Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 01.11.2011.
13:03
J. A. - Vesti A

Na estradi svi udaraju u jedan zid

Pop pevačica Tijana Dapčević (35) odlučila je da se pridruži sve većem broju koleginica koje otvaraju škole pevanja. Ovo je samo početak jer jednog dana kada završi profesionalnu pevačku karijeru posvetiće se isključivo profesorskom radu. A do tada će se boriti sa estradnim vetrenjačama kako zna i ume.

- Rešila sam da više ne snimam albume jer je to postao mnogo skup sport u današnje vreme u Srbiji, zato što još uvek ne postoje tehničko-mehanička prava prodaje albuma. Ja nisam autor, već samo izvođač radova.

Pravo da vam kažem, još uvek se nije pojavila ni jedna izdavačka kuća koja bi stala iza mene i rekla: "Mi ćemo sve da platimo, a tvoje je samo da pevaš, slikaš se i smeješ." Zato sam odlučila da budem kraljica singlova, a upravo pripremam jedan za januar naredne godine - otkriva Tijana Dapčević.

Biću profesorka: Tijana Dapčević

Mnoge vaše kolege se žale na sve manje posla, a vi?
- Hvala bogu, imam nastupe i kriza me još uvek ne drma, a to vidim i po honoraru koji je isti kao i ranijih godina. Pravo da vam kažem, nikad nisam bila alava na pare, nikad nisam ni pevala po svaku cenu svaki vikend. Dovoljno mi je da imam tri dobre svirke mesečno i to mi je super za život. Uglavnom pevam po Bosni jer nisam od onih pevača koji su traženi u inostranstvu. U dijaspori se moja vrsta muzike ne sluša i ne traži, a ja ne pevam narodnu muziku. Zato ne putujem i ne zarađujem kao neki.
 

Kakvo je stanje, po vašem mišljenju, na estradi?
- Iskreno rečeno - svi su nekako počeli da udaraju u jedan isti zid, kriza je autora, svi obrađuju pesme i muziku, niko više nema ideja za nešto novo. U današnje vreme su autorska prava mnogo zeznuta.

Imam u glavi jedan vrlo interesantan projekat koji planiram da ostvarim. To bi trebalo da budu obrade hitova koje znaju svi od 7 do 77 godina u džez varijanti. Plan mi je, za početak, da uradim kao neki paket aranžman pesama da imam za nastupe, kad pevam na proslavama raznih firmi koje vole da prave ekskluzivne žurke, da imam šta da ponudim.

 

Po zanimanju ste profesor, da li možete sebe da zamislite u učionici kako držite čas muzičkog deci?
- Deci bi, verovatno, bilo čudno u početku. Uskoro na Novom Beogradu otvaram privatnu muzičku radionicu za decu od pet do deset godina, pa ću videti koliko me deca vole i da li sam stvorena za taj posao. To će biti školica u kojoj ću učiti decu kako da uđu u svet muzike. Ne izmišljam toplu vodu, već ću ih jednostavno usmeravati šta je uopšte muzika, kako da je slušaju, učiću ih da čitaju note.

Nisam rođena za kuvaricu

 

Da li ste nekad poželeli da se bavite nekim drugim poslom?
- Ne, a osim pevanja, oprobala sam se i u voditeljstvu, ali je sve to šou-biznis. Nisam rođena za slikarku ili kuvaricu, ništa osim muzike ne dolazi u obzir. Ja sam po struci profesor muzike, pa kad prestanem da pevam, a neću još dugo jer glupo da po stare dane skakućem po bini, pokušaću da se zaposlim kao profesor u nekoj školi.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online