Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 13.10.2011.
14:29
V. Tasić - Vesti A

Kradu muzičari, gosti, obožavaoci...

U poslednje vreme pevači se masovno žale da su sve češće na meti lopova, koji ih pljačkaju čak i dok pevaju na sceni. I dok većina nerado priča o tome, ima i onih koji tvrde da su na nastupima ostajali bez ičega zahvaljujući lopovima kojima je bio dovoljan trenutak nepažnje, pa da ih opelješe. Ali, ne kradu samo lopovi...

- Nije normalno koliko se krade. A, krade ko stigne. Najčešće kradu muzičari koji stoje iza nas dok pevamo, pa ne vidimo šta rade. Zlati Petrović je nedavno neko ukrao 700 evra iz tašne dok je pevala! Mora čovek da ima oči i na leđima, inače može da se desi da posle dobre svirke nema ni cvonjka, da ne zna kako da se vrati kući iako je lepo zaradio - kaže Acko Nezirović.


Jeleni Vučković, ćerki Goce Božinovske, nedavno je lopov iz torbe ukrao vrednu, zlatnu ogrlicu koju je dobila od majke za rođendan, dok je pevala u jednom crnogorskom lokalu.

Božinovska sumnja na jednog od muzičara koji su te večeri svirali sa na nastupu njene ćerke i tvrdi da će ga naterati da ukradenu ogrlicu vrati. Ivana Gavrilovića su mnogo puta opelješile obožavateljke i to dok je ponesen pesmom pevao među publikom. Priđu mu na nastupu, počnu da ga grle, ljube i "stručno" opipavaju. Dok se on okrene, džepovi mu ostanu prazni, a od vatrenih, raspomamljenih obožavateljki ni traga, ni glasa.


- Ali, nisam ni ja više blesav. U džepovima nosim samo siću, tako da ne mogu mnogo da se ovajde. Osim toga, opraštam im. Danas sve košta, ništa nema za džabe, pa ako su me već izljubile i pomazile, ne ljutim se što su to naplatile - kaže Gavrilović.


Svesni da lopovi vrebaju na svakom koraku, pevači se dovijaju kako znaju i umeju ne bi li nadmudrili džeparoše. Od kada je Sanja Maletić na jednom nastupu u Švajcarskoj ostala bez novčanika u kojem su joj bili pasoš i novac, torbu više ne ispušta iz ruku.


- Nemam poverenja ni u rođenog muža da bih mu ostavila torbu sa novcem i dokumentima. Kao i svaki muškarac, u trenu se negde zablene, popusti mu pažnja, a to je lopovu dovoljno da odradi posao. Lopova je toliko da više ne znaš odakle vrebaju. Zato je moja tašna uz mene i dok pevam. Tako mi najsigurnije da me posle ne boli glava. Hajde što mogu da ostanem bez para, nego mogu da se uvalim u silne problem zbog dokumenata - kaže Sanja Maletić.

Kako otkrivaju pevači lopovi ne biraju mnogo. Rado kradu novac, ali neće propustiti priliku da ukradu ni siću, stari mobilni telefon koji ne vredi mnogo, deo garderobe, ma sve što im dođe pod ruku. Međutim, većina pevača o ovome ne želi da priča, jer se plaše da će im se narod smejati, pa mole da im ne stajemo na muku.
 

Lopovi i na svadbama


- Pokraden sam bezbroj puta. Dešavalo mi se to na veseljima i svadbama, ali mnogo češće u lokalima u kojima sam pevao. Redovno sam mobilni telefon i novčanik ostavljao na klavijaturama, da mi budu pred očima. Ali, kako se okrenem, "dobiju noge". A, tek bakšiš! Davno sam naučio da nije red bakšiš odmah stavljati u džep, pa ga stavljam na klavijature, da se posle podeli na ravne časti. Ali, i bakšiš nestaje u rekordnom roku. Ko krade, pojma nemam. Razni ljudi se muvaju oko pevača i muzičara. Kao, igraju, vesele se, a u stvari čekaju zgodan trenutak da vas pokradu - jadikuje Renato Henc.

 

Džejove cake


U želji da se zaštite od lopova, pevači što u šali što u zbilji pokušavaju da nagovore Džeja Ramadanovskog da otvori "estradnu školu za zaštitu od lopova", pa da ih malo poduči kako da budu veštiji od lopova. Džej, koji nikada nije krio da se u mladosti bavio i ovim zanatom zna mnoge cake, a nedavno je pričao kako je učio Breninog sina Viktora da krade tašne na plaži. Kada se već razume u ovu tematiku, smatraju njegove kolege, mogao bi malo i da im pomogne.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 13.10.2011. 18:03
Muzičarima se mnogo gleda kroz prste,pogotovo ovim svadbarskim! Ajde što uzmu 1.500 jevra samo da dođu na svadbu,što se tumači kao honorar za taj angažman,nego uzmu još 10 puta više na bakšišu! Zar nije logično da zapravo oni treba da poštede domaćina tog honorara kad već uzmu dobar bakšiš?! I šta je onda spram tih cifara neka sića koju im ćape rezignirani gosti što ostaviše cele plate na muziku,ili konobari koji prepešače 150 km tog dana služeći za dnevnicu od 50 jevra i pradlu prasetine?!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online