Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 09.10.2011.
15:21
S. Đurić - Vesti A

Seka čivavi lakira nokte

Žene su sve razgolićenije, a modni dizajneri i proizvođači tekstila nikad nisu zarađivali bolje. Konstatacija američkog komičara Boba Houpa mogla bi da opiše modna dešavanja na srpskoj estradi.

Da firmirana odeća čini pevačicu, uverene su folk zvezde koje ne žale da potroše i po nekoliko hiljada evra za komadić markirane garderobe. Luj Viton je, nema sumnje, najpopularnija marka na estradi. Modni stručnjaci tvrde da sve što je skupo nije i lepo, pa često estradnu modnu pozornicu nazivaju revijom kiča.

Mada se na sva usta hvale da odeću kupuju u inostranstvu, dobro upućeni tvrde da pevačice često pazare kod šanera u Beogradu. Bilo kako bilo, ne zaostaju za svetskim trendovima, pa nije redak slučaj da se srpska pevačica pojavi u haljini kakvu je nosila Madona ili Lejdi Gaga. Dešavalo se da se estradne zvezde pojave u istoj haljini, posle čega bi usledio medijski rat ko koga kopira.


Pevačica Ana Nikolić voli da troši novac na garderobu, a najskuplji komad u njenom ormanu je kratka bunda od činčile.


- Kupljena je u Nemačkoj i koštala je 12.000 evra. Omiljene su mi i cipele Toma Forda, koje je on kreirao pre odlaska iz Gučija. U Parizu sam ih platila 400 evra - otkriva Ana.


Za Svetlanu Ražnatović odeću dizajnira njen prijatelj kreator Saša Vidić, a Ceca na koncertima voli da se pojavi u glamuroznim haljinama modnog brenda versače.
- Mojoj publici se najviše dopada takav stil. Najviše bih volela da se na sceni pojavim u farmerkama i majici. Ali, ne vredi, ljudi žele da me vide u glamuroznom izdanju - kaže Ceca.

Mile ne haje za kritike

 

I srpski pevači teraju modu poput Mitra Mirića i Mileta Kitića, koji se najčešće pojavljuje u kreacijama italijanskog dizajnerskog tandema Dolče i Gabana i Roberta Kavalija.


- Moja žena Marta prati modu i daje mi savete kako da se obučem. Bilo je kritika na račun mog stajlinga. Ipak, 50 mi je godina, a nosim garderobu predviđenu za mlade, recimo šareniš Roberta Kavalija. Na moju sreću, omladina me je prihvatila onakvog kakav sam, bez obzira na godine i mogu sve da mi oproste. Ne štedim na garderobi, obično je nabavljam u Italiji i kupujem uvek nove modele iz kolekcija omiljenih brendova - kaže Mile Kitić.


Bošku Jakovljeviću, manekenu i TV voditelju, omiljeni deo garderobe su pačoti cipele.
- Platio sam ih 400 evra. Ne kupujem preterano skupe stvari osim ako nisu cipele ili kožne jakne. Volim parfeme, a oduševio me je jedan Gotjeov, koji košta 80 evra - kaže Boško.


Jelena Karleuša priznaje da je snob od rođenja:
- Normalno je da u kući nosim fensi trenerku marke dolče i gabana. Inače, malo je poznato da su najskuplje trenerke na svetu đusi. Nose ih samo Madona, Dženifer Lopez i naravno ja.
Po mišljenju mnogih, prevazišla je sebe kada je dala 5.000 evra za plastične naočare svoje kćerke Atine. Njen muž, fudbaler Duško Tošić svojevremeno ju je obradovao fendi bundom od činčile vrednom 20.000 evra.


- Imamo i jednu zajedničku modnu ludost, Atina ima malu bundu identičnog kroja kao moju. Imam više omiljenih kreatora, a na prvom mestu su Guči, Dior, Donatela Versače i Luj Viton. Inače, na sceni sam ekscentrična, a u prirodi elegantna dama.

Zbog haljine puklo kumstvo

 

Tabloidi su objavili vest da je prijateljstvu i kumstvu pevačice Jelene Karleuše i kreatora Darka Kostića došao kraj. Jelena se naljutila jer je Darko počeo da sarađuje i sa Natašom Bekvalac, čije odevne kombinacije sve više liče na one koje JK nosi godinama.

 

Kada su mediji počeli da hvale Natašin stil i prozivaju je kako sve više podseća na Karleušu, Jelena je navodno kumu Darku poslala poruku da je "mrtav za nju".


Svojevremeno je Lepa Brena za turneju "Uđi slobodno" dobila 100.000 evra. Neke komade su potpisali i italijanski dizajneri Dolče i Gabana. - Godinama sarađujem sa Žaklinom Krsmanović, koja mi je napravila najlepše haljine i kostime. Pored Saše Vidića, sarađujem sa poznatim engleskim dizajnerom Adrijanom Gvilimom - izjavila je Lepa Brena.


