Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Nedelja 20.11.2011.
06:13
Alo! A

Protiv Nemanje tužba za govor mržnje?

Nakon što je pevač Nemanja Stevanović na "Prvoj" televiziji, govoreći o Romima i homoseksualcima kao manjinama, rekao da je njima sve dozvoljeno "za razliku od nas normalnih ljudi“, tužilaštvo razmatra da li se radi o govoru mržnje.

Nemanja Stevanović

- Tužilaštvo trenutno proverava da li u izjavi Nemanje Stevanovića ima elemenata za krivično gonjenje. Uskoro ćemo svakako imati odgovor kako će se dalje razvijati taj slučaj - rekao je za "Alo!“ Vlada Đorđević iz Republičkoj javnog tužilaštva.


I Radiodifuzna agencija i dalje analizira da li je "Prva“ napravila pogrešan korak time što je dozvolila da se ovakve reči emituju.


- Snimak tog događaja na TV "Prva“ biće pregledan u okviru redovnog nadzora. Ukoliko RRA bude smatrao da je reč o prekršaju zakona, biće pokrenut postupak, a javnost će o tome biti obaveštena - izjavio je Srboljub Bogdanović iz RRA.

"Nije isto. Ona (komšinica Romkinja) je manjina, a oni su zaštićeni, kao i homoseksualci. Njima je sve dozvoljeno, a nama normalnim ljudima nije ništa", sporne su reči Nemanje Stevanovića u emisiji "Ekskluziv" na "Prvoj".

Nedelja 20.11.2011. 07:52
Немам појма ко је овај,наводно певаћ,али ми пада у очи брза реакција тужилаштва! Да је својој изјави додао префикс ''српски'',вероватно од тужилаштва не би био оптужен јер,у овој Србији,само по Србима смијеш да пљујеш а да не будеш кажњен!!!Зашто се не угледа на тадићевог пријатеља из Сарајева?!Дебилнијих изјава о српском народу није се могло чути од оних које је он изговарао пријатељ председника Бориса, у протеклој деценији,па ништа!Карте распродате,он ''воли'' Србе,''ужасавао'' се злочина над Србима...Могао је и он,под покровитељством председника Србије,да одржи пар концерата и заради брдо пара а не овако!?Дечко,памет у главу за убудуће!
Nedelja 20.11.2011. 10:13
Bzvz, kakav govor mržnje?! Čovek je rekao istinitu maksimu koje se ne bi postideo ni lokalni ombudsman. Ako ćemo o govoru mržnje, evo crnomrzačke fore koju sam neki dan čuo da kruži među studentima: Kako crnkinja zna da je zatrudnila?! Kad izvuče tampon a pamuk već obran!
Nedelja 20.11.2011. 10:54
Не знам какав је певач, не слушам ту музику али то што је рекао је апсолутно тачно. То што је он рекао мисли 90% грађана Србије. Да ли ћете нас све ставити у затвор због тога ?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online