Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 08.01.2012.
13:52

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/scripts/open/news.phtml on line 73
A

Praznične estradne vratolomije: Čivava u odelu Deda Mraza

Praznična čarolija obuzela je celu planetu. Većina srpskih estradnih zvezda najluđu noć je provela radno, a Božić po tradiciji u porodičnom krugu. Oči sveta uglavnom su uprte u Holivud gde se zvezde nadmeću čiji će božićni i novogodišnji pokloni biti originalniji i skupoceniji.

Anđelina Džoli

Anđelina Džoli je svom životnom saputniku Bredu Pitu za Božić poklonila plac sa vodopadom nadomak Los Anđelesa.

Tinejdžerska pop zvezda Džastin Biber je svom drugaru Rajanu Balteru darovao beli mustang kabriolet.

Viktorija Bekam je svoju decu obradovala kućicom na drvetu za koju je izdvojila 50.000 dolara.

Džordž Kluni je prijateljima dao DVD sa svojih 100 najdražih filmova.

Kortni Koks je svojoj prijateljici Dženifer Aninston kupila Šanelov bicikl od 12.000 dolara.

Paris Hilton je pre nekoliko godina za Božić sebe častila ružičastim bentlijem napravljenim po specijalnoj porudžbini s ugraviranim inicijalima optočenim dijamantima.

Polupane šerpe

Većina srpskih estradnih zvezda najluđu noć je provela radno, a Božić po tradiciji u porodičnom krugu.

Seka Aleksić je režirala novogodišnju bajku u dvorištu svoje kuće u Staroj Pazovi. Sa mužem Veljkom Piljkićem okitila je ogromnu jelku, a u jednom trenutku su na jelku okačili i crnu čivavu Saru obučenu u odelce Deda Mraza. Šala je bila kratka, srećom po čivavu.


Kompozitor Dragan Aleksandrić zapamtio je novogodišnje i božićne praznike od pre mnogo godina.


- Kada je Neša imao sedam godina kupio sam mu harmoniku, stavio mašnicu na nju i na dan Nove godine smestio je pored jelke. Moj sin nije ni pogledao instrument koji sam mu poklonio. Ali, kada smo se supruga i ja nekoliko dana kasnije vratili kući sa puta, zatekli smo krš i lom od šerpi, lonaca i polomljenih varjača. Nenad ih je vadio iz ostave i muzicirao na njima, bolje reći, lupao po sudovima.

Shvatio sam šta ga privlači, otišao sam u muzički magazin i kupio mu za Božić komplet bubnjeva marke amati. Sam je vežbao na njima i to po ceo dan, a kada je napunio 12 godina počeo sam da ga vodim na svoje tezge. Sada važi za jednog od najboljih bubnjara na našoj estradnoj sceni, a ja taj Božić neću zaboraviti dok sam živ - priča Dragan.

Susret sa guvernerom

 

Bora Drljača je nekoliko puta Božić proveo u Čikagu kod svojih rođaka Laze i Sene Drljače.


- Saznao sam da Rod Blagojević, koji je tada bio guverner Ilinoisa, redovno posećuje za pravoslavni Božić crkvu Svetog vaskrsenja u Čikagu. Otišao sam na bogosluženje, sačekao ga i rukovao se sa njim.

 

Zapevao bi mu da me njegovo obezbeđenje nije ljubazno zamolilo da se udaljim, ali mogu da se pohvalim da sam bar jedan Božić nakratko proveo sa američkim guvernerom - smeje se Drljača.


Vođa Garavog sokaka Bane Krstić smatra da mu je jedan Božić trasirao karijeru.
- U Kovilju, na obali Arkanjskog kanala, nalazi se čarda Na kraj sveta. Čuvena je po ribljim specijalitetima, ali i muzičarima koji sviraju gostima uz svetlost sveća i fenjera, jer struje nema. Tamo sam jedne božićne noći upoznao maestra Pisariku, koji svira begiš ili tamburaški bas i najbolje na svetu peva tamburaške pesme. Snimio sam sa njim jednu duetsku pesmu i mnogo sam od njega naučio - veli Bane.


Stojanka Bodiroža-Mitrović, poznatija kao Ćana, nikada neće zaboraviti božićni provod u Njujorku.


- Svetske metropole imaju gradske kule sa pokretnim restoranima na vrhu. Kroz ogromne prozore, dok se plato na kome je restoran okreće, za jedan sat možete da vidite ceo grad. Drugog dana Božića moj suprug Relja me je izveo u takav restoran u Njujorku. Kada smo sa prijateljima seli za sto, spustila sam tašnu pored prozora. Nakon desetak minuta nije je bilo. Digla sam uzbunu, posvađala se sa konobarom. Ispostavilo se da je tašna na istom mestu, ali se restoran okrenuo. Smejala sam se sebi danima - priča Ćana.

Ćirin slalom

Klarinetista Boki Milošević jedne godine dočekao je pravoslavni Božić u Kini. Nije hteo da propusti penjanje na planinu, do svetilišta gde su se krunisali kineski carevi.

