Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 20.12.2011.
12:42
E. V. A

Bata pod prstenom već 55 godina

Ova godina ostaće upamćena po brojnim, uglavnom skandaloznim, razvodima na estradi. Većina pevačica jedva sastavi po dve-tri ili pet godina u braku, ali rekord Jelene Karleuše koja se posle samo četiri meseca razvela od Bojana Karić, bar za sada još uvek nije srušen. Ali, nisu svi estradni brakovi na klimavim nogama, ima i onih koji opstaju već decenijama.

Jedan od najdugovečnijih brakova među poznatim ličnostima ima Velimir Bata Živojinović koji je sa suprugom Julijanom Lulom u braku već 55 godina!

Više od pola veka zajedno: Bata i Lula Živojinović

On je bio drug njenog brata, a ona devojčica kojoj je donosio čokolade. A, onda je devojčica porasla i Bata je rešio da se oženi mladom lepoticom. Sve ostalo je istorija.

Za manje od godinu dana Predrag - Cune Gojković proslaviće zlatnu svadbu, odnosno 50 godina od venčanja sa suprugom Leposavom. Zato ne čudi što ga mnogi pitaju za recept za dug, uspešan i srećan brak.
 

Kafu mi, draga, ispeci: Lepa i Cune Gojković

- Brak je institucija iz koje sve potiče - vaspitanje dece, odnos prema drugima, poslu...

Na žalost danas je sve manje tolerancije među ljudima, sve se iskvarilo.

Brak je intima, vrata i prozori treba da budu zatvoreni, ali mnogi na estradi otvaraju vrata svoje intime da bi prljav veš izbacili na ulicu, što je meni neshvatljivo - kaže Gojković.

Ali, nisi svi brakovi idilični kao njihov. O braku Đorđa i Olivere Balašević već godinama se u novosadskoj čaršiji, a i šire, ispredaju razne priče. Uglavnom, nju optužuju za preljubu, ali oni su i dalje u braku i posle više od tri decenije.


- Za sve ove godine koliko smo zajedno, baš kao i svi parovi i mi smo imali krizu. To je bilo na nivou inaćenja, durenja i potkusurivanja nekih starih problema. Ipak, smatram da imam jedan sređen i srećan život - rekao je Balašević.

Ljubav i razumevanje: Maja i Željko Samardžić

Kada je prvi put ugledao Maju na srednjoškolskoj igranci, Željko Samardžić je znao da pronašao ženu za ceo život. Danas su u braku već 34 godine, a njihov recept je...


- Nema tu neke mudrosti, u braku imate dobre i loše trenutke, a da biste prebrodili te bure potrebno je razumevanje i poverenje.

Naravno, neophodna je i ljubav da bi sve imalo smisla, a Maji i meni toga nikada nije nedostajalo.

Bilo je i među nama čarki i svađa, ja sam malo impulsivan, brzo planem, ali isto tako brzo se smirim i pružim ruku pomirenja - otkriva Željko Samardžić.

Lepu Brenu i Slobodana - Bobu Živojinovića mediji su do sada nebrojano puta razvodili, a oni su nedavno proslavili 20 godina braka.
 

Stalno ulaganje: Boba i Brena Živojinović

- U ljubav i brak se mora stalno ulagati.

Ne postoji recept za uspešan brak i nas dvoje smo nekako učili na sopstvenom iskustvu.

Lako je dok je sve lepo, ali kada je teško tada treba stisnuti petlju.

Iskušenja su uvek velika, najlakše je dići ruke i reći - ne mogu više, ali kada se izdejstvuje pobeda onda je zajednička.

Nas dvoje smo tradicionalisti kada je brak u pitanju i od kada smo odlučili na zajednički život funkcionišemo po principu - svi za jedanog, jedan za sve - kaže Lepa Brena.

Kompromis, razumevanje i poverenje

 

Miroslav Ilić oženio se s Gordanom kada je imao samo 19 godina, pa sada broje više od četiri decenije braka.


- Praktično bez ikakvih turbulencija mi smo opstali u braku 42 godine. Mislim da su tri ključne stvari održale naš brak skladnim: kompromis, razumevanje i poverenje.

 

Sa mojom Gordanom živim srećan i ispunjen život. Iako nikada nismo imali problema sa neverstvom, siguran sam da bih ja lakše prešao preko toga, ona je tu određena i teško bih se oprao kod nje ako bih tako nešto uradio. Na sreću, nismo imali takvih problema - kaže Miroslav Ilić.

 

Utorak 20.12.2011. 13:38
dobro je da postoji i ovakav članak u novinama,samo još da je izostao svetli karleušin primer ,bilo bi super...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online