljude na crno

Dragana Mirković kaže da ona i njen suprug nisu na crno zaposlili radnike koji su renovirali njihov dvorac u Austriji. Pevačica kaže da su takve inspekcijske kontrole u Austriji uobičajene, a da su ilegalni radnici nađeni čak i kada je renoviran parlament u Beču.

Ilegalci nađeni u Draganinom zamku Ebenfurt

Folk pevačica objašnjava da su, iako Antonije ima građevinsku firmu, oni morali da angažuju čak deset drugih firmi jer njegova firma nije specijalizovana za restauraciju objekata od kulturnog značaja kakav je dvorac iz 12. veka.

"Mi kao privatno lice imamo obavezu samo da tražimo licencu prilikom angažovanja građevinske firme, a da li su oni svoje radnike prijavili ili nisu, nije naš problem", kaže Dragana i ističe da ni nju ni supruga policija nijednom nije pozvala.

Pošto je reč o državljanima Srbije i Bosne i Hercegovine, Dragana se privatno zainteresovala za njihovu sudbinu i saznala da je osim njih osmorice koji nisu imali dokumenta kod sebe, većina vraćena da radi na dvorcu, a ostali su morali da napuste Austriju.

"Žao mi je što moram da se pravdam da to nisu moji radnici, jer bih se osećala kao heroj da sam ih lično dovela iz Srbije i BiH i dala im posao i hleb u ruke. Ali pošto živim u zakonom uređenoj zemlji, ne smem da dajem posao ljudima bez radne dozvole", zaključuje pevačica.


Dvorac Ebenfurt se prvi put pominje 1160. i tada se sastojao samo od jednog tornja. Danas ima četiri tornja visine od 35 metara i prostire se na 12.000 kvadrata sa imanjem veličine hektar i po.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 19.04.2012. 15:03
"Žao mi je što moram da se pravdam da to nisu moji radnici, jer bih se osećala kao heroj da sam ih lično dovela iz Srbije i BiH i dala im posao i hleb u ruke. Da si velika kao donator to znamo svi u Srbiji, do sada ni dinara bilo kome, mislim da si jedina od pevacica koja nikome nikada nista nije dala ili poklonila, tako da o nekom herojstvu bolje da ne pricas. Sto se tice rada na crno u Parlamentu to je bilo vec davno ima i vise od 10 godina, pa prema tome pricaj i dalje nekome ko nema pojma o Austiji.
Petak 20.04.2012. 09:33
Zar je moguce da neko dovodi Draganinu humanost u pitanje??? Pa, ti tek nemaju pojma nista. Zena je 30.09.2010 odrazala humanitrani koncert u Beogradu i ona i njen muz su donirali 40 000 evra (10 000 je on sam poklonio) za kupovinu raznih medicinskih pomagala deci u potrebi, zena je pre 10 godina poklonila akuserskom odeljenju 2 inkubatora u vrednosti od 20 000 evra, plus sto je godinama nakon toga im poklonila najmanje 10-ak klima uredjaja.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online