Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 22.11.2011.
12:51
J. Antonijević - Vesti A

Cakana: Pevam zahvaljujući mužu

Dragica Radosavljević Cakana (54) tvrdi da je njen suprug i advokat Nebojša Negić, koji dobro zarađuje, razlog zašto još uvek peva i ne oseća krizu koja uveliko drma estradu.

Za nas nema krize: Cakana i Nebojša Negić

- Ne radim ni više, ni manje nego obično, pa krizu još ne osećam na sopstvenoj koži, ali saosećam se sa komšilukom i ljudima koji teško žive. Priznajem, u poslednje vreme prihvatam i poslove koje sam ranije odbijala, jer ne znate šta vas sutra čeka. Velika je kriza i vreme je kada treba čuvati ono što imate. Mada, ko je vredan i hoće da radi, taj će i da zaradi - smatra Cakana.


Može li se danas živeti od pevanja?
- Sve je smanjeno, pa i honorari koji nisu više kao pre. Nema više kao nekada kada sam jedva čekala da dođe ponedeljak, utorak da se naspavam i odmorim od pevanja. Sada razmišljam samo da li ću uopšte imati neki poziv za nastup. Ja se, doduše, ne osećam ugroženo, jer za razliku od mnogih mojih kolega radim samo kada hoću.

Moj suprug dobro zarađuje, pa ne brinem u tolikoj meri da li ću sutra imati šta da jedem. Ali, znam kako je kada živite sami i preživljavate od pevanja. Verujte, vrlo teško. Da nemam muža verovatno bih digla ruke od pevanja i radila nešto drugo.
 

Kakvo je, po vašem mišljenju, stanje na srpskoj estradi?
- Stanje na estradi je blago rečeno - odvratno. Puno pevača a malo tržište. Sramota je što se domaći pevače uopšte ne cene kod nas, već svako ko dođe preko bilo koje reke sa ove ili one strane ima Arenu, Sava Centar, Dom sindikata i sve što poželi. Najžalosnije je što ima i publiku. A, za nas ovde niko ne mari. Ne znam zbog čega je to tako i zašto nikako da se opametimo.

CD papreno skup

 

- Uskoro ću objaviti jednu pesmu, takozvani singl. Moram priznati da je to vrlo pametna stvar i svaka čast onome ko se toga dosetio. Snimanje albuma danas je ne skupo već papreno, a uz to se i ne isplati. Zato ću da objavljujem jednu po jednu pesmu, pa kad se nakupe spojiću ih zajedno sa nekim obradama koje ja volim da radim i jedino tako mogu da objavim CD - kaže Cakana.

Da li to znači da vam smeta što u Beogradu više nastupaju bosanski i hrvatski pevači od srpskih?
- Pa, ne znam čije je to maslo, ko njih zove i konstantno dovlači ovde. Pravo da vam kažem i nemam neko mišljenje o silnim hrvatskim pevačima i grupama koje su okupirale srpsko tržište, ali bi bilo korektno da plate makar porez što nastupaju u Beogradu i da imaju iste troškove kao i mi. Ispada da ne kažu ni "a" bez televizijskih kamera, dobijaju reklamu, dok ja moram dobro da se pomučim, da animiram TV stanice da bi mogla da se uopšte pojavim kod njih. To je sramota, ali naša ne njihova.
 

Ko je kriv za ovakvu situaciju publika ili političari koji aminuju njihov dolazak?
- Publika je najkrivlja, jer čeka u redu da bi kupila karte i time im još više daje na značaju. Naš narod krivim za mnogo toga - za aljkavost prvenstveno, jer kad odu u inostranstvo odjednom su disciplinovani čistunci, a ovde bacaju gde šta stignu. Jer, dok nekog ne tresnete po džepu ništa.

Zameram publici što neće da posećuje koncerte tradicionalne muzike, kako bi naučili nešto o svojim korenima. Današnja omladima jurca da sluša strance, ali mi nije jasna ova starija, moja generacija koja nema potrebu da čuje nešto svoje, izvornu, srpsku muziku. E, to mi u opšte nije jasno.
 

Džabe za Tomu

 

Često pevate na mitinzima političkih stranaka, jel' dobro plaćaju?
- Nisam član nijedne partije, što je bitno da se zna, jer me stalno spajaju sa ovim ili onim. Pevam ko god me pozove, a honorari nisu veliki, dok za neke prijatelje političare pevam i za džabe. Poslednjih godinu dana fan sam Tome Nikolića, žao mi je tog čoveka i svega kroz šta je prošao, tako da za njega pevam za džabe iz ljubavi.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online