- Do polovine planine stiže se liftom, a do vrha uzanim stepenicama. Retko idem kod lekara, ali sam tada sebi rekao da neću ići uopšte ako se dopentram do vrha. Uspeo sam, čak sam pomogao i jednom Kinezu da na leđima iznese nekakvu kamenčinu do vrha, što je kod njih običaj. Doduše, bila je to virtuelna pomoć, ali sam siguran da je čovek osećao moju energiju - kaže Boki, koji se uvek seti tog Božića kada mu u životu krene naopako.

Torta od pola tone

 

Poznati mađioničar Big Lale zapamtio je Božić u Parizu po džinovskoj torti.


- Naš čovek iz okoline Požarevca slavio je u Parizu rođendan svojim sinovima blizancima, rođenim na sam dan Božića. Angažovao je desetak naših estradnih zvezda, a ja sam vodio program.

 

Svašta sam video u životu, ali nikada toliko veliku božićnu, odnosno rođendansku tortu. Torta je bila teška skoro pola tone! Kuvari su mi objasnili da je torta napravljena od 100 delova pomoću kalupa. Za uspomenuo sam doneo jedan kalup kući - priča Big Lale.


Pevač Dejan Ćirković Ćira skija od pete godine i obično u ovo vreme ide u švajcarski skijaški centar Engelberg.

- Na Engelbergu su staze obeležene plavim, crvenim i crnim oznakama. Samo jednom sam pokušao da se sjurim niz najtežu, crnu stazu i to na sam dan Božića. Kosa mi se digla, prizivao sam Isusa u pomoć, pokušavao da kočim, ali uzalud. Jedva sam u komadu stigao u podnožje. Taj božićni poklon nikada neću zaboraviti - priča Ćira.


Pevač Knez je veliki ljubitelj motora. Na ručno napravljenom čoperu obišao je sa svojim prijateljem Ameriku uzduž i popreko.

- Bilo je to putovanje od nekoliko hiljada kilometara. Nagledali smo se američkog raja i pakla, družili se sa lokalnim čudacima i bogatašima, pili sa članovima moto-bandi... I Božić smo te godine dočekali na motorima. To je nezaboravan doživljaj - seća se Knez.

Braća Bajić u narodnoj nošnji

 

Legende srpske narodne pesme Andrija i Toma Bajić praznike uvek provode sa decom i unucima.

 

Braća Bajić poznati su po tome što uvek nastupaju odeveni u srpske narodne nošnje, pa ih oblače i kod kuće za Božić radi slikanja, ali i zato što njihovi ukućani vole da ih vide u nošnji.


- Božić uvek provodimo u pesmi i veselju - kaže Toma Bajić.

Đorđe Želčeski ne može da zaboravi Božić u Singapuru.

- Sa kolegama sam drugog dana Božića izašao u jedan restoran. Počeli smo da flertujemo sa dve prelepe meleskinje sa kapama Deda Mraza. Poznati muzičar, neću mu pominjati ime, počeo je da se ljubaka sa jednom od tih lepotica. Dao joj je ključ od svoje hotelske sobe gde je trebalo da ga čeka.

Međutim, kada je ušao u sobu, video je da je ostao bez para. Opelješila ga je. Kada smo otišli u policiju, prepoznao je devojku na slici. Umali nismo svi pali u nesvest kada nam je policajac rekao da je dama, u stvari, muškarac, odnosno transvestit - seća se Đole Božića koji je zapamtio po ovom nesvakidašnjem događaju.

DRUGA STRANA MEDALjE

Peva i okreće prase

Miroslav Ilić

Miroslav Ilić po tradiciji Božić provodi u svom rodnom selu Mrčajevci. - Ne sećam se da sam za Božić negde pevao, osim dok u dvorištu okrećem prase na ražnju, a onda za trpezom kada se okupi porodica, pa zapevamo svi zajedno.


Nataša Bekvalac ne propušta porodični ručak kod roditelja. - Moja mama najbolje kuva, a za Badnje veče sa kćerkom Hanom pijučem po kući.


Nela Bijanić sa suprugom Rajkom i sinom Oliverom Božić provodi kod svojih roditelja u Smederevu.

Maja Nikolić sa sinom

Pevačica Maja Nikolić praznike provodi sa sinovima Lazarom i Novakom.

- Moj deda Branko bio je sveštenik, pa sam pored njega naučila sve pravoslavne običaje kojih se i danas pridržavam. Za svaki praznik idem u Hram svetog Save da se pomolim za zdravlje i sreću svojih najbližih.


I Goran Stojićević Karamela odbio je nekoliko poziva za gostovanja u inostranstvu da bi Božić proveo sa suprugom i sinom u kući svojih roditelja u Požarevcu. - Moj sin je dobio ime po svetom Vasiliju Ostroškom, i učim ga od malena da bude dobar hrišćanin i dobar čovek.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online