Zli jezici su pre nekoliko godina pričali kako su Lepu Brenu zamolili da izađe iz butika jednog poznatog brenda u inostranstvu kada je mobilnim telefonom slikala haljine, kako bi navodno kasnije krojačica mogla da joj sašije iste takve.

Cipele Severinina slaba tačka

 

Severina Vučković uglavnom sarađuje sa hrvatskim stilistima. Modni uzori su joj dve dive starog Holivuda, Odri Hepbern i Merlin Monro. - Kad se pomene moda, prvo pomislim na moje pesme koje sam uvek pratila odevnim stilom. Kroz modu mogu izraziti svoju ličnost i razigranost - rekla je Severina koja voli modele modnih brendova Iv Sen Loran i Aleksandar Mekvin.

 

Priznala je da je slaba i na cipele: - Kad mi se cipela sviđa, ne gledam cenu. Kad sam prvi put otkrila cipele za ples, bilo je to veliko otkriće za mene. Te cipele su mi odlično poslužile na koncertu u Beogradskoj areni. Mislim da svaka žena sanja da kupuje cipele od jutra do večeri.


Seka Aleksić apsolutni je fanatik kada je reč o kupovini brendiranih ženskih tašni! Ima ih više od 50 i njihova vrednost se procenjuje na oko 70.000 evra. Izjavila će da će deset unikatnih tašni doživotno ostati u njenom vlasništvu, a ostatak će dati u humanitarne svrhe. Najveća slabost su joj, ipak, cipele. - Omiljene su mi cipele dior i kupujem ih u Italiji i Nemačkoj, a njihova cena se kreće od 700 do 800 evra - objašnjava Seka.


Seka ne vodi računa samo o svom oblačenju, već i o stilu svojih ljubimaca, pa je tako jednoj od svojih čivava, Bjondi, kupila bundu od 250 evra. Na jednu beogradsku žurku stigla je sa Bjondom obučenom u skupocenu marku đusi kotur, sa posebnom torbicom luj viton iz kolekcije za kućne ljubimce. Čivavi je specijalnim lakom iz Amerike namazala kandže na šapama.


Pare za krpice ne žali ni Goca Božinovska čiji je omiljeni kreator Roberto Kavali:
- Ma ne znam više šta da obučem! Šta god da stavim na sebe, nekom smeta. Obukla sam nedavno jednu lepu Kavalijevu haljinu, baš skupu, a koleginica me odmerila i rekla: "Malo ti je široka, trebalo bi da je suziš, ne stoji ti baš kako treba."

Došlo mi da joj kažem da su joj se proširili krvni sudovi u mozgu, pa zato vidi široko. Sa tim skupim haljinama je velika muka. Obučeš je jednom, slikaju te i ne daj bože da te ponovo uhvate u njoj.

Pevačice kao dizajnerke

 

Neke od pevačica su se oprobale i kao kreatorke, među kojima i Seka Aleksić, koja pre nekoliko godina lansirala svoju modnu liniju pod nazivom "Rich bich". Zatim je usledila modna linija "Ljeen S" sa unikatnim modelima haljina, nakita, obuće, kaiševa, mantila. Seka je najavila i modne linije za kućne ljubimce i bebe, kao i parfem sa svojim imenom.


Jelena Karleuša je najavila da će dizajnirati cipele, a Lepa Brena obećava ekskluzivnu kozmetičku liniju sa svojim potpisom.


I pevačica Danijela Vranić poznata je kupoholičarka, jednom je za Kavalijevu bundu izdvojila 10.000 evra. Firmiranu garderobu voli da nosi i Dara Bubamara:


- To ne znači da sam snob, jer mi se dešavalo da sam nekoliko puta na poklon dobila skuplju torbu nego što je neka iz kolekcije luj viton, ali je nikada nisam nosila jer mi se ne sviđa. I svog sina Konstantina volim da oblačim u firmirane stvari.

Druga strana medalje

Pantalone od 10 evra

Odeva se u "armi šopovima": Tijana Dapčević

I dok je većina njenih koleginica opterećena firmiranim stvarima, Ana Kokić Rađen tome ne pridaje toliko važnosti.

- Kad vidim Luj Viton torbu, zgadi mi se. Povraća mi se. Pevačice su toliko izreklamirale tu marku da bi trebalo da budu plaćene - kaže Ana.


Koleginice su joj ironično poručile da, za razliku od nje, mogu sebi da priušte skupe tašne.


- Pa, dobro, žena ne voli Luj Vitona. Meni se povraća od uzbuđenja kad uđem u Luj Viton, Šanel i Hermes radnje - prokomentarisala je Jelena Karleuša izjavu Ane Kokić.


I TV voditeljka Biljana Obradović tvrdi da ne pati od robnih marki i za komad garderobe ne daje više od 100 evra: - Oblačim se u Zari gde su cene pristupačne svima.


A pevačica Tijana Dapčević uživa dok nosi pantalone od 10 evra. - To su vojničke pantalone koje sam kupila u jednom armi šopu na Tajlandu i nosim ih već tri godine - kaže Tijana.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online