Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Četvrtak 20.10.2011.
12:25
S. Đurić - Vesti A

Džej: Ja sam u GSP - gledam svoja posla

Posle prošlogodišnjeg koncerta u Beogradskoj areni Džej Ramadanovski (47) pevaće 12. i 13. novembra u Centru Sava. Kako kaže, karte su već rasprodate, a ovu dvoranu je odabrao zato što je manja, intimnija i moći će da peva svoje čuvene balade.

- Meni je Arena odlično prošla, ali sve se to radi marketinški. Beograd najveći grad u staroj Jugoslaviji i ako napraviš posao u Beogradu, biće posla i u Zagrebu, Skoplju, Sarajevu, Banjaluci...

Nisam cvećka: Džej Ramadanovski

Ja sam među prvima otišao u Zagreb, još dok su se mnogi premišljali da li da idu ili ne. Hvala bogu, sve se smirilo, slažemo se i svako ima svoje. Najbolji primer je Zagreb u kome kad god dođem diskoteke su pune. Šta god oni javno pričali, Hrvati jednostavno vole pevače iz Srbije - kaže Ramadanovski.

Ima li krize za vas, s obzirom na to da se mnoge vaše kolege žale na manjak posla?

- Bavim se ovim poslom 25 godina, uvek sam iskren i realan. Koliko je narodu teško, a mi živimo od naroda, tako je nama, pa je logično da je i pevače uhvatila kriza. Ne mogu da kažem da umirem od gladi, da sad kukam i žalim se, ali iskreno nije to ni približno kako je nekad bilo.
 

Da li birate mesta gde nastupate?
- Nisam ja neki birljivko. Radim za sve ljude i nije mi bitno ko su, šta su, gde su. Nisam zahtevan lik koji peva samo na ekskluzivnim mestima, ali ne mogu baš da nastupam ni u nekoj rupi. Postoje neki lokali u kojima ne želim da pevam i to su najčešće mesta na kojima ne mogu da dam maksimalno sebe publici, kada jednostavno nemam uslova za rad.

 

Mnoge vaše kolege pristupaju političkim strankama. Da li ćete i vi postati član neke partije?
- Mene su jednom pitali u koju ću stranku, a ja sam im rekao u GSP - gledaj svoja posla. To je ranije bila gradska fora. Ne volim da budem politički orijentisan, zato što sam sa svim političarima dobar. Drag sam im kao pevač, meni je drago zbog toga, ali baš zato se ne deklarišem. Poštujem svakog ko osvoji najviše glasova naroda. Nisam ja za politiku. I da hoću da se angažujem u nekoj stranci nemam vremena, jer je to velika obaveza.
 

A, da li biste pevali u predizbornoj kampanji neke političke partije?
- Nema za koga ja nisam pevao. Pevam za sve, jer mene politika ne interesuje. Da mi neko od njih kaže da pevam samo za njih, a da druge odbijem na to ne bih pristao. Ovako poštujem sve i ko god me angažuje i plati ja ću mu pevati.
 

Mediji su svašta pisali o vama. Kako gledate na takve napise u novinama?
- Za dobrim konjem se prašina diže! Bilo je natpisa koji nisu imali vezu sa vezom. Ali, oguglao sam. Osim toga narod zna sve o meni. Znaju da nisam cvećka, ali znaju i da sam gotivac, da imam dobru dušu. Moj život je takav kakav je, publici sam rekao sve i narod me je takvog prihvatio.

Manje se radi u dijaspori

 

Pevate li u dijaspori u poslednje vreme?

- U dijaspori je sada sve skoncentrisano na diskoteke. Nema više klubova, kao pre. U celoj Evropi postoje možda tri - četiri kluba koja funkcionišu. Kriza je i ko kaže da nije, nije u pravu. Ali, kako nam je tako nam je. Raducka se i u dijaspori pomalo.

 

Ima klubova i pevača koji dobro rade, ali niko neće priznati da peva pred 50 ljudi. Ali, ja sam iskren i nemam šta da krijem, nekad bude puno ljudi, nekad ne - iskren je Džej, koji važi za jednog od omiljenijih pevača među kolegama.


- Sa svima sam super, nisam se ni sa kim zamerio. Dobar sa svima, ali slabo se družimo.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 20.10.2011. 21:14
Kako to da se Dzej nije našao na onoj listi pevača koji imaju samo osnovnu školu?! Znači nema ni osnovnu?! Ima onaj vic o njemu: Pitali Dzeja kad je bio mali šta će biti kad poraste,a on im, sa ciganskim akcentom odgovori:Biću kevu, biću i ćaleta, ma sve ću da bijem!!! XD Ipak,svaka mu čast! Ispao je veći čovek od svih koji su mnogo obrazovaniji od njega.
Četvrtak 20.10.2011. 13:04
Tako je najpametnije. Bas ovih dana cesto slusam njegovu pesmu Sunce ljubavi.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online