Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Sreda 04.04.2012.
15:18
V. Tasić - Vesti A

Plašim se, smučiću se narodu

Lepa Lukić (72) nedavno je dobila prvu nacionalnu penziju koju je potrošila čašćavajući prijateljice. Počastila ih je ručkom u restoranu Dva putića koji drži njen bratanac. Korist je bila dvostruka - lepo su se provele, a novac se slio u Lepinu porodičnu kasu.

- Joj, koliko sam suza radosnica prolila zbog nacionalne penzije! Ne toliko zbog novca, koliko zbog toga što su ljudi imali dovoljno sluha da vide vrednost u onome što decenijama radim. Saznala sam to u Čikagu, iz vaših novina i mojoj sreći nije bilo kraja. Ne postoji nagrada koju u životu nisam dobila. Čak tri puta sam dobila nagradu za životno delo, samo mi je nacionalna penzija falila. To je kruna moje karijere - kaže Lepa.

Koliko vam je novac važan?


- Ne pada mi na pamet da pričam o novcu. Da se ne lažemo, važan je meni, kao i svima. Jednu penziju sam već imala, sada uz ovu sebi sam obezbedila prihod za duboku starost. Ne moram da brinem zbog para, ali ne želim o tome javno mnogo da pričam. Neću da se hvalim i da ističem kako sam zaslužno dobila i nacionalnu penziju u ovo vreme kad jadan narod nema hleba da jede.


Nekima, poput Jelene Tinske, vaša nacionalna penzija je trn u oku...?


- Ne smeta njoj što sam ja dobila nacionalnu penziju, već joj smeta što je ona nije. Lepo sam joj rekla da se penzija ne dobija višegodišnjom apstinencijom od seksa, kojom se ona hvali. Da je to osnov za dobijanje penzije, ja bih mogla da dobijem još 12 penzija! I kod mene se to opasno proredilo. Što se imalo, imalo se, godinama je kod mene kriza kad je to u pitanju. Ali, zato nema krize kada su pitanju mediji, vuku me novinari i publika na sve strane.


A, političari, da li vas oni jure da ih podržite sada kada je u toku izborna kampanja?


- E, političari me nikad nisu jurili. Ne verujem da jure i druge, pre da poznate ličnosti jure političare. I da me pozovu, ne bih prihvatila. Valjda i znaju da ja nisam za politiku i da bih, da sam neka vlast, rasturila državu za pet dana. Od svih političara, najviše cenim Dragana Markovića Palmu. Često pevam u Jagodini i okolini pa sam videla šta je sve čovek uradio u ovom gradu od obnove i izgradnje domova kulture do davanja lekova penzionerima. Cenim ga jer daje narodu.


Da li ste skoro nekog odbili?


- Danas sam odbila Leu Kiš i gostovanje u Nedeljnom popodnevu. Lepo sam joj rekla: "Lea, neću da te lažem, mogu da dođem, ali neću. Molim te, preskoči me malo." Mnogo me je, brate. Samo što me još nema u Dnevniku! Jeste da me narod voli, ali smučiću mu se. Svi me zovu i niko me ne zaobilazi, ali rešila sam da malo prikočim.
 

Ništa ne krijem


Zašto ste napustili snimanje TV emisije Balkanskom ulicom?


- Sat vremena sam autorki Vesni Dedić pričala o svojim pevačkim počecima. O tome kako sam kao devojčica sa deset godina pevala kao da sam duplo starija, o tome kako sam u gumenim čizmama do kolena po blatu išla od sela do sela pevajući... Posle takve priče, počela je da me provocira. E pa - ne može! Ništa ja ne krijem, nikom nisam dužna da se pravdam, sem mom narodu koji mi ništa ne zamera. I ne da mi ne zamera, već me još i brani. Ali, izgladili smo sve, jer nisam zlopamtilo, pa ponovo idem opet na snimanje te emisije - kaže Lepa. 

POVEZANE VESTI

Sreda 04.04.2012. 21:17
Lepa je legenda! A ne ko ovaj danasnji sund od muzike!
Nedelja 08.04.2012. 21:18
mnogo me je razocarala njenim ponasanjem na farmi pa na dvoru. Ja mislila da je ona dama a to sto sam videla ne prilici jednoj dami.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online