Sreda 8. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Subota 19.11.2011.
17:50
S. Đurić - Vesti A

Čola: Još od Tita ne pevam političarima

Zdravko Čolić (60) nastavlja koncertnu turneju večerašnjim nastupom u Cirihu, a čekaju ga koncerti u Beču, Ljubljani, Novom Sadu... U pauzama između brojnih nastupa vreme provodi u Beogradu sa porodicom.

- Nastupi u dijaspori su uvek dobri koncerti zbog sjajne publike. Što sam bliže granicama naše zemlje bolji su koncerti, ljudi su više upućeni u ono što radim, znaju sve moje pesme i atmosfera uvek bude odlična. Čuo sam da i za moj koncert u hali Stožice u Ljubljani, vlada veliko interesovanje. Srećan sam, jer su Slovenci malo zatvoreni - kaže Čola.

Prijatelji: Vlado Georgiev, Milutin Mrkonjić i Zdravko Čolić


 

Da li ćete nastupiti negde za Novu godinu?

- Za sada nisam još ništa odlučio. Ima nekih ponuda, mada bih ja najviše voleo da se odmorim i da budem sa porodicom negde. Ali, i ako budem radio neće mi biti teško.

Kako se približavaju izbori, pevači sve češće pevaju na mitinzima stranaka. Da li bi ste pevali na takvom skupu?
- Još od druga Tita svi znaju da me politika ne zanima. Imam dosta prijatelja političara, ali ne bih pevao na tim skupovima. Prosto, nisam taj tip. Jednom sam se slikao i rukovao sa tadašnjim premijerom Vojislavom Koštunicom u MTS -u prilikom neke promocije i sutradan je ispala prava fama u novinama, iako ništa politički nije bilo u pitanju.

S mnogim političarima sam prijatelj, ali nikada im nisam pevao. Kao profesionalac bih i mogao. Imaš svoju cenu, dovučeš publiku na skup i pevaš, to je čista poslovna saradnja. Ali, ja to ipak ne radim.

Privatnost uvek čuvate za sebe, kakav je Čola kod kuće kao tata?
- Nisam pobornik eksponiranja privatnog života u javnosti. To je nešto što je samo moje. Moja porodica i ja živimo normalno, kao bilo koja druga. Dovoljno je što sam ja izložen javnosti, pa porodicu želim da zaštitim koliko mogu.

Ako nas neko uslika na ulici ili na javnom mestu, neću se naljutiti. Ali, nikada neću da se nešto namontiram i da se slikam. Mada, starija ćerka Una voli da je na televiziji i novinama, ali to doziram. Onda ova mlađa vidi od nje pa hoće i ona, kao i svako dete.

Uvek u društvu dama: Zdravko Čolić sa obožavateljkama iz EPS-a

Kako ćerke reaguju na vašu muziku i da li su svesne da imaju popularnog oca?

- Una je već velika, ide u školu, a Lara u vrtić. Tata je tata. Starija ponekad zna da napravi štos, pa kada mi neko na ulici traži autogram, hoće i ona da se potpiše. Mi ih vaspitavamo zaista potpuno obično, mada se Una nekoliko puta istrčala sa rečima: "Da li znaš ko je moj tata? Zdravko Čolić!"

I one su počele da pevuše, vidim da ih muzika zanima i da imaju sluha, ali ih ne forsiram. Ako odluče da se bave muzikom to će biti isključivo njihov izbor. Znaju moje novije pesme, a kad, recimo, pustim neku staru pesmu, onako iznenađeno mi kažu: "Tata, pa to ne znamo!"

Obožavaoci iz Londona

 

Koncert Zdravka Čolića u Beču 26. novembra u velikoj koncertnoj hali u Gasometru publika željno iščekuje, o čemu svedoči i veliko interesovanje iz susednih zemalja za njegov nastup.


- Karte se svakodnevno traže, kako preko nas tako i preko prodajnog servisa Oeticket
. Dobili smo potvrde da neki naši zemljaci dolaze čak iz Londona zbog Čolinog koncerta - kaže Fikret Vukalić Fantom, menadžer i organizator Čolinog koncerta u Beču.

 

Njegova firma "Fantasy Production" dovodi najveće muzičke zvezde sa prostora bivše Jugoslavije u renomirane koncertne hale u kojima nastupaju svetske zvezde. Hala Gasometra u kojoj će Čola pevati ispunjava sve svetske standarde, a publika će na poklon dobiti njegov aktuelni CD. Sve dodate informacije o kartama mogu se dobiti na broju telefona +43 680 335 27 00 i internet stranici www.fantom.ch.

Subota 19.11.2011. 18:06
Боље да ниси ни њему.
Nedelja 20.11.2011. 00:33
То што је певао Титу , може му се и опростити јер таква су била времена и скоро сви смо били залуђени . Код њега највише ценим то што је као јавна личност остао изнад дневне политике и није се онако навијачки као неке друге колеге сврстао уз неку политичку странку . Мада верујем да има као и сви ми неки свој политички став али то не износи јавно ...
Nedelja 20.11.2011. 12:43
sto se mene tice mogu uzajamno da se zadovoljavaju zdravko i broz...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online