Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 04.11.2011.
13:59
Večernje novosti A

Ceca potrošila Arkanovu imovinu?

Jasna Diklić, sestra Željka Ražnatovića, smatra da sud trebe da pokrene ostavinsku raspravu, jer je "uverena da je bratov testament izmišljen".

Jasna Diklić, bivša stujardesa i turistički radnik iz Beograda, sestra Željka Ražnatovića, ponajviše je brinula o njemu kad je bio mlad, pišu Večernje novosti. Arkan je rastao pored nje i zato Jasna Diklić i danas ima veoma nežna osećanja prema svom pokojnom bratu. Ujedno je zabrinuta za majku Slavku Ražnatović, rođenu Josifović, kao i za sve Arkanove potomke. Održava korektne odnose sa snajom Svetlanom Ražnatović i njenom decom, ali kako sama kaže, kao omiljena tetka drži stranu ostale Željkove dece.

Arkanova sestra se slaže sa svojim bratancima da je testament izmišljen a potpis falsifikovan
 

"I ja mislim kao što to tvrde Željkovi sinovi Mihailo i Vojin da je testament njihovog oca, a mog brata Željka, izmišljen. I da je Željkov potpis na tom testamentu falsifikovan", kaže Arkanova sestra.

Arkan nije razmišljao o testamentu

Ona tvrdi da njen brat Željko Ražnatović nije razmišljao o testamentu, već je još za života svojoj deci poklanjao stanove, ne bi li ih zbrinuo. Šira porodica Ražnatović je

za postojanje testamenta saznala tek kada je Arkan ubijen u januaru 2000. godine.

Tri sestre

Željko Ražnatović je imao tri sestre - Jasnu, Biljanu i Mimu. Kada su im se roditelji 1964. razveli, Željko je ostao da živi sa majkom Slavkom i sestrama. U međuvremenu je on ubijen, a sestra Mima je preminula.
Jasna živi u Beogradu sa majkom Slavkom, koja je ozbiljno bolesna, dok je Biljana penzioner u Kraljevu i živi sa suprugom i dvoje dece.

"Posle Željkove sahrane, u njegovoj kući je održan sastanak, na kome su bili Ceca i njeni advokati i prijatelji, a u ime porodice prisutan je bio Željkov najstariji sin Mihailo Ražnatović. Sin, koji je rođen u Švedskoj, koji godinama nije viđao oca, poverovao je da je na testamentu Željkov potpis i saglasio se da sva imovina njegovog oca i mog brata bude poklonjena Svetlani Ražnatović", tvrdi Arkanova sestra. Jasna Diklić podseća da je to bio razlog što je prva žena Natalija Martinović tužila Cecu za falsifikovanje i testamenta i ugovora o darovima

Na sudu, veštaci za rukopis nisu mogli da potvrde, ali ni da ospore Arkanov potpis, ali je to učinio jedan od svedoka. Na osnovu njegovog svedočenja, testament je proglašen punovažnim i samim tim porodici je oduzeto pravo da kolektivno traži svoj deo nasledstva od Svetlane Ražnatović.

Veliko bogatstvo

Prema nekim procenama, Arkanova imovina se merila desetinama miliona nemačkih maraka i obuhvatala je Fudbalski klub "Obilić", nekoliko menjačnica i pekara, SDG kompaniju, "Grand kazino", dve građevinsko-stambene zadruge, desetine butika, brojne nekretnine i mnoge firme o čijim se pravim vlasnicima ništa nije znalo. Arkanova deca, sinovi Mihailo i Vojin su posle smrti oca 2000. godine tražili od Cece da se imovina podeli na pola. Dogovor je napravljen, kažu sinovi, ali nije realizovan.

"To je glavni razlog zašto i danas mi kao porodica, a i Željkova deca, tražimo ostavinsku raspravu i deo imovine koji nam pripada", objašnjava Jasna Diklić.

U porodici Ražnatović, međutim, vlada uverenje da je snaja Svetlana Ražnatović potrošila nasleđe svog muža i da ima danas ozbiljne probleme sa imovinom i sredstvima za život. Zato i ne žele lično da pritiskaju Cecu da se ostavinska rasprava obavi i okonča.

"Najpoštenije bi bilo da se sud ponovo oglasi i da pravedno presudi o podeli imovine mog brata Željka Ražnatovića", smatra Jasna Diklić.

Knjiga o Ražnatovićima

Arkanova sestra Jasna danas brine o ostareloj majci Slavki Ražnatović, sa kojom redovno odlazi na Arkanov grob. I čuva uspomene na svog brata Željka, kojeg je kao mlada stjuardesa često posećivala i spasavala iz evropskih sudnica i zatvora.

"Pišem knjigu o familiji Ražnatović. Neće to biti knjiga o mom bratu Željku, već o našim precima, roditeljima i čitavoj porodici. Sakupljam porodična dokumenta i fotografije porodice, ali i samog Željka kada je bio dečak i živeo sa nama. Bratu ću u knjizi posvetiti jedno veliko poglavlje, jer se mi kao porodica odnosimo prema njemu kao da je živ", kaže Jasna Diklić.

POVEZANE VESTI

Nedelja 06.11.2011. 10:06
Па није ни чудо што је банкротирала, кад свако вече храни оне нерасте Мркоњића, Дачића, Палму и сличне. Они су ко елементарна пошаст. Где они долазе ту ништа не остаје.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online