Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 11.11.2011.
22:37
T. Božović - Vesti A

"Genetika je čuvar mladosti"

Majka mi je bila mladolika, divnog lica, vedre naravi i optimističkog duha, a to sam od nje nasledila i to je tajna mog izgleda, kaže za "Vesti" Lepa Lukić.

Lepa Lukić

Pesma "Od izvora dva putića" nije promenila samo život Lepe Lukić, već i svih ljubitelja dobre narodne pesme. Te davne 1964. godine naša sagovornica je zakoračila trnovitom, a ipak zvezdanom stazom estrade, kojom i danas suvereno vlada.

Devojče zlatnog glasa iz Miločaja, kod Kraljeva, obogatilo je muzičku scenu Balkana, pa je Lepa ubrzo stekla atribut kraljice narodne muzike. Slava je nije promenila. Bila je i ostala skromna, prirodna i vesela, ali nikad se nije smarala modnim trendovima.

- Moda i lepota mi nikad nisu bile primarne. Možda zato što je bilo drugo vreme kad sam počinjala. Vrednovao se kvalitet i umeće onoga što radiš, u mom slučaju, bilo je važno da umem da pevam. Danas su se kriterijumi promenili - kaže sagovornica "Vesti" i dodaje da se s kretanjem društva menja i ponašanje ljudi.


- Odeću nikad nisam stavljala ispred pesme, pa to ne činim ni u ovim godinama - dodaje Lepa, nutkajući nas kafom i ratlukom, dodajući da su novopečene zvezde, zarad jednog nastupa, u stanju da potroše čitava mala bogatstva na stajling.


- Danas sve šljašti na sceni, nemam ništa protiv, ali to ništa ne znači ako pesma ne nađe put do slušalaca - veli nekrunisana kraljica narodne muzike, koja i u osmoj deceniji života izgleda nekoliko desetina godina mlađe. Priznaje da kao i svaka dama i ona uživa u komplimentima.


- Ipak, za moju mladolikost bila je presudna genetika. Majka mi je bila mladolika. Imala je predivno lice i još lepše i pozitivnije emocije, pa sam valjda sve to od nje nasledila. Ishrana je takođe mnogo važna, baš kao i emocije koje nas vode kroz život - kaže sagovornica "Vesti", dodajući da nije protivnik estetske hirurgije.

- Zaista, nemam ništa protiv hirurških zahvata, ali ako je njena funkcija ulepšavanje. Estetska hirurgija postala je sastavni deo života savremenog života. Znam mnoge dame koje su imale poneku intervenciju na licu ili telu, ali u granicama normale.

Međutim, odmerenost je neophodna. Mnogo je onih koji izgledaju kao punjeni balon, a to mi se ne dopada - veli Lepa, dodajući da su njena slabost parfemi i da ih često menje. Trenutno joj je omiljeni ejndžel, a koristila je i šanel. Međutim, za kozmetičarske usluge i masaže nije marila.


- Nikad u životu nisam bila kod kozmetičara jer kad nekome vučete i mučite lice, ono mora da se oklembesi, zato moje lice ne visi i nije otromboljeno. Koristim Klinikovu kozmetiku koja prija mojoj koži i zasad mi je to sasvim dovoljno - otkriva za "Vesti", Lepa Lukić.

Dan počinje kafom

 

- Volim da pijem kafu, ali nikad je ne kuvam sama. Imam svoje dve izuzetno dobre prijateljice, koje volim iznad svega. Družimo se i delimo dobro i zlo već godinama. One su ujutru kod mene i dok se budim, one već kuvaju kafu. Obožavam društvo, ali i pažnju moje mace.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online