Petak 10. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 10.11.2011.
14:13
V. Tasić - Vesti A

Prljav veš se ne baca na ulicu

Predrag Cune Gojković nedavno je obeležio dva, za njega važna, datuma. Istog dana napunio je 79 godina i proslavio 49 godina braka, s obzirom na to da se sa suprugom Leposavom venčao na svoj rođendan.

Tolerantan: Predrag Cune Gojković

- U prirodi porodice Gojković nisu bučna i glamurozna slavlja. Uz moju suprugu i mene, tog dana su bili naša ćerka Katarina i unuk Sergej. Nedostajali su nam samo ćerka Nataša i unuke Mija i Ema koje žive u Los Anđelesu. Pokušali smo da preko skajpa uspostavimo vezu sa njima, ali nešto nije išlo, pa smo se čuli telefonom. Možda ove moje godine i jubilej zaslužuju nešto spektakularnije, ali... Ipak, 49 godina srećnog braka nije malo - kaže Gojković.


Kako iz vaše perspektive izgledaju estradni brakovi i sve češći burni razvodi?
- Meni je to strašno. Mnogo mi je žao što je zavladala pandemija razvoda i to ne samo na estradi. Tužno je što nema više tolerancije među ljudima. Brak je institucija iz koje sve potiče - vaspitanje dece, odnos prema drugima, prema poslu, državi... Nažalost, sve se iskvarilo. Brak je intima, vrata i prozori treba da budu zatvoreni. Nažalost, neki na estradi vrata svoje intime otvaraju samo da bi kroz njih izbacili svoj prljav veš na ulicu. Svađe, pa još preko medija, postale su danas ključ za uspeh.

Nije bilo tako u vreme vaše najveće popularnosti?
- Nikako, posebno ne u ovoj meri. Ali, uvek se znalo da je intriga to što skreće pažnju. Ima jedna anegdota iz tog vremena, koju je rado citirao Čkalja. Pita čika Jova Gec čuvenog Čkalju: "Kako si?" A on odgovara: "Kako da budem? Novine već

Nisam Narcis


Da li je tačno da vas supruga zove Narcis?
- Kada smo se venčali, na moj rođendan, pre 49 godina rekla mi je da sam veliki Narcis jer naše venčanje vezujem za svoj rođendan. Ali, bilo je to davno i nije me poznavala dobro. Meni je to bilo slatko i simpatično, ali više nikada nije to ponovila - otkriva Cune.

danima ne pišu o meni!" Na to mu čika Jova Gec, čovek od iskustva, kaže: "Vidiš tamo milicionera, priđi mu i lupi šamar, pa ćeš sutra biti u svim novinama!" Naravno, Čkalji nije palo na pamet da udari milicionera kako bi se našao u novinama. Danas mnogi ne prezaju ni od čega samo da bi se našli u novinama.


Kako ste uspeli da tokom karijere nikada ne bude deo intriga i skandala?
- Moja supruga je to lepo definisala. Rekla mi je: "Ti si jedan od onih koji je bio tolerantan u mučnim estradnim situacijama." Bilo ko da mi je nešto rekao, ja sam to ignorisao. Ili sam komentarisao tako da nikome ne ostavim prostora da se ta priča dalje nastavlja. Uvek sam mislio da je nečiji zlonamerni komentar samo proizvod trnutnog raspoloženja. A intriga oko mene je bilo. Jednostavno, ljudi nisu mogli da sebi jasno definišu gospodstvo i finoću, pa ih je to nerviralo. Ali, ja sam uvek ćutao, pa bi me posle nekog vremena ostavljali na miru.
 

 Bez oproštaja i pompe


- U principu, odbijam sva gostovanja koja su vezana za putovanja. Bilo da se radi o tome da treba da pevam, ili da gostujem u nekoj radio ili TV emisiji. Uvek ista pitanja, isti odgovori... Ne želim da se u ovim godinama ponavljam i da dosađujem ljudima. Odbijam jer hoću da se smirim i želim da se moja karijera prosto ugasi bez ikakve pompe. Ne želim da pravim nikakav oproštajni koncert jer mi je to kao in memoriam. Ne znam, u ovim godinama čovek ne pravi planove, ali možda za osamdeseti rođendan napravim koncert na Kolarcu. Ako dočekam - ko zna?!

POVEZANE VESTI

Četvrtak 10.11.2011. 15:20
Жива легенда праве народне музике . Нико не може да отпева "С оне стране мораве" као Цуне , мало ко има такав распон гласа као он . Овај човек има у свом репертоару на хиљаде отпеваних народних песама !!!! , не зна им се број . На многаја љета ........
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online