Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 29.12.2009.
17:24
Vestionline A

''Bajaga i instruktori'' proslavili 25. rođendan

Prvim od tri planirana uzastopna koncerta u velikoj dvorani Centra "Sava", rok grupa "Bajaga i Instruktori" započela je u ponedeljak uveče proslavu svog 25. rođendana i u Beogradu.

U okviru turneje kojom obeležavaju četvrt veka od izlaska svog albuma prvenca - "Pozitivna geografija", "Bajaga i Instruktori" su u atmosferi dobre slavljeničke žurke proveli Beograđane kroz najveće hitove koji su obeležili njihovu karijeru na srpskoj i jugoslovenskoj muzičkoj sceni.


Koncert su otvorili Momčilo Bajagić-Bajaga i Aleksandar Lokner baladom "Otkad tebe volim", a zatim su im se na sceni pridružili i ostali "Instruktori" i usledio je "Berlin" nakon koga više niko u punoj dvorani Centra "Sava" nije sedeo.

Na svojevrsnom putovanju kroz 25 godina stvaralaštva i postojanja jedne od naših najuspešnijih grupa, smenjivale su se uglavnom pesme sa prvog (Pozitivna geografija), drugog (Sa druge strane jastuka) i četvrtog (Prodavnica tajni) albuma, sa povremenim prelaskom na noviji materijal.

U znak zahvalnosti za odličnu atmosferu "najmilijoj publici" za kraj koncerta "Bajaga i Instruktori" su poklonili pesmu "Moji su drugovi" iz filma "Ni na nebu, ni na zemlji".



Publika je horski pratila "Gore dole", "Tišina", "Plavi safir", "Život je nekad siv, nekad žut", "Tekila gerila", "Verujem, ne verujem", "Limene trube", "Mali slonovi" i druge.

Kao pojačanje, na sceni su im se pridružili bivši član benda, gitarista Vlada Negovanović i njihov stari saradnik iz Zagreba Davor Rodik.

Specijalne gošće bile su Aleksandra Kovač, koja je za klavirom otpevala svoj aranžman poznate balade sa albuma "Pozitivna geografija" - "Poljubi me" i operska diva Jadranka Jovanović koja je podsetila publiku na kompoziciju "Buđenje ranog proleća".


"Mi stalno, već 25 godina, pred sobom imamo ovako mladu i lepu publiku, tako da je za nas vreme stalo", bila je to svojevrsna Bajagina najava pesme "Godine prolaze".

"Tamara", "Zažmuri", "Ruski voz", zatvorili su večerašnji koncert, a beogradsku publiku u Centru "Sava" očekuju još dve, bez sumnje odlične slavljeničke žurke, a zatim se "Instruktori" sele u Rijeku.

Posle dvočasovne svirke "Instruktori" nisu ostali dužni ni bis, uprkos tome što ih očekuju koncerti i sutra i prekosutra, ali, kako su sami najavili, potpuno drugačiji od ovog, po repertoaru i gostima.

 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online