Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 31.10.2011.
14:04
J. Antonijević - Vesti A

Dejan Petrović: Odbio sam Severinu

Majstor i najbolji trubač sveta Dejan Petrović (26) sa svojim orkestrom uveliko se priprema za 10. novembar kada će u Centru Sava u Beogradu održati prvi solistički koncert. Iako je u prestonici trube u Guči osvojio sve što se može osvojiti, ovacijama ga dočekuje publika gde god zasvira, nastup u Beogradu doživljava kao još jedan stepenik više u karijeri.

Porodica važnija od estrade: Dejan Petrović

- Ovaj koncert sam planirao još pre dve godine, ali se nešto odužilo. Sve ajde na proleće, pa pomerim za leto, pa za zimu...

Prekretnica je bio nastup na ovogodišnjem Bir festu gde nas je fenomenalno prihvatilo 50.000 ljudi.

Svi su skakali i igrali što je za nas bila velika stvar, jer smo svirali u Beogradu, a ne u Guči gde ipak dolaze ljubitelji trube.

Sve je spremno za koncert, pesme, novi aranžmani, uvežbani smo k'o nikad do sada i jedva čekam da se popnem na scenu - kaže Petrović.

Sarađivali ste sa mnogim muzičarima, s kim biste baš voleli da se nađete zajedno na sceni?
- Pa, sa Severinom, mada nisam siguran da bi ona pristala jer sam je već jednom odbio. Zvala me je za jedan njen šou, ali sam iz opravdanih razloga morao da je odbijem. Znam da je Seve mnogima san, ali meni je životni san saradnja sa Stingom.

Od domaćih muzičara rado bih svirao sa Zvonkom Bogdanom koji bi se, verujem, odlično uklopio sa mnom, iako nikad nije radio sa trubačima. Sarađivao sam sa Cecom Ražnatović, Sašom Matićem, Miroslavom Ilićem, ali sam svirao i holivudskoj zvezdi Džoniju Depu.

Umesto Stinga Keba: Nastup Dejan Petrovića i Dragana Kojića



Zašto je Emir Kusturica pozvao baš vas da svirate Depu kada je pre dve godine bio njegov gost na Mokroj Gori?
- Kusturicu sam upoznao na žurci koju je organizovao povodom dolaska Maradone u Srbiju, a želja mu je bila da sviram sa bendom. Dopao sam mu se, kao i moja muzika, i od tada radim kao Kustin orkestar.

Svirao sam u dva njegova filma, trubama otvorio Drvengrad, gost sam svake godine na festivalu Kustendorfu, svirao sam na Mećavniku, pa eto i Džoniju Depu. Ne mogu za Kustu da kažem da je strog, volim što je precizan i direktan, i sve što zahteva, ako je u mojoj moći, ja ću ispuniti.

 

Možete li da zaradite, s obzirom na to da imate 15 članova benda?
- Pa, ima zarade. Naravno da svi mi radimo zbog novca, ali prvenstveno je u pitanju ljubav prema trubi i muzici. Zaradi se dovoljno kako bi se živelo normalno. E sad, da li ću u budućnosti postati milioner od ovog posla, tome se pravo da vam kažem ni ne nadam. Nije mi životni cilj da zaradim što više para, već da porodica i ja normalno živimo.
 

Da li se uklapate u estradu?
- Odlično se uklapam, ništa mi nije strano, mada nisam od onih što prave skandale. Moram priznati da na estradi pored manjeg broja kvalitetnih ljudi i pevača ima mnogo više lažnog sjaja. Zato umesto na gradska dešavanja i u kafanu ili na koncert, radije biram odlazak sa porodicom u bioskop i šetnju.

 

Svirka u briselskom parlamentu

 

- Uskoro nas očekuje put u Brisel gde ćemo, kao predstavnici Srbije, nastupati u njihovom parlamentu. Posle toga, nadam se, da će se za nas čuti širom Evrope i da će uslediti pozivi za festivale svetske muzike. Za sada redovno gostujemo u BiH, sviramo po trgovima, mada nas zovu i u klubove, ali pod uslovom da nas 15 može da stane na binu - kaže Petrović.

 

Truba svira i Stonse

 

- Kada biramo obrade sednemo pevač, gitarista, bubnjar i ja, pa oni puštaju pesme koje se njima dopadaju, bez obzira na to da li je u pitanju Tina Tarner, Sting, Stonsi ili Dip Parpl. Automatski osetim reakciju u sebi i već znam kako možemo u našem stilu da ih odsviramo. Preferiram strane pesme, mada na domaćem tržištu većina nikad nije čula te pesme, pa moram da ih miksam i prilagođavam publici. Volim da eksperimentišem, da pokažem da trubači mogu i drugačije da zvuče, a da to bude interesantno svima.

POVEZANE VESTI

ŠOUBIZNIS U vrtlogu trube
Ponedeljak 31.10.2011. 14:47
Svaka truba mi je lepa i lepo zvuči ako u nju ne duvaju cigansteri koji otimaju bakšiš po trgovima, svadbama i svim ostalim mogućim javnim mestima!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online